Nebojša i Marina Medojević sprovedeni u karantin: Prekršili mjeru samoizolacije

"Ovim licima je mjera kućne samoizolacije izrečena 17. marta, a M.M. je napustila adresu da bi dala izjavu za medije, dok je i N.M. napustio adresu predviđenu za samoizolaciju"
60559 pregleda 54 komentar(a)
Marina i Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Marina i Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.03.2020. 20:18h

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević i njegova supruga Marina Medojević danas su zbog kršenja samoizolacije krivično procesuirani i sprovedeni u karantin.

"Ovim licima je mjera kućne samoizolacije izrečena 17. marta, a M.M. je napustila adresu da bi dala izjavu za medije, dok je i N.M. napustio adresu predviđenu za samoizolaciju. Protiv njih su podnijete krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. N.M. je predsjednik Pokreta za promjene", saopšteno je večeras iz Uprave policije.

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici naložio je ranije danas da se Nebojši i Marini Medojević uruči rješenje o karantinu i da se u pratnji policije i zdravstveno sanitarnog inspektora sprovedu u karantin zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

"Osumnjičena M.M. nije postupala po rješenju nadležnog organa o stavljanju u samoizolaciju, već je napustila stambeni prostor u kom je trebalo da boravi da bi dala izjavu za medije, dok je osumnjičeni N.M. takođe napustio stambeni objekat u kom je trebao da boravi", navodi se u saopštenju ODT.

Povezani članci

28. Mart 2020.

Marina Medojević objavila da ide u karantin

U saopštenju se dodaje da je državni tužilac naložio policiji da protiv njih dvoje podnese krivičnu prijavu zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Bonus video: