Pet „lavica” na oporavku u Holandiji

Kod Tanje Šarenac i Maje Ivanović, poznatih stručnjaka za fizičku pripremu i oporavak sportista, ovih dana borave Milena Raičević, Đurđina Jauković, Marina Rajčić, Tatjana Brnović i Ema Ramusović
1679 pregleda 0 komentar(a)
Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Marina Rajčić na treningu
Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Marina Rajčić na treningu
Ažurirano: 03.05.2019. 10:56h

Dok ostale izabranice Dragana Adžića odrađuju formalnosti u Prvoj ligi, pet rukometašica Budućnosti boravi u holandskom Mastrihtu.

U gradu u kojem je stvorena Evropska unija su samo zbog jednog cilja - da se što bolje pripreme za izazove koje ih očekuju.

Kod Tanje Šarenac i Maje Ivanović, poznatih stručnjaka za fizičku pripremu i oporavak sportista, ovih dana borave Milena Raičević, Đurđina Jauković, Marina Rajčić, Tatjana Brnović i Ema Ramusović.

Kapitenka najtrofejnijeg crnogorskog kluba se oporavlja nakon operacije ramena, dok su ostale četiri otišle da zaliječe povrede, kako bi bile spremne za duele sa Češkom u baražu za Svjetsko prvenstvo u Japanu, zakazane za 31. maj u Mostu i 5. jun u Podgorici

- Tanja, Ema, Marina i Đina se vraćaju u nedjelju, a za utakmice sa Češkom je najspornija Tanja. Čitave sezone je imala problem sa koljenom, a nakon utakmica sa Vajpersom nije mogla da odradi nijedan trening. Kada se vrati, znaće se da li može da pomogne ili će odmah na operaciju. Ostale tri su u Holandiji da se što bolje spreme za Češku i sljedeću sezonu. Đinin oporavak nije bio potpuno završen do četvrtfinala sa Vajpersom, Emi je koljeno stvaralo problem i sigurno će sada biti u boljem fizičkom stanju, dok će Marina sanirati povredu leđa - ističe Adžić.

Iako više nije selektor Crne Gore, treneru Budućnosti je stalo da tim Pera Johansona izbori vizu za SP u Japanu. Baraž mečevi sa Češkom su jedini preostali cilj u ovoj sezoni, zato su i dvije igračice koje odlaze iz podgoričkog kluba bile pošteđene obaveza.

- Itana Grbić je provela pet dana u Beogradu kako bi sanirala hroničnu povredu koljena i već je igrala utakmice Mini lige. Katarina Bulatović je radila magnet ramena, imala je i problema sa skočnim zglobom, pa nam se tek sad priključila na treninzima. Vjerujem da će se i ona spremiti do početka priprema reprezentacije - ističe Adžić.

Najteže stanje je, naravno, Raičevićeve, koja je operisala rame.

- Milena će skoro mjesec provesti u Holandiji, jer je otišla 24. aprila, a vraća se 22. maja. Sve ide po planu, vrijedno je radila sa Tanjom i Majom i vjerujem da će u novu sezonu ući sa potpuno zdravim ramenom desne ruke. Krajem maja ćemo znati kad će biti potpuno spremna, ali ne sumnjam da će se spremiti do početka narednog izdanja Lige šampiona - poručio je Adžić.

Bonus video: