Lazar Dragojević kandidat za “Shooting Stars”

Mladi crnogorski glumac ovogodišnji je kandidat za program Evropske filmske promocije (EFP)
991 pregleda 1 komentar(a)
Dragojević, Foto: EFP Shooting Stars
Dragojević, Foto: EFP Shooting Stars

Mladi crnogorski glumac Lazar Dragojević ovogodišnji je kandidat iz Crne Gore za program Evropske filmske promocije (EFP) “Shooting Stars“.

Na osnovu propozicija EFP-a, mogućnost prijavljivanja imali su crnogorski glumci/glumice do 35 godina, koji su započeli uspješnu karijeru, imali glavnu ulogu u igranom filmu crnogorske ili inostrane produkcije, koji je prvi put javno prikazan u periodu od dvije godine prije ovog izbora, te koji su spremni za rad u međunarodnim okvirima.

Podgoričanin koji studira glumu na Akademiji u Sarajevu se, na ovogodišnjem, jubilarno 25. Sarajevo film festivalu predstavio sa dva ostvarenja, a oba su bila u zvaničnoj takmičarskoj selekciji - film “Sin” bosanskohercegovačke rediteljke Ines Tanović, koji je i otvorio festival, i “Take me somewhere nice” Ene Sendijarević.

Cilj programa “Shooting Stars”, koji će biti realizovan tokom Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu 2020. godine, jeste predstavljanje glumačkih talenata evropske kinematografije, a jedina je međunarodna mreža nacionalnih filmskih ustanova i agencija koja promoviše i marketinški afirmiše evropski film širom svijeta.

Konačnu odluku o izboru finalista za EFP “Shooting Stars 2020” donijeće stručni žiri u decembru ove godine.

Bonus video: