Njemci se izvukli: Mađari bili blizu senzacije u Minhenu

Mađarska vodila 1:0 i 2:1, Njemci na kraju došli do velikog boda i meča sa Engleskom u osmini finala

4463 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Njemačke bili su nadomak ispadanja u grupnoj fazi Evropskog prvenstva - "panceri" su večeras gubili 1:0 i 2:1 od Mađarske, ali na kraju ipak uspjeli da dođu do remija i druge pozicije u grupi.

Njemačka će u osmini finala igrati sa Engleskom.

Hrabro su večeras Mađari odigrali na "Alijanc areni" i poveli u desetom minutu nakon kontre - Roland Šalaj je centrirao, Adam Šalaj savladao Manuela Nojera i nagovijestio senzaciju.

Nakon primljenog gola nije se puno toga pomijenilo u igri Njemačke - konstantni napadi, pritisak, igra oko gola rivala, ali bez završnice. Najbolju šansu u prvom dijelu propustio je Mats Humels, koj je pogodio prečku, a nakon toga se Matijas Ginter nije najbolje snašao.

I u drugom dijelu Njemci kreću u ofanzivu i stižu do izjednačenja u 66. minutu, nakon velike greške golmana Mađarske Pitera Gulačija. Čuvar mreže je prilikom centaršuta pokušao da boksuje loptu, ali je promašio. Potom lopta dolazi do Humelsa, koji šutira glavom, a na pravom mjestu je bio Kai Haverc, koji postiže pogodak.

Ipak, samo minut kasnije novi šok - Mađari su krenuli sa centra pravo u napad, a Andras Šafer postigao gol za novo vođstvo Mađarske.

Krenuli su tada Njemci na sve ili ništa, konstantno napadali i do velikog boda došli u 84. minutu, a strijelac je bio Leon Gorecka.

Slijedi evropski klasik u osmini finala - Engleska - Njemačka.

Bonus video: