STAV

Orvelova je Crna Gora

Imamo vlast koja nalazi svakojake načine da pobjeđuje na „Izborima“. Dok svi znamo kako. Njeni glasači korumpirani su od glave do pete
85 pregleda 2 komentar(a)
Crna Gora, Foto: Shutterstock
Crna Gora, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.11.2016. 09:55h

Rekli bismo Milivojeva, ali nema dovoljnog uslova. Isti je plemenski vrač u pokušaju i fejsbuk prijatelj slavnog Montezume i Kosančić Ivana. Poglavica je jedan drugi. Nakon javnog istupa Državnog tužioca Katnića, plemenika našeg, građani Crne Gore nemaju više čega da se plaše osim sopstvenog straha. Samo egzistencijalni strah, izazvan saznanjem da smo sami, siraci tužni bez države i igđe ikoga, može nas onemogućiti da se suočimo sa stvarnošću poretka u kojem živimo.

To saznanje ujedno povlači najpotonju liniju, nužne odbrane ne samo države nego i zdravog razuma. Orvelove državotvorne projekcije o budućnosti ostvarene su i obogaćene sadašnjicom DPS države Crne Gore. Država, po definiciji civilizacija i tvrđava smisla, a Sudstvo kostur uređenog i uljuđenog društvenog života, i po tome na dobrom glasu, pretvorila se u puki servis jedne povlašćene grupe i jedne partije. Depees način života i vladanja poguban je za većinu građana i crnogorsko društvo u cjelini. U trenucima iskrenosti, kad njihov cinizam progovori, tu većinu će nazvati gubitnicima. Ima i drugih izliva isključivosti i prezira, prema onima koje je upravo njihova vladavina ponizila i učinila ništavnim prekarijatom.

DPS ministarstvo istine

Imamo vlast koja nalazi svakojake načine da pobjeđuje na „Izborima“. Dok svi znamo kako. Njeni glasači korumpirani su od glave do pete. Grupa imućnih i zbrinutih skorojevića, hoće da ovjekovječi svoju vlast, jer imaju na raspolaganju državno bogatstvo i resurse koji su namijenjeni svima ali ih koriste samo oni. Uslov njihovog blagostanja je bijeda većine građana države. Da bi glasačima DPS-a bilo dobro u svojoj državi - država i ostali građani moraju biti razbaštinjeni, lišeni budućnosti i pristojnog života. I ravnopravnog statusa. Stoga, u najbolju ruku, ovaj poredak možemo nazivati DPS država ili država DPS-a. Gdje nema ravnopravnosti - nema građana, a gdje nema građana nema ni države.

Arhaični i zbrkani TV nastup Tužioca Milivoja nije lični egzibicionizam, ispad - najeo se bunike i sl. Da stvar valja doslovno i ozbiljno shvatiti potvrdili su, već sjutradan, najviši državotvorni elementi. U situaciji kad pobjedonosna glasačka vojska od novobogataša, državnih trudbenika i doušnika, uz ogromne troškove, ne donosi uobičajenu i sigurnu prevagu, DPS je prinuđen da promptno brani sebe i svoju državu. Našao je i uhvatio neprijatelja koji švrlja - još u fazi pripreme. Neprijatelja, ne odveć zahtjevnog za održavanje i hapšenje - taman spram sebe. Tunjav i bolešljiv, takoreći na izvol’te, ali mnogo opasan i dronovan. Ako se „sme“ reći, skoro pa idealan. Stari dobri neprijatelj je zanago onaj siguran korak koji nam je obećan.

Pleme u noći

Kad god naši političari hoće nešto ogavno da provuku ili sakriju posegnu za blagopočivšim plemenom i crnom magijom. Kad im omane omiljena metoda - para vrti ’đe burgija neće, kad zataji zatrašivanje, promaši propaganda, kad ne pomažu državni službenici i lakovane bubašvabe, tu je svemoćno i vječno pleme sa svojom zagrobnom mudrošću. Vaskrsne im namah Vladika Rade i sav ozaren jotuje samo za njih, divi se Milovim socijalistima i talihu crnogorskome, prepravlja svoje stihove, otkrivaju mu tajnu vječnosti i da carstvo priliči neljudima.

Kad zasjedneš na državu - tader ni Bog nije daleko. Bog ti je svjedok saradnik. I neka je jasno „svijema onijema“, kako se blagoizvolio izraziti drug specijalni u mrkloj noći zanosa svojega. Jasno je kao dan da je po noći Specijalni u dosluhu i onostranoj vezi sa vječnim plemenom - da kroz njega tijekom zbori. Lakokrili Tužičac kreće se, prozračan poput luče, kroz vrijeme i prostor, od Južne Amerike do Kosova ravna. Prenio nam poruku Montezume i Kosančić Ivana. A kad si sa Bogom i okamenjenim plemenom - a to je njegovoj pameti isto - na osmatračnici univerzuma, onda su dokazi suvišni i bespredmetni. Kao i Sudstvo i njegovi organi u DPS državi Crnoj Gori.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")