Kovačević smijenjen sa mjesta direktora Luke Kotor dok je u samoizolaciji

Za vršioca dužnosti izvršnog direktora kompanije danas je imenovan Marko Radulović
6581 pregleda 8 komentar(a)
Luka Kotor (ilustracija), Foto: Siniša Luković, Siniša Luković
Luka Kotor (ilustracija), Foto: Siniša Luković, Siniša Luković
Ažurirano: 08.04.2020. 13:05h

Kapetan duge plovidbe Branko Kovačević (DNP) smijenjen je danas sa mjesta izvršnog direktora preduzeća Luka Kotor d.o.o. iz Kotora.

Kovačevića je na elektronskoj sjednici, smijenio nedavno imenovani novi Odbor direktora te firme u većinskom vlansištvu Opštine Kotora, a kojeg čine predstavnici nove skupštinske većine u tom gradu predvođene DPS-om.

Na čelu Odbora direktora Luke Kotor, koji je izabran na sjednici Skupštine akcionara te firme, a koja je održana 16. marta protivno mjerama za sprječavanje širenja koronavirusa koje je tada donio NKT, je predsjednica OO DPS Kotora dr Tatjana Stanovčić.

Na održavanju sjednice Skupštine akcionara, iako je NKT tada već bio zabranio sva okupljanja na otvorenim i zatvorenom prostoru, tada su posebno insistirali gradonačelnik Kotora Željko Aprcović (DPS) kao predstavnik većinskog vlansika i najveći pojedinačni mali akcionar Luke Kotor, poslanik i počasni predsjednik SDP Ranko Krivokapić. Oni do danas nisu snosili nikakve posljedice zbog takvog svog postupanja, iako se drugi građani u državi stalno hapse i kažnjavaju i zbog mnogo efemernijih kršenja mjera koje je donio NKT.

Inače, današnja odluka o smjeni Kovačeviča sa mjesta izvršnog direktora Luke donešena je dok se on nalazio u samoizolaciji jer je nedavno prisustvovao u Podgorici sastanku u organizaciji Privredne komore Crne Gore, a na kome je bio i jedan čovjek za koga se naknadno utvrdilo da je inficiran koronavirusom.

Kovačevič se nakon tog saznanja, sam javio Epidemiološkoj službi u Kotoru koja mu je odredila samoizolaciju, a koja i dalje traje.

Odlukom odbora direktora koga pored Stanovčićeve čine i Ljubomir Radović (DPS) i Draško Krivokapić (SD) kao predstavnici većinskog vlasnika – Opštine Kotor, u ime Fonda PIO Stanislava Subotić (DPS), a u ime CK Zbirni kastodi računa 1 – Radomir Rudanović, za v.d. izvršnog direktora te kompanije danas je imenovan Marko Radulović (DPS).

Bonus video: