PISMA UREDNIKU

Gdje su Ustav i pravo?

3 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 06.12.2016. 09:39h

Obraćam Vam se ovaj put javno, što sam već jednom učinio otvorenim pismom, a na koje ste mi Vi odgovorili vrlo blijedo ili tako reći niste rekli ništa.

Tražim od Vas, kao stvarno meritornog i prvog čovjeka Vlade, da zagrebete po organizovanom kriminalu u Opštini Tivat o čemu sam obavijestio sve institucije u Crnoj Gori i dobio sve pravosnažne presude i od Ustavnog suda, Vrhovnog suda, Višeg suda i drugih nižih instanci sa klauzulom pravosnažnosti u moju korist. Dakle, radi podsjećanja, četiri puta sam bio u razgovoru direktno sa Vašim prethodnikom, pala su obećanja ali su ona završila u dubokoj i mutnoj vodi. U Ustavu CG stoji da je svaka odluka Vrhovnog suda konačna i izvršna, sa čim sam upoznao najviše organe ove države, ali jednostavno svi su se oglušili tako da samo slušam gromoglasnu tišinu.

Pitam Vas čemu sva silna obećanja, od svih čelnih ljudi u ovoj državi da su svi građani pred zakonom isti, da svak mora izvršavati svoje zakonske obaveze i svi apelujete na organizovani kriminal i korupciju. Da Vas podsjetim, u Opštini Tivat i MZ Lepetane, gdje imam veliku imovinu, intenzivno se pljačka moja imovina, državna imovina kao i vojna imovina. Bezkropulozno se urnišu sve moje presude koje su pravosnažne i otima se imovina prekrajanjem granica i na samoj toj imovini u vremenu kad je bila zabranjena gradnja u Lepetanama izvođač radova iz Prčanja nesmetano izvodi građevinske radove, po noći se betonira put preko moje zemlje bez moje saglasnosti, moga pitanja, ali, tvrdim, u koaliciji sa ljudima iz katastra i urbanizma Opštine Tivat. Povrijeđeno je svako moje ustavno i ljudsko pravo i konvencije koje je CG ratifikovala, a u mom slučaju ih ne poštuje, pitam Vas povodom Vašeg komentara u javnosti kao novog mandatara kada ste izjavili sljedeće, citiram: "Izgradnji pravne države, odnosno intenzivnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala". Suprotno Vašem komentaru, Vaš prethodnik, gospodin Đukanović, u Monitoru je izjavio sljedeće, citiram: "Sad smo stvorili pravnu državu sa jednakim šansama za sve." Pa se jednostavno pitam kome da vjerujem.

Gospodine, Markoviću tražim od vas da ozbiljno shvatite ovo moje pismo, da uđete u Opštinu Tivat i zagrebete po ovom organizovanom kriminalu i nadasve korupciji. Ja Vas molim da ovo što od Vas tražim učinite odmah jer moja agonija traje bezmalo 23 godine. Za to vrijeme naslušali smo se mnogih obećanja, priča, ali u ovaj problem niko ne želi da dirne jer bi trebalo mnogi organozatori ove kriminalne rabote da završe tamo đe im je i mjesto. Napominjem da je moje predugo čekanje dovelo do kraja strpljenja i da više nemam živaca za bilo kakvu toleranciju. Dakle, to je moja prađedovina koju ću da branim svim sredstvima. Čak sam o tom organizovanom kriminalu snimio dokumentarni film koji se nalazi na Youtube-u da bih i na taj način probudio nečiju uspavanu savjest i obavezu prema Ustavu i zakonu, ali mi se čini da u ovoj državi Ustav i zakon ne znače ništa. Gospodine Markoviću, predlažem da dođete u Opštinu Tivat i predlažem da se sretnemo kod predsjednice Opštine dr Matijević i detaljno razjasnimo ovu diverziju na Ustav i zakon ove države.

U nadi da ćete imati razumijevanja za moju situaciju i ogorčenost koja proiziliazi iz toga, molim Vas da se što hitnije nađemo kod predsjednice u Tivtu. Pa vi vidimo đe su ovdje Ustav i Pravo.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")