PRAVILA BORDELA (41)

Radio Mileva

Samo nebo zna koliko je DPS desetina miliona usuo u sve dosadašnje izborne pobjede da bi sada kada je i opozicija izašla iz vunenih čarapa i ispod cerade, najednom počeo da se brine za tajne finansijere i izvore novca. Ko god bio, DPS ga je doveo!
116 pregleda 31 komentar(a)
Benksi (Novina)
Benksi (Novina)
Ažurirano: 28.09.2016. 05:54h

Najnovije sondaže javnog mnjenja koje za potrebe Vladimira Popovića i Milana Roćena sprovodi specijalizovana izraelska agencija Radio Mileva, pokazuju da je ne samo Milu i Dušku već i svakom dobronamjernom građaninu jasno ko ovako zdušno pomaže kampanju DF-a.

Naime, na prvo pitanje u pomenutom ispitivanju, otkud pare DF-u za ovako jaku kampanju, ispitanici su podijeljenog mišljenja:

  • 55 odsto kaže - od Dake. Bravo ti ga, Daka.
  • 37 odsto od Rusa. Nas i Rusa 200 miliona eura.
  • 8 odsto sumnja da su pare DF-a od Veselina Pejovića iz tek otvorenog rudokopa Biočki stan. Time se ovaj domaći a ne neki ruski tajkun iskupljuje za onaj stalak na aerodromu kojim je jurišao na jednog od lidera DF-a.

Na naredno pitanje, ko osim Dake, Rusa i Veselina finansira kampanju DF-a, ispitanici su dali sljedeće odgovore:

  • 55 odsto misli da to samo Daka zna.
  • 37 odsto smatra da to zna i Milan Roćen.
  • 8 procenata smatra da to zna samo Veselin Pejović i crna zemlja. Iz pomenutog rudokopa. I onih 150 Nikšićana koje će u rekordnom roku Veselin zaposliti na ovom rudokopu. Što je zaista skromno ako se zna da smo uoči prošlih izbora znali za noć kampanje da nađemo posao za 40 hiljada Crnogoraca.

Najviše zabrinutosti izbornog štaba DPS-a izazvale su reakcije ispitanika o efektima kampanje DF-a. Naime, na upit šta mislite o kampanji DF-a, stigli su sljedeći odgovori:

  • 55 odsto ispitanika smatra da je DF kampanja više pobrkala DPS redove nego Svetovo priznanje da je šef organizovane kriminalne grupe.
  • 37 odsto ispitanih vjeruje da se DPS nikada neće oporaviti od ove kampanje DF-a kao što će se Sveto vječno kajati zbog budvanskih kriminalnih udruživanja.
  • 8 odsto ispitanih misli da ON treba da nas i dalje vodi a ne ONI, što je najbolji odgovor na protivzakoniti i antidržavni slogan - MI ili ON.

Radio Mileva je postavila još jedno pitanje građanima Crne Gore: ko finansira kampanju DPS-a? Dobili su iznenađujuće odgovore:

  • 55 odsto ispitanih je odgovorilo Aco, Džigi i Cane.
  • 37 odsto smatra da iza svega stoje Kinezi.
  • 8 odsto vidi Veselina Pejovića iz rudarskog kopa Biočki stan kao finansijera DPS-a?! Što objašnjavaju njegovom pasijom ka kladionicama i dvoznaku kao omiljenoj kombinaciji.

Na pitanje ko osim Aca, Caneta, Kineza i Pejovića, finansira kampanju DPS-a, zabilježeni su sljedeći odgovori:

  • 55 odsto ispitanika kaže - to samo Duško zna!
  • 37 odsto misli da to znaju Milo i Aco.
  • 8 odsto kaže da to zna samo kineski tajkun Alibaba i njegovih 40 hajduka.

Na kraju treba reći da je Bemax obezbijedio majice za sve angažovane anketare na kojima je pisalo “Sigurnim korakom - Milo i Milan” (Roćen), što bi moglo da se tumači i kao izvjestan pritisak na birače. To jest ispitanike. Pored majica, Bemax je svakom učesniku ankete obećao i asfaltiranje ulice koja vodi do njegovog sokaka, a ako je ista već presvučena tom čarobnom masom koja život znači, onda će im uvesti rasvjetu. Tačno do pred kuću. I njihovo električno brojilo direktno povezati na malu ili malo veću hidroelektranu koju prave na rijeci Bistrici ili nekoj sličnoj. Sve ovo će Agencija za sprečavanje korupcije tretirati kao donaciju Bemaxa DPS-u a ne kao skriveno finansiranje kampanje. Ako prifali struje kod Grandovaca, tu je mali Blažo koji će obezbijediti nedostajuće količine iz svojih izvora. A da sve ove izdatke, zabilježene još u aferi “Snimak”, podržava i famozna italijanska kompanija A2A potvrdio nam je i ambasador Vićenco. Nakon ordena koji je svojevremeno uručio Maji Ćatović za promociju unikatnog agitpropovskog lika Mandić Slavka, i Aleksandru Bogdanoviću za izbor Sveta Marovića za tasta, sad je otišao korak dalje pa je usred kampanje doveo i italijanske graditelje da vide kako napreduje naš slavni autoput. Za koji je njegov njemački kolega Pius svojevremeno rekao da “vodi iz niđe u ništa”. Bravo ti ga, Vićenco.

I tako, sve teče sve se mijenja. I sve se vraća DPS-u. Da vide i oni malo kako je kad “jači kači”. Sa ruskim tajkunima su krčmili privredne i prirodne resurse i finansirali brojne kampanje DPS-a, a sada njima plaše građane Crne Gore! Propagandom su gonili i etiketirali svakog kog nijesu mogli da kupe (crne, žute i ostale), da bi se sada vrijeđali na provokativne slogane o lopovskoj družini, NJEMU i satovima. Samo nebo zna koliko je DPS desetina miliona usuo u sve dosadašnje izborne pobjede da bi sada kada je i opozicija izašla iz vunenih čarapa i ispod cerade, najednom počeo da se brine za tajne finansijere i izvore novca. Rusi ili Britanci?! Ko god bio, DPS ga je doveo! Politika kratke pameti je i politika kratkog daha. Bravo ti ga, Milo.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")