PRAVILA BORDELA (39)

Otvoreno pismo Željka S. Mitrovića i Dragana J. Vučićevića premijeru Vučiću

Mi, Vučko i Željko, nemamo ništa protiv da drug Đole nastavi da donira i pomaže onima kojima je to neophodno, a to smo, uz ostalu propagandu - i mi, Pink i Informer (for Montenegro)
367 pregleda 47 komentar(a)
Dragan Vučićević Željko Mitrović, Foto: Facebook
Dragan Vučićević Željko Mitrović, Foto: Facebook
Ažurirano: 24.08.2016. 06:14h

Poštovani Premijeru (u daljem tekstu: Dragi Šefe),

Pišemo Ti iz Crne Gore gde su mediji deveta rupa na svirali ili dvanaesta rupa na saksiji, a ne kao u Srbiji - sedma sila! Ali ne pišemo Ti, dragi Šefe, zbog rupa i saksija već zbog crnogorskih medija i stanja u njima koje se ne može popravljati tako što će nas Tvoj drug Milo (u daljem tekstu: drug Đole) počastiti sitnišem koji ponižava i njega i nas!

Mi, Vučko i Željko, nemamo ništa protiv da drug Đole nastavi da donira i pomaže onima kojima je to neophodno, a to smo, uz ostalu propagandu - i mi, Pink i Informer (for Montenegro). Uostalom, kao što sam znaš, mi smo ovde na privremenom radu i samo odrađujemo posao za druga Đoleta, bez bilo kakvog finansijskog efekta. Zato bi, dragi Šefe, bila bruka za jednog tako gigantskog tajkuna kakav je drug Đole, a još više za njegove ostale tajkune i investitore, da umesto velike podrške i donacija počne ponižavati naše i ostale patriotske medije napojnicama nedovoljnim ni za jutarnju kafu!

Dragi Šefe,

Đole je za posljednjih četiri godine donirao nama i našim bratskim medijima preko 10 miliona eura, a malčice je udelio i sudijama i tužiocima, zapravo njihovim udruženjima, a ovo posljednje bi mu se moglo brzo isplatiti ako nas

Đole, kod nekog od njih, procesuira zbog ovog pisma! A kad Đole to radi, milion odštete nam ne gine.

Dragi Šefe,

Slobodni smo da Te upoznamo sa nekim nepoznatim činjenicama o drugu Đoletu:

1. Đole ne zna da je Srbija odavno otvoreno društvo i da zato mi možemo pisati otvorena pisma.

2. Đole ne zna da je pizda književna reč i označava karakternu osobinu koju mi slobodno pripisujemo Hrvatima. To nije ružna reč, to nije čak ni psovka. Ona druga reč, da je ne pominjemo, je nešto drugo, ali pizda je karaktera osobina. To su Hrvati.

3. Đole takođe ne zna da je i Đorđe Balašević pizda i to panonska, zato što je 4. avgusta uveče, kada Hrvati slave genocid nad Srbima u Oluji, on pevao u Puli!

4. Đole ne zna da Mi, Srbi, nismo ustaše - Hrvati su ustaše. Oni se ponose nacizmom mi se ponosimo antifašizmom… Danas je problem što u Hrvatskoj ima mnogo više ustaša nego Hrvata... Žao nam je zbog toga Šefe, ali to je činjenica.

5. Đole ne zna da su Albanci za nas i naše medije obični Šiptari i da su skloni svinjarijama. On nije čuo za posljednju od njih kada je neki novinar iz Prištine u Briselu na Tvojoj pres konferenciji pokušao da Te isprovocira pitanjem o “Velikoj Srbiji”! Da ne pominjem još veću svinjariju sa proslavom plasmana albanske fudbalske reprezentacije na Euro 2016 u Ulcinju, Plavu, Tuzima…

6. Đole ne zna da Džordž Soroš nije nikakav filantrop i humanitarac, već protočni bojler preko koga neki mračni centri sa Zapada ubacuju i finansiraju one koji treba da izazovu haos u Srbiji. Đole ne samo da ne zna za ovu strogo čuvanu tajnu, već i druguje, i to godinama, sa tim okrutnim tajkunom iz Njujorka.

7. Đole, takođe, ne zna da taj Soroš ima veliki uticaj na Hilari Klinton. Štaviše, Đole i njegova stranka podržavaju Hilari u trci protiv našeg favorita Trampa. U inat Vladimiru Putinu i našem Tomi Nikoliću.

8. Đole ne zna da je danas u Srbiji sve drugačije nego u vreme kada smo isti mi (Željko i Vučko) podržavali Slobodana i bili uz vlast. U to vreme Srbija nije imala čak ni demokratiju, imala je samo pasulj i to onaj koji se daleko čuje, a danas... Danas je sve drugačije, Srbija je na dobrom putu, to ne kažemo mi, Željko i Vučko, već Džozef Bajden, Angela Merkel, Vladimir Putin... To priznaje i sam Đole.

9. Đole ne zna da su Srbi shvatili kako moraju sami pronaći svoj put i izboriti se za njega! Koliko još Srba treba da izgine da bi se ljudi poput Đoleta opametili! I pustili prenos iz Rija kada se srpskim vaterpolistima svira himna. Ili kada Novak osvoji Roland Garos.

Dragi Šefe,

Sve mi to vidimo, ali dok smo na privremenom radu u Montenegru i primamo donacije druga Đoleta, moramo se ugristi za jezik i suzbiti naše emocije. Zato bi Te, dragi Šefe, otvoreno upoznali sa nekim Tvojim nepoznanicama vezanim za naš rad u Montenegru kako Te o tome ne bi informisali drugi:

1. Možda Ti ne znaš, Šefe, ali mi smo ovde iz petnih žila ne samo za EU, već još više za NATO. Iako sam znaš da je za nas NATO bio i ostao zločinačka alijansa koja je ubijala našu decu.

2. Možda Ti ne znaš, ali mi smo ovde za Đoletovu Vladu koja je uvela sankcije majci Rusiji, što mi zdušno podržavamo uz osudu ruskog mešanja u Đoletove unutrašnje stvari. Bojimo se da nam se Slobodan prevrće u grobu kad vidi i pročita naša izdanja u CG.

3. Možda Ti ne znaš da su Hrvati ovde za nas antifašisti, a samo nam se ponekad omakne svinjarija pa Albance nazovemo Šiptarima. Jer Đoletova vlast zavisi od Šiptara i ustaša, tako da se ovde, kao i Đole, moramo primereno ophoditi prema njima.

4. Možda Ti ne znaš, ali mi ovde služimo kao i u Srbiji - vladajućoj stranci. S tim što je ona ovde antisrpska. I antiruska. Dok nama Putin javlja da NATO sprema rat na Balkanu, što smo više puta objavili u našoj Srbiji, ovde moramo da spinujemo i optužujemo velikog Vladimira Ruskog da namerava da zapali balkansko bure baruta jer tako tvrdi Tvoj drug Đole. Gde god stigne.

5. Možda Ti ne znaš, ali ovde smo srcem i dušom uz onog raspopa Miraša Dedeića i fantomsku CPC, a protiv naše, nemanjićke SPC. Baš ovih dana moramo da udarimo na Rista sotonu kao uzurpatora državne imovine, iako bi rado mitropolitu Amfilohiju poljubili svetačku ruku. Izvini, Vladiko, ali pos'o je pos'o.

6. Možda Ti ne znaš, ali američki ambasador u Crnoj Gori nije Skot kao onaj u Srbiji, jer je Amerika glavni spoljnopolitički partner druga Đoleta. Ti znaš šta mi mislimo o Zapadu i posebno Jenkijima, ali shvatićeš nas - 10 miliona za 4 godine nije malo. Posebno kada znamo šta se sve u Crnoj Gori moglo sagraditi za tih 10 miliona: 90 škola, 250 ambulanti ili 15 bolnica. Ali, Tvoj drug Đole je zaključio da je za Crnu Goru bolje kupovati pogubljene ljudske duše naše nego popravljati infrastrukturu. Na dobro ujka Đoleta mi moramo uzvratiti dobrom. Takav je naš srpski običaj.

Dragi Šefe,

Na kraju, kao što vidiš, pišemo Ti otvoreno, sve priznajemo, u skladu sa uspostavljenim slobodama u našoj zemlji Srbiji, jer za to gore, kod tebe, ne treba neka posebna hrabrost kao ovde, kod Đoleta! Uostalom i mi i Đole ponekad idemo u toalet, to je mesto gde se i najhrabriji useru, ali mi ti dragi Šefe obećavamo da to uveliko radimo po CG van toaleta, a zanima nas kakvi su Đoletovi planovi u vezi sa ovim!

Pozdravljamo Te, dragi Šefe, i nadamo se da ćeš ovo naše pismo razumeti na pravi način! I da Đole nikada neće saznati za njega. U protivnom - obrali smo bostan!

ŽELJKO Sorajin MITROVIĆ

DRAGAN Jehovin VUČIĆEVIĆ

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")