Luis Enrike: Volim sve u Italiji, sviđa mi se i fudbal kakav igra

"Zavolio sam sve u Italiji - hranu, klimu, ljude, navijače, kafu, sladoled... Baš se radujem utakmici", kazao je Enrike za Skaj uoči sjutrašnjeg duela u polufinalu Evropskog prvenstva

5170 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Luis Enrike, selektor Španije, ima veze sa italijanskim fudbalom - prije nego što je sa Barselonom uradio velike stvari, vodio je Romu.

Ostao je samo sezonu (2011/12)...

"Zavolio sam sve u Italiji - hranu, klimu, ljude, navijače, kafu, sladoled... Baš se radujem utakmici", kazao je Enrike za Skaj uoči sjutrašnjeg duela u polufinalu Evropskog prvenstva.

Italija je igrala odlično u dosadašnjem dijelu prvenstva...

"Italija igra zabavan fudbal, sa mnogo agresivnosti, sa sjajnim igračima, koji se dobro brane i dobro napadaju. Mislim i da je moja Španija slična, tako da očekujem uzbudljivu i intenzivnu utakmicu", kazao je Enrike.

Za Italiju ga veže i incident sa Maurom Tasotijem na Mundijalu u SAD 1994. godine, kada je u jakom duelu dobio lakat u lice i krvav nastavio meč.

"Bilo je davno, to je zaboravljeno, to je sve u žaru borbe. Sa Maurom sam se više puta sreo od tada, za mene je taj događaj dio moje sportske istorije. Ništa više. Mauro je sjajan lik, veoma dobra osoba, srećan sam što smo se upoznali", rekao je Luis Enrike.

Bonus video: