Kerol: Koristio sam Gugl da bih znao ko me čeka u Liverpulu

"Izgleda loše jer su u pitanju igrači kluba kakav je Liverpul, ali nisam to uradio iz nepoštovanja", istakao je iskusni napadač Njukasla
2045 pregleda 0 komentar(a)
Andi Kerol, Foto: Newcastleunited
Andi Kerol, Foto: Newcastleunited
Ažurirano: 20.08.2019. 17:34h

Andi Kerol je jedna od čudnijih priča engleskog fudbala - obećavao je mnogo, uradio je premalo i nikada nije opravdao mišljenje ostvrskih stručnjaka da ga čeka velika karijera.

Kerol se nedavno vratio u svoj Njukasl iz Vest Hema i ispričao anegdotu iz 2011. godine kada ga je kupio Liverpul za 35 miliona funti. I tada ga učinio najskupljim britanskim igračem u istoriji.

Kerol je stigao na "Enfild" iz Njukasla posljednjeg dana prelaznog roka prije osam godina, istog dana kao i Luis Suares, novajlija iz Ajaksa.

"Ne krijem, iako se time ne ponosim, ali kada sam potpisao za Liverpul koristio sam Gugl da bih vidio ko igra u tom klubu. Dok sam bio u helikopteru razmišljao sam: dobro, znam Stivena Džerarda, Džejmija Karagera... i koga još? Nisam mnogo gledao fudbal u to vrijeme, pa nisam znao", priznaje robusni napadač i dodaje:

"U Njukaslu sam bio kod kuće, družili smo se, najmanje smo pričali o fudbalu i gledali ga. Menadžer mi je tada rekao da koristim Gugl i da se informišem. To sam i uradio. Izgleda loše jer su u pitanju igrači kluba kakav je Liverpul, ali nisam to uradio iz nepoštovanja", istakao je Kerol.

Zaigrao je potom za "redse" i nije se proslavio - pod komandom Kenija Dalgliša dao je samo šest golova na 44 ligaške utakmice.

Sedam sezona je potom proveo u Vest Hemu, a sada se vratio na početak - sa 30 godina želi da u svom Njukaslu pokaže da može i dalje da igra na vrhunskom nivou.

"Shvatio sam gdje sam pravio sam greške u prošlosti", poručio je Kerol.

Bonus video: