Austrijanci: I Italija jednom mora da izgubi; Italijani: Nismo još ništa uradili

Italija je nakon tri pobjede u Grupi A uz gol razliku 7:0, postala jedan od glavnih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva

7801 pregleda 0 komentar(a)
Lorenco Insinje, Foto: AP
Lorenco Insinje, Foto: AP

U subotu se utakmicama osmine finala nastavlja Evropsko prvenstvo u fudbalu, a drugi meč dana će igrati fudbaleri Italije i Austrije.

Meč se igra u Londonu na stadionu Vembli od 21.00.

Italija je nakon tri pobjede u Grupi A uz gol razliku 7:0, postala jedan od glavnih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva.

Tim pobjedama produžili su niz na 30 utakmica bez poraza pod vođstvom Roberta Manćinija, i tako su izjednačili prethodni rekord iz 30-ih godina prošlog vijeka.

"U početku nam se činilo da je to nepremostiv i nemoguć zadatak, jer nisu poraženi čitavu vječnost. Ali prije ili kasnije čak će i Manćinijeva ekipa izgubiti", rekao je danas selektor Austrije Franko Foda.

Ako Austrija ne postigne gol Italija će oboriti rekord od 1.143 minuta bez primljenog gola, koji je postavljen u periodu od 1972. do 1974. godine.

Austriji je ovo prvo učešće u nokaut fazi na Evropskom prvenstvu.

Rezultati Italije su iznenađujuće dobri, s obzirom na činjenicu da je selekcija propustila učešće na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, nakon što je u baražu eliminisana od Švedske.

"To je nešto što nas čini ponosnim, posebno zbog mišljenja o nama prije početka turnira. Ali moramo ostati koncentrisani, smireni i razmišljati samo o nama. Nismo još ništa uradili. Cilj nam je da idemo do kraja, nismo tu samo da bi prošli grupu", rekao je napadač Italije Lorenco Insinje.

Insinje ima važan uticaj na igru Italije pod vođstvom Manćinija, dok je u prošlosti korišćen kao rezerva.

"Prvi put igram na tako važnom takmičenju, u tako važnoj ulozi. U prošlosti su drugi selektori koristili formacije koje nisu bile kompatibilne sa mojim stilom igre, iako sam se uvijek odazivao u reprezentaciju", dodao je 30-godišnji fudbaler.

On je na Vembliju već postigao gol, u prijateljskom meču između Engleske i Italije (1:1), 2018. godine.

Pobjednik tog meča će u četvrtfinalu 2. jula u Minhenu igrati protiv boljeg iz utakmice u kojoj se sastaju Belgija i Portugal.

Bonus video: