PRAVILA BORDELA (27)

Oproštaj sa Radojkom

Neće nam komesari uređivati Javni servis, odlučno je saopštio šef DPS-a i otišao da potpiše famozni Sporazum kojim se već na početku teksta otpisuje organizovana urednička grupa sa Javnog servisa. Brojni su razlozi koji su mogli navesti Đukanovića na ovaj salto mortale
66 pregleda 45 komentar(a)
Radojka Rutović, Foto: Boris Pejović
Radojka Rutović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.04.2016. 06:19h

Da li ste razmišljali šta je našeg odlučnog premijera, koji često mijenja dlaku ali nikad ćud, natjeralo da samo 29 sati, 42 minuta i 11 sekundi nakon istorijske odbrane, u Skupštini, nezavisne Radojke i njenog uredničkog voda iz kasarne RTCG na Kruševcu, promijeni stav i pomenutoj ekipi da voljno. Neće nam komesari uređivati Javni servis, odlučno je saopštio šef DPS-a i otišao da potpiše famozni Sporazum kojim se već na početku teksta otpisuje organizovana urednička grupa sa Javnog servisa. Brojni su razlozi koji su mogli navesti Đukanovića na ovaj salto mortale. Evo nekih:

  1. Da je Milo, na izlazu iz Skupštine, sreo Đepeta, oca malog Pinokija, i da mu je ovaj objasnio kako se samo u bajci neko ko se navikao da laže i širi propagandu može odvići od te loše prakse. A da mu se zauzvrat smanji nos. Zato, zalud držiš Radojku, zaključi Đepeto, nos će samo da joj raste i sve više bode oči tvojih evropskih partnera.
  2. Da je Šefa, nakon pomenute izjave, pozvala lično kontroverzna R.R. (inicijali se već prevode na FB kao "Rols Rojs DPS-a") i rekla da će se sama povući jer nije ona Pinokio da tako lako odustane od laži i propagande. Plus, opšta situacija joj sve manje liči na bajku. Jedino što traži za sporazumni raskid službe jeste stan na moru, ambasadorsko mjesto u zemljama iz okruženja zbog jezičke barijere, najnoviju torbu Louis Vuitton i sat Piaget.
  3. Da je premijer na njen zahtjev istog dana primio štićeno lice Jasavić Azru koja ga je ubijedila da je RTCG za koplje veći kancer od koncerna Vijesti i da uredništvo tog kancera pod hitno treba mijenjati kako bi koncern Montenegro sačuvao šanse za ozdravljenje.
  4. Da je Mila zvao zatvorski pritvorenik broj 890 hiljada, Mujović Veselin, i obećao mu u ime specijalnog Katnića da će se rukovodni tim RTCG braniti sa slobode, ali da će do pravosnažnosti presude svi morati da nose nanogice. Istina sa 18-karatnom pozlatom.
  5. Da je Mila zvao novopečeni dekan Pravnog, Rakočević Velimir, izražavajući mu svesrdnu podršku za smjenu uredništva RTCG zbog njihovog brutalnog i svakodnevnog miješanja u njegov privatni život i špijanja sa časa da je prepisivao od nekog velikosrbina i četnika Ignjatovića.
  6. Da je Mila odmah nakon dekana Pravnog zvala rektorka Radmila saopštavajući Šefu da ona nema ništa protiv prepisivanja kriminologa Velimira, ali da Radojka mora da ide zbog načina na koji je njen i naš Servis danima izvještavao o slučaju plagijata doktorke Sanje del Montenegro. Pardon Monako - jer mi znamo kako.
  7. Da je Milo u hodniku Skupštine, nakon pomenute izjave, sreo Ranka, u kožnom komesarskom šinjelu, sa Šešeljevom šubarom na glavi i pištoljem Miomira Mugoše za pasom: Čestitam ti, Ranko, na oslobađanju od Skupštine i prihvatam da smijenim tvoju opsesivno-kompulzivnu direktoricu Radojku, obećao je M.Đ.
  8. Da je Mila telefonom iz Vašingtona, sa najprometnije metro stanice na Dupon circle, zvalo štićeno lice Pajović Darko. Objasnio je Šefu da tamo prodaje priganice i ruštule u svrhu skupljanja novca za izbore u Tivtu na kojima inače neće učestvovati zbog neželjenog bojkota. Štićeno lice Pajović Darko je zamolio Šefa da prenese uredničkom timu da će svako od njih imati besplatni pregled u klinici Life. A da će preko poštene kuće Jasavića srediti i besplatan doručak za sva vremena u mesari Papak na Koniku. Kao i da će im istim kanalom nabaviti Skype adresu Moldavke S.Č. iz istoimene montirane afere. Eto da se čuju, sad kad su dokoni.
  9. Da je premijera telefonom zvao potpredsjednik Bajden i rekao mu kako se nada da neće ali se boji i da hoće doći do problema u priključenju Crne Gore u NATO ako u narednih 28 sati 32 minuta i 11 sekundi na raspusti komandu kasarne na Kruševcu.
  10. Da je Mila zvao Emilo i kratko mu saopštio: Ja sam bio perje pri ovima. Kad si mogao mene da otpustiš, možeš i njih.
  11. Da je Mila sa onog svijeta zvao Risto Đogo i kazao mu kako je i njegov Dnevnik sa Pala bio bolji.
  12. Da je Mila zvao Era sa ovoga svijeta, naravno Ojdanić, i da je ponudio otpuštenom uredničkom timu specijalno gostovanje u narednom serijalu Farme.

Ima još jedna mogućnost u koju ne želim da vjerujem i zato je ne uzimam za ozbiljno niti je stavljam na ovaj spisak realnih razloga koji su moguće uticali da Šef promijeni dlaku ali ne i ćud. Inače, ovaj popis možete pronaći već od sjutra na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza CG. Ali, da se vratim ovoj strogo pov. spekulaciji.

Milo je prelomio po pitanju Radojke i ostalih nakon susreta koji je imao u četvrtak veče sa otpuštenim potpredsjednikom i ministrom vanjskih djela Lukšićem. Naime, u tom kratkom razgovoru Igor je ispričao Milu da mu je Ban Ki Mun nedavno kazao da je Javni servis njima susjedne Sjeverne Koreje majka za naš RTCG i da se pod hitno nešto mora mijenjati. Milo je odmah pozvao Caneta i zamolio ga da provjeri kod partnera Kim Džong Una kako su oni smijenili stari rukovodni tim Javnog servisa Sjeverene Koreje i koga su izabrali za novog glavnog urednika. I da ga, na kraju, obavezno pita da li bi oni prihvatili Radojku i njen vod za urednike Javnog servisa Sjeverene Koreje ako ih ja ovdje pustim niz vodu. Djeluje nestvarno, ali Kim Džong Un se odmah javio na Viber Canetu i rekao da će on sa zadovoljstvom preuzeti urednički vod sa RTCG jer mu je baš tako disciplinovana formacija potrebna za pravovremeno i objektivno informisanje širokih masa i radnog naroda Sjeverne Koreje.

Čudo su metafore. Bravo ti ga, Igore.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")