PRAVILA BORDELA (23)

Super četvrtak

Naš Super Četvrtak je veče kada javni RTCG servis najjače navija i glasa za DPS. Gađa u centar, bez okolišenja, prikrivanja i poniznosti kao u živoj istini
59 pregleda 51 komentar(a)
Milo Đukanović (Novina)
Milo Đukanović (Novina)
Ažurirano: 03.03.2016. 06:30h

Ameri imaju Super Tuesday, dok je kod nas četvrtak super. To jest vrh. Da parafraziram mrskog Bećkovića: nevjerovatna je sposobnost riječi super i vrh - mogu biti upotrijebljene bezbroj puta, a da uvijek znače nešto drugo. Kao u sljedećem primjeru: super je utorak, ali četvrtak je vrh. Ili - Milo je vrh, a Tarzan je super. Može i ovako: Milo je super, Milo je vrh, utorak je shit, četvrtak je cool...

Američki Super Utorak je dan kada demokrate i republikanci u najvećem broju saveznih država glasaju za svog predsjedničkog kandidata.

Naš Super Četvrtak je veče kada javni RTCG servis najjače navija i glasa za DPS. Gađa u centar, bez okolišenja, prikrivanja i poniznosti kao u živoj istini.

Ovdašnji gledaoci i budući birači uživaju u tome kako domaćin večeri čereči i razobličava svoje goste pred vaskolikom Crnom Gorom. Posebno one najmoćnije. Koji, logično, dolaze iz vlasti.

Dok je američki Super Utorak obilježila Hilari Klinton kod demokrata i najbolji šegrt Donald Tramp kod republikanaca, nas u Četvrtak čeka super Milo. Predstavnik establišmenta kao Hilari, ali i kandidat krupnog kapitala kao Tramp.

I sam pod sumnjom da je multimilioner i tajkun kao super Donald.

Zahvaljujući uticajnim policijskim inspektorima Medojeviću i Terziću, za koje Mirko i Slavko imaju samo riječi hvale, došli smo do 12 famoznih pisama koje je javni RTCG servis poslao premijeru Đukanoviću uoči njegovog dolaska u Super Četvrtak. Pogađate da su u pismima složena pitanja za intervju kako bi se premijer što bolje pripremio. Pošteno. I u skladu sa najvećim profesionalnim standardima, po mišljenju drugarice iz OEBS-a i kamarada Tanoka.

Uz zahvalnost inspektorima Uprave policije koji su se pokazali kao moja desna ruka i britka sablja, evo pitanja koja čekaju premijera za 16 sati, 43 minuta i 28 sekundi, koliko je ostalo do Super Četvrtka i super Mila, na javnom RTCG servisu.

1. Voljeni predsjedniče Vlade, da li je Ministarstvo finansija konačno uspjelo da sakupi 10 miliona eura za Vašeg i našeg brata Aca i tako napokon nadoknadi nenadoknadivo - višegodišnju uzurpaciju Vaše i naše Limenke?

2a. (Ako je, predsjedniče, Vaš odgovor pozitivan): Znači li to da je i ovim primjerom naš budžet pokazao stabilnost i snagu, čime su opovrgnute sve zlonamjerne ocjene opozicije da skori i nenadani rebalans ima veze sa pomenutom isplatom?

2b. (Ako je Vaš odgovor negativan): Ko će snositi odgovornost za kašnjenje isplate ovih 10 miliona Vašem i našem bratu, jer ako penzionisane majke sa troje djece mogu da čekaju, Aco ne može! Jer on nam je i otac i majka.

3. Neki neprijateljski mediji, koje Vi volite da nazovete medijskom mafijom, sa čim se i ja slažem, objavili su ovih dana skandaloznu priču o sastanku u Ministarstvu finansija oko novog Zakona o igrama na sreću? Recite da je to montirana priča, iako je Vaš i naš brat Džigi sve snimio?

4. Da li je sekretar Vaše i naše Vlade, Šturanović posredovao u razgovoru u korist Džigija i kockarskog lobija, bez Vašeg znanja? Pretpostavljam da je odgovor potvrdan, ali sam zbog javnosti morao to da Vas pitam.

5. Vaš pozitivan odgovor potvrđuje da nemate niti ste ikada imali veze sa privatizacijom Lutrije kao državnog monopola, što je jedinstven slučaj u regiji i Evropi. Zašto biste sada favorizovali njihove vlasnike kada ste bili protiv privatizacije koja je odrađena iza Vaših leđa?

6. Sada još jedna svježe fabrikovana afera - medijska mafija je spremna da reketira i ptice?! Bruje nedjeljama o Solani kao da će se aktiviranjem hipoteke Prve banke i prelaskom tog kompleksa u ruke Vašeg i našeg brata Aca, nešto ružno desiti tim pticama?! Nije fer, predsjedniče Vlade!

7. Da li je Vaša koalicija sa bivšim ekologom Pajovićem garant zaštite državnog interesa, kao i ulcinjskog staništa za Čarlsa Tanoka, Jelka Kacina, Lakiranog Popovića i sve ostale pelikane regiona i EU?

8. Da li su i na slučaju Solane manjinske partije pokazale privrženost državi Crnoj Gori, Vama, Vašem bratu, prijateljima i ostaloj mnogobrojnim kumovima?

9. Sada sa Južnog na Sjeverni Jadran - da li ćete sa gnušanjem odbaciti spekulacije da iza privatizacije Instituta Igalo stoji opet Vaš i naš brat Aco? I da će sa parama od Limenke platiti stotine hiljada kvadrata zemljišta i objekata Instituta Simo Milošević, na samoj pjeni od mora?

10. Šta znači česta poštapalica bivših koalicionih parnera iz SDP "na pjeni od mora"? Krivo im je sada more što će njihov lider izgubiti fotelju predsjednika Skupštine, zar ne?

11. Ko, po Vama, trenutno više podriva temelje naše nezavisnosti i vrši opstrukciju strateških investicija - Vladimir Putin ili Ranko Krivokapić?

12. Da li se sada kajete što ste toliko dugo proveli u savezu sa Krivokapićem kada ste mogli imati jednog mnogo pouzdanijeg i ozbiljnijeg partnera kao što je Darko Pajović, iz klinike Lajf?

13. Kada uskoro jedva dočekamo da smijenite takozvanog lidera Krivokapića sa mjesta šefa parlamenta, da li ćete za njegovog nasljednika podržati Milutina Simovića, Azru Jasavić ili Ekrema Jasavića. Čime biste se odužili čovjeku koji je zajedno sa Vama preživio torturu u montiranoj aferi S.Č. Što je potvrdio Vaš i naš sud.

14. Na kraju, par kratkih pitanja o parlamentarnom dijalogu: zašto opozicija uporno ponavlja da je ostalo 7 neispunjenih zahtjeva, kada ste Vi rekli da imaju samo dva.

15. Da li Vam je Pajović miliji od Milića?

16. A Azra od Snežane (Jonice)?

17. I Hilari od Trampa?

18. Da li Vam je bliži Slavko od Mirka, to jest Milivoja?

19. A Beba od Kusovca?

20. Da li više vjerujete Pobjedi od Informera i Dnevnih?

21. A Pinku od Prve i RTCG?

22. I Javnom servisu više nego sopstvenim očima?

23. Da li ćete, uprkos tome, čuvati Radojku kao zjenicu oka svoga?

24. Da li ste svjesni, predsjedniče, da ako pustite Radojku niz vodu - ja ostadoh bez emisije? A Crna Gora bez Super Četvrtka.

(Na kraju, predsjedniče, ako ste planirali neku poruku javnosti ja ću Vas zamoliti da je saopštite. Ukoliko ne, ja bih pustio jednog ili više studenata sa naših slobodnih univerziteta da Vam postave pitanja koja im je pripremila rektorka Beba).

Eto... Amerikanci su nekako preživjeli Super Utorak. Kako ćemo mi Super Četvrtak, ostaje da se vidi. Čudo su metafore. Bravo ti ga, Četvrtak.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")