PRAVILA BORDELA (35)

Patnje Lakiranog

Šteta kako se Šef ranije nije sjetio Lakiranog. Šta bi tek bilo sa crnogorskim turizmom
66 pregleda 18 komentar(a)
Cr tež Hansa Rudija Gigera
Cr tež Hansa Rudija Gigera
Ažurirano: 06.07.2016. 05:38h

Svuda postoje spin doktori ali jedna je Beba. Do ovog doktorata Lakirani je prešao najneobičniji pa time i najteži put. Počeo je kao konobar elitnog restorana gdje je služio i premijere i predsjednike, da bi onda dogurao do njihovih kabineta kao svemoćni cenzor. Neki od njih na žalost danas nijesu živi. Čemu je doprinos na svoj način dao i Lakirani. Šta je to nego američki san po DPS modelu.

Ali nije Beba jedini u DPS katalogu likova koji su od trnja stigli do zvezda. Još preko noći. Poznat je slučaj Barović Veselina, koji je kao goloruk postao jedan od strateških investitora i vodećih menadžera Montenegra. Premijer je za takve partnere Vlade CG smislio zanimljivu dijagnozu - kaže nam “izgubili su investicioni kapacitet”. Dok im je onaj plućni dobar jer srećom svi odreda puše tompuse a ne cigarete. Što znači da ne uvlače, tako da dim i ne prolazi kroz njih. Od “Izbora” Bar, preko bjelopoljske “Rade” do ulcinjske “Solane” - Veskobar je kao čovjek od velikog povjerenja vodio misiju oživljavanje crnogorske privrede i njenog vađenja iz, kako kaže Šef, višedecenijske zaostalosti i posrnuća. Ako je prifalilo VB par miliona da dovrši i digne sve ove kapacitete, tu je doktor Beba da riješi problem. Lakirani bi mogao odmah predložiti da kontroverzni VB tuži svakog poslanika ili medij koji je pomenuo šverc cigareta. Jer svi znamo da se radilo o tranzitu. I da onda nezavisno pravosuđe donese presudu u korist strateškog investitora VB. Sa obavezom da se ista objavi u svim štampanim medijima u Srbiji, Crnoj Gori i Italiji gdje se, ničim zasluženo, VB godinama nalazio na optuženičkoj klupi. Lakirani je izračunao da na pomenutom teritoriju ima minimum deset hiljada štampanih medija. Poslanika koji su dovodili u vezu strateškog investitora i šverc ima minimum 30. Svi oni odbiju da objave demanti, da pokorno priznaju grijeh koji su počinili prema investitoru VB, pomnoženo sa brojem medija - eto 15 do 20 miliona. Koliko fali Veskobaru da oživi Solanu, digne na noge “Radu”, otvori vrata barskog “Izbora”. Time bi, urpkos sumnjama “nevernog Tome” Ranka Krivokapića, Crna Gora ispala pljunuti Monako. A Herceg Novi - Monte Karlo. A princeza od Novog Aćimović Nataša pljunuti princ od Monaka.

Šteta kako se Šef ranije nije sjetio Lakiranog. Šta bi tek bilo sa crnogorskim turizmom. Master plan iz 1995. predviđao je da ćemo 2015. imati preko dvije milijarde eura prihoda samo od hotelskog biznisa! Pošto je Gvozdenović dvaput redigovao taj plan i hotele pretvarao u apartmane, s pogledom na susjedni soliter, onda bi Beba predložila da se tuži svaki vlasnik stana koji je kupio nekretninu u zgradi započetoj bez građevinske dozvole. I s pogledom na cvijetni balkon komšije preko puta. Ako je takvih 50 hiljada jedinica i vlasnika, bilo bi logično da ih sudija Vukić sve oglasi krivim i obaveže da presudu u korist Bebe i Crne Gore objave u svim štampanim medijima regije. Jer CG je lider regiona. Tu imamo na hiljade medija, pomnoženo sa zakonskim ekvivalentom za neobjavljeni demanti - eto nam u budzet 2 milijarde od turizma. Umjesto pišljivih 700 miliona. Za koje eksperti kažu da postoje samo na papiru. Da škole imaju obrok, đaci prvaci besplatne knjige, bolnice pristojne toalete, Univerzitet rektorku a Akademija uzoran Rječnik - za to nam treba dodatnih pola milijarde. Zašto bi Šef trošio tolike pare poreskih obveznika ili svojih ortaka na propalog spin doktora kada on i za ovu situaciju ne bi našao rješenje. Lakirani bi onda angažovao nezavisnog advokata Martinović Nikolu da tuži sve bubašvabe iz školskih učionica i toaleta, bolničkih soba i kupatila, studentskih domova i fiskulturnih sala, da pojuri sve bubašvabe iz parlamenta, i iz tamošnjeg restorana, iz Vlade, Filipa neka preskoči, onda iz Rektorata, Instituta za Crnogroski jezik, iz Akademije nauka - i eto pola milijarde. Bubašvaba a ne eura. Nakon što sudija Vukić presudi da su sve one krive i da je Lakirani povrijeđen tim poređenjem - svi štampani mediji u EU, uključujući i UK, jer ona formalno još nije “leave”, imaju da objave pomenutu presudu.

Bio bi to istina veliki udar na naš biodiverzitet, ali kad mogu da ubijaju pelikane sa Solanom zašto ne bi i bubašvabe u parlamentu. To jest tamošnjem restoranu.

Pošto je Beba još tu a tako dobro namiče grantove od Vlade CG i nezavisnog “sudstva.me” valja ga iskoristi za još neku tužbu. Recimo, sta bi falilo da Lakirani tuži prijateljski Cedem i kontroverznog Darmanović Srđana i njegovu Ekselenciju, zato što su posljednjim istraživanjem javnog mnjenja zaključili da su Darko i Azra gori od Meda i Kneževića. Ispada po Cedemu da štićena lica Pajović i Jasavić, ni nakon što su preživjeli sva izbacivanja na farmi i direktno ušli u finale izbora, nijesu mogli nadmašiti pomenutu dvojku iz DF. Koji se u dužem periodu tretiraju kao najgori. Ili po Cedemu najmanje popularni. Eto šta ti je tviter ili bilbord. Jači su oni promoter nego Skupština i Vlada. Ali, laže Darmanović, kaže Beba. A sudija Vukić, sve na ćirilici i krasnopisom, pretače u presudu: da svaki zaposlenik i spoljni saradnik Cedema, svakog jutra, našte srca, umjesto rofitanog jaja, odrecituje Darkovu zakletvu Azri: "Draga Azra, nakon 4 godine patnje, zaslužila si da uzletiš do Vlade, bićeš prva do Šefa, patićeš i tamo ali i oni će da pate. Voliš ti mene ali volim i ja Vas"!

Šta su onda patnje Lakiranog spram Azrinih. Kako nije sramota nezavisno “sudstvo.me” da sankcionišu navodne duševne boli propalog spin doktora a ne vide kroz šta svih ovih godina i dana prolazi narodni tribun i prva do Šefa, naša Azra!? Od one kako zaključi “sudstvo.me” montirane afere sa Moldavkom S.Č. do "drugog čovjeka države" D.P. kakvim se predstavlja kvazi predsjednik Skupštine. Zato je za očekivati da najbolje sudije isprave ovu nepravdu i pod hitno odbrane Azru a usput i kvazi Darka od svih istraživanja javnog mnjenja koja pokazuju ili će pokazivati da ih građani na oči viđet ne mogu. Gore nego onog sa bilborda ili drugog sa tvitera. Čudo su metafore. Bravo ti ga Lakirani.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")