BS: Nacionalni savjeti da imaju predstavnike u Savjetu RTCG

Poslanik Ibrahimović smatra da je potrebno ojačati sastav Savjeta RTCG, na način što će u njemu biti zastupljeni predstavnici svih naroda
857 pregleda 10 komentar(a)
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković

Bošnjačka stranka (BS) podnijela je Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva predlog za izmjene i dopune Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio-televiziji Crne Gore, gdje se traži da nacionalni savjeti, odnosno vijeća budu zastupljeni u Savjetu RTCG, sa dva člana.

Predlog nadležnom odboru je, kako je saopšteno iz BS, podnio poslanik te partije i član odbora Ervin Ibrahimović. On smatra da je potrebno ojačati sastav Savjeta RTCG, na način što će u njemu biti zastupljeni predstavnici svih naroda.

„Sve u cilju profesionalnijeg i kvalitetnijeg predstavljanja bogatstva kulturnog nasljeđa naroda u Crnoj Gori“, navodi se u predlogu Bošnjačke stranke.

Podsjećaju da je ta partija već predložila da u okviru reforme izbornog zakonodavstva, državljani Crne Gore koji se nalaze u inostranstvu, mogu glasati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Crne Gore.

Bonus video: