OPASNE STVARI

Zabraniti rad DPS

Ukoliko se u redovnoj tužilačko-sudskoj proceduri ne donese akt o zabrani rada DPS-a, država Crna Gora i njeni građani će trajno ponijeti odgovornost i hipoteku za sve ono što je teret navedenih zločina
60 pregleda 25 komentar(a)
bilbord DPS RZUP, Foto: Zoran Đurić
bilbord DPS RZUP, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.11.2016. 07:42h

Godinama DPS javno kvalifikujem kriminalnom, zločinačkom i neofašističkom organizacijom zbog toga što je:

1. Prva među političkim subjektima i sa neskrivenom strašću učestvovala je u razbijanju Jugoslavije što je bio najveći zločin u Evropi poslije Drugog svjetskog rata.

2. Zajedno sa SPS-om je u apsolutnom vladanju u zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj vlasti u SR Jugoslaviji proizvodila i učestvovala u ratovima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u kojima su počinjeni najteži ratni zločini.

3. Kao apsolutni vladar u Crnoj Gori dozvolila je da se na njenoj teritoriji formira koncentracioni logor „Morinj“.

4. Kao apsolutni vladar dozvolila je da se sprovede deportacija Muslimana-Bošnjaka, nad kojima su izvršeni ratni zločini i što ista neprekidno opstruiše tužilačko-sudsko procesuiranje odgovornosti za te zločine.

5. Pod zaštitom vlasti izvršen je zločin etničkog čišćenja u Bukovici.

6. Svojom politikom, zajedno sa SPS-om, izazvala je međunarodne ekonomske sankcije koje su proizvele ekonomske, socijalne i duhovne genocidne posljedice po stanovništvo SRJ.

7. Organizovala je i sprovela pljačkašku privatizaciju čime je trajno otuđena državna i društvena imovina stvarana više od pet decenija.

8. Uspostavila je šverc kao državni projekat čime je proizvela duhovni i kulturološki genocid nad stanovništvom.

9. U državi je uspostavila neoliberalizam kao najopakiji oblik fašizma u kome je (osim njihove političke i rodbinske falange) ugroženo skoro cjelokupno stanovništvo u zemlji.

10. Stvoren je politički, društveni i pravni ambijent u kome likvidacije ljudi postaju svakodnevica.

11. Proizveden je visok stepen fašizacije crnogorskog društva što ima za posljedicu da je danas veći broj tjelohranitelja, stražara, vratara i portira nego što ima radnika u neposrednoj proizvodnji neračunajući poljoprivredne proizvođače na svojim imanjima.

Pored rukovodstva te partije svu odgovornost za počinjene zločine nose i one ličnosti koje su nepreduzimanjem mjera iz svoje nadležnosti za sve ovo vrijeme vršile funkciju u tužilačkim i sudskim institucijama.

Ukoliko se u redovnoj tužilačko-sudskoj proceduri ne donese akt o zabrani rada DPS-a, država Crna Gora i njeni građani će trajno ponijeti odgovornost i hipoteku za sve ono što je teret navedenih zločina.

Ukoliko to ne učine domaće institucije, to će ipak jednoga dana uraditi one međunarodne.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")