PRAVILA BORDELA

Paris, Pipa i Milo

Milo, jesi li kad od Sanje Vlahović tražio index. Onako, fore radi. 'Ajde, mala, da ti vidim ocjene? Sake Megatrend nikad nije pala, jer da jeste ne bi bila mega Crnogorka koja pjeva himnu kao malo koji čoek.
195 pregleda 15 komentar(a)
Paris i Pipa, Foto: Screenshot (YouTube)
Paris i Pipa, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 12.05.2016. 05:52h

Paris i Pipa (u daljem tekstu P&P), najpoznatije Podgoričanke poslije Radojke Rutović i Azre Jasavić, prošle nedjelje su preko Youtuba obznanile dugo pripremana pitanja za Njega. Domaća riječ, uspravno, 4 slova?! Pogađate, radi se o Primusu (u daljem tekstu Milo). Ali kad je bilo da ON nije odgovorio. To jest da je nekom ostao dužan. Tako i ovom prilikom. Pošto se po sopstvenom priznanju ne služi kompjuterom, a još manje engleskim, odgovore je poslao na omiljeni način promovisan u parlamentu - po golubu. Time su se stekli uslovi da se upare pomenuta pitanja sa Youtuba i pristigli odgovori (hvala golubu), što je rezultiralo intervjuom koji slijedi:

P&P: Milo, nervira li te Pajović namrtvo? Milo: Ni najmanje, štaviše, volim ga, mogao bi glat biti glavni glumac u najboljem lutkarskom pozorištu. Plus, uštedjelo bi se i na maski...

P&P: Ne može se gledat', užas totalni? Milo: Ljepota čovjeka dolazi iznutra. Izgled često vara.

P&P: Milo, potkučiš li kad, ono na kvarno, Miška Vukovića dok džogira Dalmatinskom? Milo: Miško je nedododer. SFRJ, Tito, štafeta, pa SRJ, Slobo, Momir, Žika, onda sinovac Ivan, profesura, dekanat…. I još traje. Bravo ti ga, Miško.

P&P: Reče li kad Roćenu - đe si brko? Milo: Ono što je nekad bio Radoje Dakić Brko, to je danas Milan Roćen Bemax. Naš gigant znači.

P&P: Kažeš li nekad Peđi Sekuliću - reci 8! Milo: Radije bih mu rekao - reci 2.

P&P: Milo, jesi li kad od Sanje Vlahović tražio index. Onako, fore radi. 'Ajde, mala, da ti vidim ocjene? Milo: Sake Megatrend nikad nije pala, jer da jeste ne bi bila mega Crnogorka koja pjeva himnu kao malo koji čoek.

P&P: Je li ti ikad palo na pamet da kažeš Źagi - ajde viđi ima li me ispred zgrade? Milo: Ne, radije sam ga slao za burek i jogurt.

P&P: Sada je ovo bezobrazno šta ćemo te pitati, ali moramo - bi li reka' Simoviću vrati tu glavu…? Milo: A što vi ne kažete Miliću, vrati tu glavu - na recepciju! Ili Medojeviću da vrati mozak vrani?!

P&P: Milo, jesi pitao Obrada (Stanišića) odakle mu nadimak Mišo. Čuš, Mišo? Milo: Šomi je moj drug, a Obrad mu je nadimak koji koristi samo u Mojkovcu.

P&P: A kako ti je memorisan onaj Darko Šuković u telefon? Milo: Kao Max Mara. To mi je omiljeni ženski brend, a pomenuti mi je omiljeni muški papagaj.

P&P: Što pomisliš kad dođeš kod njega u emisiju. Digavi ovoga objektivnoga? Milo: Svaki put se naježim, kako će da me peče na vatri unakrsnih pitanja.

P&P: Milo, što mu ne kažeš, umije li stavit što drugo na onaj sto nego vodu. Što sok ne kupi jednom u sto godina, da se ne potroši, euro i dvades, seljak! Milo: Možete sve da mu kažete, ali ko mu pomene Pavino Polje, taj je nastradao.. Zato, neka stoji ta voda.

P&P: Čačneš li kad Ranka ono fore radi? Milo: Ranjo je sinonim za rano kukurijekanje. Prerano...

P&P: Kao dođi Ranko u 7 u Dali, a ti śediš preko puta u kola i šalješ mu poruke, ama tu sam, okreni se! Milo: A kad mi odgovori 'ne vidim te', ja mu kažem - sagni se još malo…

P&P: Milo, jesi li kad nazva Buksovce da im kažeš - što me ne prozovete šupci?! Prozovite i mene! Milo: Kad gledam onog Kesića srce me zaboli za Buksovce. Izvini Slavko, ali posa’ je posa’.

P&P: Razumiješ li ti, Milo, one predstave u CNP? Milo: Ma kakav CNP, daće mu Lester 5 komada.

P&P: Čekaš li jedva 30 godina mature da pitaš školske - čime se sad bavite? Milo: Radije ih ne bih pitao za posao jer bi ispalo da polovina ne radi i da ja treba da ih uposlim. A da mogu, Acu bih pomogao, ne bi sve ove godine čamio na Birou...

P&P: Je li ti mrzno da na Čepurke ideš u sve 3 ili 4, koliko ih već ima, kapele i izjavljuješ saučešće? Milo: Na Čepurcima obično igram troznak, tu ne smije da se izgubi. Posebno u izbornoj godini.

P&P: Smiješ li od Źage otvoreno reći mrzim ovo slovo Ź? Milo: Tačno je da mi je milije dz, kao bidzin, ali - volim ja i Źagu.

P&P: Milo, mi mislimo da ti neđe smeta i da bi čak Radmili ponekad reka’- a ne śprdi Raśe?! Milo: Sa rektorkom imam izvanredne odnose i tako će ostati dok je Grahovca, dok je sunca i dok je mjeseca. A posebno mjesečine.

P&P: Nervira li te kad te neko ne prepozna na ulici, neki mali premrzni? Milo: Takvima samo kažem: ako ne znaš ko sam, gledaj Dnevnik u pola 8. Na RTCG.

P&P: Milo, promućkaš li kad limenku Coca-Cole i daš Ranku da otvori? Milo: Ranko mrzi Coca-Colu kao ja šahovnicu. Prije bi uzeo bombu bez osigurača... Posebno sad kad više nije Preśednik.

P&P: Priznaj nam, Milo, je li ti grdna Budva, ka' nama?! Jes', brate! Milo: Budva bez Sveta nije Budva. A Sveto bez mene nije Sveto. A prijatelj moga prijatelja je i moj prijatelj. Zato, pozdravite mi prijatelje, a posebno neprijatelje.

P&P: Bi li igra košarke sa Vujicom? Milo: Vujica je više za borilačke sportove, ali kad nam prifali lopta mogao bi da posluži i u košarci.

P&P: Da li bi fore radi Vujici pozajmio šorc i reka’ mu evo ti ga pa ga podigni malo? Milo: Hahaha. Baš ste me nasmijale. Vujica u mom šorcu, to je kao da gledam Igora u stolici Ban Ki Muna.

P&P: Jesi pitao kad Vujicu kako mu je pravo ime? Milo: Jesam. I uporno tvrdi da je Vujica.

P&P: Čuš Vujica! Dođu li mu onda što Ivica i Marica? Milo: Ne oni, ali mu dođe onaj mali Radojica iz narodne pjesme - elem Vujičina prababa i taj Radojica su se negdje zgriješili u narodnoj pjesmi, i tako, zahvaljujući Radojici mi se danas divimo Vujici.

P&P: Zoveš li kad Mugošu u Sloveniju? Milo: Prije će ga Murinjo zvati. Kad krene prelazni rok.

P&P: Kao fore radi, kažeš mu ‘dobar den’, Mugi, vucaj se kući brzo? Milo: Hahaha... Dovuci se kući Mugi da ti vugla ne otkinem... Hahaha...

P&P: Milo, da li bi slikao Mugošu kad dođe blicom, da ga prestraviš da misli da su novinari Vijesti, sakriveni u grmu? Milo: Ne bih se izlagao tom riziku jer je Mugi naoružan, a vozač mu ima hroničnu upalu mozga.

P&P: Pitaš li ga kad, časti ti, je li on doktor? Jes' ka’ što si ti? Milo: On je doktor za kvadrate. Ima fora da je Mugi najbolji komšija u Podgorici jer u svakoj zgradi ima po jedan stan!

P&P: Evo jedno intimno pitanje - dođe li ti kad da zagrliš Filipa! Milo: Nadam se da morati neću, ali se bojim i da hoću.

P&P: Onako kad ga vidiš, da ti se sažali i da mu kažeš - ne boj se, ne boj se, proći će (i ovaj treći mandat)? Milo: Ako engleska kraljica može da obara rekorde i 60 godina ne odstupa s trona Ujedinjenog Kraljevstva, može i Filip 15-20 godina da bude engleska kraljica malog Montenegra.

Čudo su metafore. Bravo ti ga, Paris, bravo ti ga, Pipa. A i ti, Milo, nijesi za bačit’. Zato, ne povlači se nakon izbora! Budala si ako se povučeš.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")