PRAVILA BORDELA (42)

Traži se (Milić Srđan)

Specijalno državno tužilaštvo je uz potjernicu za dvojicom zloglasnih Rusa, izdalo i tražilicu za Milić Srđanom zvanim Mili, iz Budve, sa stalnim boravkom na mjestu vršioca dužnosti predsjednika SNP-a
202 pregleda 77 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.12.2016. 06:52h

Malo ko zna, čak je bivši premijer prvi put čuo za slučaj na omiljenoj Pink TV, da je Specijalno državno tužilaštvo uz potjernicu za dvojicom zloglasnih Rusa, izdalo i tražilicu za Milić Srđanom, zvanim Mili, iz Budve, sa stalnim boravkom na mjestu vršioca dužnosti predsjednika SNP-a. Stanković i Katnić su odlučili da ne izdaju saopštenje tim povodom i ne uznemiravaju javnost zbog nestanka jednog od lidera velike koalicije Ključ, kako ne bi uticali na formiranje vlasti u Budvi i Kotoru. Pobjeda i Pink TV saznaju, iz izvora bliskih tužilastvu, da posebnu jedinicu za pronalazak Milić Srđana predvode Aleksandar Sinđelić, zvani Sinđa, iz Niša, Mirko Velimirović, zvani Paja, iz Zubinog Potoka, Vladimir Popović, zvani Beba, iz restorana Jezero na Adi Ciganliji i Đuranović Draško, zvani Grk, sa Dubrovačkog ratišta.

Uz tražilicu za Milić Srđanom, prvakom opozicione scene, Specijalni Katnić je angažovanoj grupi podijelio i papirić sa detaljnim opisom lika i djela traženog kako bi što lakše došli do njega i nakon 55 dana vratili izgubljenog M.S. crnogorskoj opoziciji. Što bi konačno olakšalo preuzimanje plijena u Budvi i Kotoru. Bez DPS-a, podrazumijeva se. Time bi VDT i SDT donekle nadoknadili štetu nanesenu opoziciji na izborni dan kada su, ničim izazvani, i na zaprepašćenje bivšeg premijera, podigli uzbunu i time doveli u pitanje očekivanu pobjedu DPS-a. Razloga za tako direktno miješanje VDT i SDT u izborni dan i volju birača nije bilo jer je 16. oktobra Milić Srđan bio na sigurnom - u vrhovnom štabu velike koalicije Ključ koja je kasapila jagnje i spremala proseko zbog osvojenih 22 odsto glasova koje su nam mjesec dana ranije obećali Danilović Goran i Rakčević Žarko.

U pomenutom uputstvu Specijalnog Katnića se kaže da je Milić Srđan blagorodan, srednjeg rasta, fino popunjen, sa crnim biljegom ispod lijevog uha, čime plijeni pažnju prolaznika, a posebno simpatizera koalicije Ključ, i da smeđim bistrim očima odaje utisak čovjeka sa visokim IQ. Zbog čega je, objašnjava Specijalni, M.S. sklon čestom skrivanju i promjeni identiteta čime je, logično, otežano njegovo lociranje i pronalaženje. Toliko je vješt i inteligentan da u trenu može da se pretvori u Tarzana (Miloševića) ili Snežanu (Jonicu) - stoji u Katnićevom uputstvu.

Mirko Velimirović, zvani Paja, predložio je Sinđi , Bebi i Grku da u potragu za Milić Srđanom krenu sa terena koji on najbolje poznaje a to je Bajkalsko jezero, na čijoj je obali inače Paja rastavio oružje na proste činioce i bacio ga u duboku rusku vodu. U već pomenutom uputstvu koje je Posebna jedinica države CG i Pink TV dobila od Murinja, stoji i da traženi objekat M.S., kada se locira i nesporno utvrdi njegov identitet, treba zauzeti oprezno uz poštovanje sljedećih preporuka:

1. Odbjeglom M.S. prići umotan u zastave koalicije Ključ na kojima piše "Najbolje za Crnu Goru i Snežanu Jonicu".

2. Obezbijediti da prilikom opkoljavanja traženog objekta, Sinđa pojaše Bebu a Paja Grka, što bi Milić Srđanu bio znak da je koalicija Ključ ipak uzela na izborima preko 15 odsto glasova jer, kao što znamo, lider DPS-a obećao jahanje ako Ključ preskoči pomenuti postotak.

3. Ako bi M.S. međutim bio identifikovan u nekoj gustoj šumi, na priličnoj udaljenosti, trebalo bi mu poslati signal da je spasilačko-teroristička ekipa nadomak njega, tako što bi Aleksandar Sinđelić zvani Sinđa pustio krik nalik Tarzanovom. To bi Milića uvjerilo da je nova Duškova Vlada otvorena za opoziciju i da je SNP spašen.

4. Ne pominjati Miliću, bar ne dok iscuri prva flaša infuzije, Aleksandra Damjanovića i onog Šćekića, iz Berana, kako ne bi došlo do pogoršanja njegovog narušenog zdravlja, jer 55 dana izbjeglištva i štrajka glađu ne bi izdržao ni Andrija Mandić a kamoli nježni Budvanin.

5. Nakon pronalaska traženog Srđana prvo pozvati Specijalnog Katnića i zamoliti ga da preko prijatelja Danilović Gorana radosnu vijest prenese mitropolitu Amfilohiju koji već 55 dana posti i moli za Srđanov povratak.

6. Odmah posle toga zvati lidera koalicije Ključ Miodraga Lekića i saopštiti mu da je Milić nađen živ, a to znači da je koalicija Ključ spašena. A time i Crna Gora i Snežana Jonica.

7. Telegram poslati i u Kotor gdje se već 55 dana u stalnom zasjedanju nalaze škaljarski klan ali i opštinski odbor SNP koji iščekuje poziv iz Luke Kotor da je kruzer sa 500 do zuba naoružanih terorista, spremnih da uhapse premijera i dovedu na vlast jednu političku opciju, upravo torpedovan od strane Mirka Velimirovića, iz Zubinog Potoka. I bačen na dno jezera. Jer kako Velimirović nikada nije bio na moru, Bokotorski zaliv mu sasvim očekivano djeluje kao jezero zbog čega je u iskazu pred Višim sudom i iznio tvrdnju da je neprijatelja bacio u slatku a ne slanu vodu.

Specijalni Katnić je obećao Sinđi, Paji, Bebi i Grku da će ukoliko uspješno obave zadatak i opoziciji pronađu i vrate Milić Srđana, dobiti status svjedoka saradnika i po 30 hiljada eura. Da im se nađe. Novac će im biti isplaćen na sigurnoj lokaciji, pored jezera. Ženevskog, ne Bajkalskog. Bravo ti ga, Cane.

Čudo su metafore.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")