Tužiteljka Lukovac ocijenila: Niko ne treba da odgovara za nanošenje povreda Ivanoviću i Radojičiću

Ivanovićev branilac, advokat Srđan Lješković, rekao je "Vijestima" da je prije nekoliko dana tužilaštvu dostavio urgenciju za podizanje optužnice, napominjući ih da bi, ukoliko to ne učine, mogla nastupiti zastara
17461 pregleda 30 komentar(a)
Ivanovića dovode na jedno od suđenja, Foto: Svetlana Mandić
Ivanovića dovode na jedno od suđenja, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.04.2020. 21:46h

Nikšićka tužiteljka Sofija Lukovac ocijenila je da niko ne treba da odgovara zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Aleksandru Čaki Ivanoviću nakon utakmice između Sutjeske i Budućnosti, 3. aprila prošle godine u Nikšiću.

Vođu navijača Budućnosti tog dana pretukli su policajci.

Istu ocjenu, tužiteljka je donijela i za još jednog navijača Budućnosti, Radovana Radojičića koji je takođe zadobio povrede nakon utakmice Sutjeske i Budućnosti.

Odluka tužiteljke Klikovac za slučaj Radovana Radojičića
Odluka tužiteljke Klikovac za slučaj Radovana Radojičića

Ivanovićev branilac, advokat Srđan Lješković, rekao je "Vijestima" da je prije nekoliko dana tužilaštvu dostavio urgenciju za podizanje optužnice, napominjući ih da bi, ukoliko to ne učine, mogla nastupiti zastara.

"Obavještavamo Vas da ovaj tužilac nakon provedenog postupka izviđaja povodom dešavanja nakon fudbalske utakmice FK Sutjeska - FK Budućnost, dana 3. 4. 2019. godine u Nikšiću, u kom događaju ste Vi zadobili tjelesne povrede, na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja u postupku, nije našao osnova za pokretanje postupka protiv određenog lica. Kao oštećeni, ukoliko ste nezadovoljni ovakvom odlukom tužilaštva imate pravo da podnesete krivičnu prijavu protiv određenog lica i za određeno krivično djelo", piše u odluci tužiteljke Lukovac.

Lješković je više puta tražio da se u tom predmetu sasluša direktor Uprave policije Veselin Veljović.

On je, u urgenciji poslatoj nedavno tužilaštvu napisao da je nejasno "ko i šta se traži" kada su Veljović i njegov pomoćnik Nikola Janjušević javno saopštili da se zna ko su počinioci tog krivičnog djela.

"Postavljamo pitanje zašto ova dva lica nisu saslušana, pa ako nijesu govorili istinu zašto protiv njih nijeste pokrenuli postupak po službenoj dužnosti zbog iznošenja neistina, uznemiravanja javnosti i drugih krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti", napisao je Lješković.

Zamolio je tužiteljku i da ga obavijesti ako trpi neki pritisak od policije, pa zbog toga izviđaj ne može sprovesti do kraja.

"Jasno je koja jedinica CB Nikšić, kao i pripadnici jedinice imenom i prezimenom su bili učesnici ovog nemilog događaja",napisao je Lješković.

On je "Vijestima" kazao da je tužilaštvo ocijenilo da nijedan policajac ne treba da odgovara ni za povrede nanijete još jednom navijaču.

Bonus video: