STAV

Vlast i njena "opozicija"

Pogledaj pozorišnu scenu u Budvi i Kotoru! Sjetite se pozorišta u Nikšiću i davno zaboravljenog "Draga Đurovića". Primjera je mnogo, zaključak je samo jedan. Izvedi ga sam...
132 pregleda 16 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Skupština Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.12.2016. 11:05h

Za sve ove godine, ni malo lake za sve nas, stvorili smo jasnu sliku o tome KO vodi ovu zemlju. Možda si ti koji ovo čitaš iskreno apolitičan, mada ja vjerujem u to da nema "neutralnih" u ratu, ali si sigurno i ti do sada shvatio kakva je trenutna situacija. Neću ja sada napisati ništa novo, ovo ti već sve znaš.

Sigurno se pitaš zašto nema promjena?! Kako to da se ništa ne mijenja na bolje? Kako to da neke nove snage ne pokrenu neku novu energiju? Treba da shvatiš (ne znaš, nego SHVATIŠ!) da tih "novih snaga" nije bilo do sada.

Mi smo gledali kako nam se na pozorišnoj sceni koju zovemo "politički život" smjenjuju glumci, čiji je kasting vršila "Uprava" ovog pozorišta koju ti od milošte zoveš "Montenegro". Ta "Uprava" je davala 'kreativne slobode' glumcima na političkoj sceni dovoljne da mi pomislimo da je neko "tragičar", a ne "dvorska luda". Neki od tih glumaca su čak bili u poziciji da smijene "Upravu", jer si im ti svojim aplauzima davao pravo za to. Međutim, svaki put kada je trebalo nešto da se mijenja - "glumci" su se povlačili. Zašto bi mijenjali "Upravu"?! Primali su dobre plate, dobro su živjeli, a vaše aplauze su doživljavali kao potvrdu svoje GLUME. Da, da...GLUME, ne rada! I tako sve u krug. Ponekad bi se promijenio neki glumac, ali se nikada do sada nije mijenjala "Uprava".

Pogledaj pozorišnu scenu u Budvi i Kotoru! Sjetite se pozorišta u Nikšiću i davno zaboravljenog "Draga Đurovića". Primjera je mnogo, zaključak je samo jedan. Izvedi ga sam...

Zato nema promjena. Ti si očekivao od "glumaca" da završe posao. Nijesi želio da prihvatiš tu obavezu i odgovornost da si TI taj koji mora da mijenja stvari. Oslanjao si se na druge, ali te nijesu oni iznevjerili. Iznevjerio si sam sebe.

Dobro, dosta je kritika. Šta treba raditi? Pa odgovor je jasan.

Neophodno je sve ljude, koji su shvatili šta sam napisao, umrežiti u jedan sistem, jednu organizaciju, koja bi njihovu energiju usmjerila u pravcu promjena. Eto, nije tako komplikovano. Vrlo je jednostavno rješenje, ali smo mi komplikovani ljudi.

Autor je koordinator Alternative

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")