STAV

"Iz kabineta gradonačelnika"

I najbitnije: plate još nijesu isplaćene ne zbog blokade računa ili zbog toga što nemamo novca, već zbog tehničkih poteškoća, koje mogu da se dese svima. Jednostavno, nijesmo u mogućnosti da upalimo računar iz Sektora za finansije, u kojemu se nalazi spisak zapošljenih. Tako, nakon što startujemo računar, plate će biti isplaćene. A to očekujemo u narednom periodu.
201 pregleda 16 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Bogdanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.08.2016. 09:06h

Povodom zlonamjernih glasina, koje o nama već duži vremenski period širi g-din Filip Adžić, o kašnjenju plata, navodnima zloupotrebama kojima se mi navodno bavimo, neredovnom vodosnabdijevanju, neadekvatnom tretmanu otpadnih voda, otimanju naših ideja i projekata, imamo potrebu saopštiti sljedeće: Odlučno i odgovorno demantujemo sve navode Adžića, a naročito tvrdnje da isplate kasne.

Prvo i osnovno je da pomenuti mladi gospodin nije ekonomista. Dakle, kao neko ko nema osnove ekonomske nauke i prakse iza sebe, preporučujemo mu, da ne polemiše sa nama u vezi rutine isplate zarada našima zapošljenima. Plate ovoga mjeseca ne kasne, već su kasnile prethodnoga, tako da još nije prošlo 30 dana, od kada su naši upošljeni dobili posljednju isplatu. Uz to, oni nijesu imali vremena potrošiti ni tu platu, o čemu su nas i sami obavijestili. Što više, kontaktirali su nas i oni koji imaju kredite, pa im banke po automatizmu oduzmu jednu, ili dvije rate, sa namjerom da nas relaksiraju, da uopšte ne moramo žuriti sa isplatom zarada.

I najbitnije: plate još nijesu isplaćene ne zbog blokade računa ili zbog toga što nemamo novca, već zbog tehničkih poteškoća, koje mogu da se dese svima. Jednostavno, nijesmo u mogućnosti da upalimo računar iz Sektora za finansije, u kojemu se nalazi spisak zapošljenih. Tako, nakon što startujemo računar, plate će biti isplaćene. A to očekujemo u narednom periodu.

Isto tako odlučno poručujemo da nema govora ni o zloupotrebama o kojima je Adžić pisao u više navrata, a sa jasnom namjerom jeftinoga političkoga profitiranja. Iako je kao izvor podataka koristio nalaz DRI, koji je bio po nas negativan, s obzirom na to da on nije ekonomista, smatramo da nije na pravi način formulisao pitanja. A pitanja se uglavnom tiču ogromnih sredstava koja smo utrošili za reprezentacije, putovanja, kreditna zaduživanja koja smo napravili mimo zakonskih procedura... što mi smatramo da je suštinski potpuno nevažno. Jer mi dosljedno sprovodimo planiranu dinamiku, shodno fizibiliti i master studijama, postavljajući na taj način zadatak svima ostalima lokalnima upravama da nas prate. Možemo slobodno reći da smo lideri, kao lokalna samouprava, ne samo u Crnoj Gori, već i šire. Pa neka se dr Branislav Bane Radulović sprda sa nama (,,nauci nije poznata metoda kojom se deficit pretvara u suficit''), mi smo kao odgovorni i savjesni, čvrsto opredijeljeni i odlučni da isplatimo zarade za prethodni mjesec! A i Bane Radulović nije primarno ekonomista!

Imamo se potrebu oglasiti vezano i za lažno otvaranje Žičare, Autobuske stanice i Maccoca, 21. maja ove godine, kada je grad bio oblijepljen plakatima sa pozivom za svečano otvaranje istih. Prema našim pouzdanim informacijama, iza ove sprdnje na naš račun, stoji upravo g-din Adžić sa svojima prijateljima. Ali, uzalud se trudite, zna se čiji su to projekti i ko može da manipuliše njima evo četvrt vijeka.

Vaša malicioznost je očigledno svima poznata, g-dine Adžiću. Jer nikome u gradu, osim vama, ne smeta niti to što nema vode (sugrađani nas konstanto obavještavaju da im voda nakon 22 h uopšte nije potrebna), niti neprijatan miris (kako ga vi zovete) sa Ponora (smatramo da su se naši sugrađani iz toga dijela grada do sada morali navići na te mirise i da im više to ni malo ne smeta).

Na kraju, vama g-dine Adžiću, poručujemo da se okanete javnih finansija, jer nijeste ekonomista, kao što smo vas više puta upozorili. A i prema našima pouzdanima informacijama, imali ste dvojku iz matematike tokom čitave srednje škole.

Manageri i eksperti iz kabineta gradonačelnika

P. S. Ovo saopštenje je napisano od muke! A u stvari je sprdnja na račun ozbiljnosti i smislenosti rada cetinjskih managera, iz Kabineta gradonačelnika, pri pisanju saopštenja, kao odgovora na kritike koje im, u konkretnom slučaju, upućuje Filip Adžić. Takođe, napisano je uz strogo pridržavanje vrlo preciznih pravila i matrice koju koriste pomenuti, koji inače, u ime Gradonačelnika, daju nepotpisana saopštenja. Pri tome su upotrijebljene sve sintagme iz skromnoga rječničkoga fonda, koju pomenuta gospoda koriste: čvrsto riješeni, odlučno opredijeljeni, u skladu sa planiranom dinamikom, slijedeći smjernice iz fizibiliti studija i master planova, jeftino političko profitiranje...

Upotrijebljena je i čuvena zamjena teza, kojom ta gospoda neznaveno uvijek teže da pobjegnu od suštine.

S obzirom na sve to, može se smatrati da je autor saopštenja taman neki manager iz cetinjske Opštine. A Filip Adžić može opet da očekuje besmislice kao odgovor na vrlo ozbiljne optužbe koje konstantno upućuje na račun rada gospode iz Kabineta gradonačelnika Cetinja. Autoru je baba ekonomista

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")