NEKO DRUGI

S ovakvom mladošću moramo se plašiti

Sezona maškara je došla i prošla, a mali četnici, ustaše i balije ostaju zauvijek. Jer tako je to kod nas. Evo, prije par dana, djeca, vojska najjača, prodefilovala su ulicama Busovače
277 pregleda 6 komentar(a)
Koncert Marka Perkovića Thompsona, ustaše, Foto: Index.hr
Koncert Marka Perkovića Thompsona, ustaše, Foto: Index.hr
Ažurirano: 24.02.2016. 08:54h

Mali HVO-ovci, dakako, u pratnji roditelja, nastavnika i direktora, ponosno su plastičnim pištoljima i strojnicima, pokazali kako se voli rat i ratovanje.

Sezona maškara je došla i prošla, a mali četnici, ustaše i balije ostaju zauvijek. Jer tako je to kod nas. Evo, prije par dana, djeca, vojska najjača, prodefilovala su ulicama Busovače.

Ni bošnjački juniori nisu ostali dužni. Oni su nekoliko dana prije, u Bihaću, taman u sezoni maškara, napravili jedan militari-poletarac selfi, sve sa gradonačelnikom Emdžadom Galijaševićem.

Negdje prošle godine, maturanti u Bosanskoj Gradišci, naravno sve sa profesorom, u četničkim uniformama proslavili su maturu.

I dok ombudsmani za ljudska prava i njihov odjel za zaštitu djece "oprezno" i "pažljivo" prati slučajeve, dok kao po jajima izjavljuju kako su to "dirljiva" pitanja o kojima se ne mogu "tek tako izjasniti" i "dati preporuke", dotle mali nacionalisti pod patronatom ćaća, mama, ujaka, stričeva, dajdža, amidža, nastavnika, direktora, crkve, mekteba i vaskolikog pučanstva, prave sve u 16 vojne vježbe. Pritom ih zaboli desno jaje za ombudsmen, čije ime niti mogu, niti žele izgovoriti.

Naravno da će svaki lokalni moćnik na maškarama, e da bi pridobio već hipnotisano stado, samo reći djeci da donesu sa tavana već spremne uniforme. Naravno da mu to uvijek ide u predizborni džep. Dabome da je tati i mami koji su uzrastali uz zadnje klanje lakše objasniti zašto treba mrziti drugog i drugačijeg, nego popričati sa već formiranim ustaško-četničko-balijskim deranom. Svakako da kler doživljava višestruke orgazme dok gleda svoju fašističko- domoljubivo-otadžbinsku pastvu.

Ali u njima nema krivice, začudićete se, ni koliko je crno ispod nokata.

Zašto?

Pa, nisu oni nikakvi jebeni konvertiti, koji rade jedno, misle drugo, a pričaju o trećem. Ne sluša taj pedagoški establišment Bouvija i Boba Dilana, nego Tompsona i Cecu. Tako se i ponašaju. Ne čitaju Marksa, Dekarta i Spinozu, nego poneki ajet iz Ku'rana ili fragment iz Biblije (eventualno). Nije problem, velim, u njima.

Problem smo mi, derane

Problem je u tzv. urbanim "aktivističkim nama". Vidite, ako 20 godina imate skupove o pomirenju, toleranciji, nenasilnom rješavanju konflikata, suočavanju sa istinom, ako 20 godina prdite kroz repere, neoliberalne emisije o pogubnosti fašizma, nacionalizma i klerikalizma, a danas u 2016. godini su vam iste ove stvari najjebeniji mejnstrim, nešto ne valja.

Ne valja, rođaci, koristiti iste metode zarad nepostizanja cilja. Univerzalni logički zakon, koji je Ajnštajn oblikovao u izreku, a koji odvaja budalu od pametnog čovjeka.

Onda dedukcijom dođemo do izborno-statističkog zaključka da ovu zemlju čini odokativo 80% nacionalista i 20% budala. To objašnjava i navijek iste izborne rezultate i trvenja, ratove i klanja. I svjetonazore, i na koncu ove budalaste maškare.

Dakle, ovih 20% nisu samo budale, nego su samoobmanjujuće idealističke budale, koje su slijepe kod očiju. U svom osvješćenju problema, najčešće, kao što je i normalno, glavom bez obzira napuste ovu vukojebinu i fašističke horde svih uzrasta, spremne da, kao '41, '91, zapucaju i neke tamo 2021.

I to je, nažalost, jedini lijek i način borbe protiv lokalfašizma. Svijest i bijeg. Takvo vrijeme došlo.

Ima li svjetla na kraju tunela? Ima li igdje ijednog primjera da je neko ustao i rekao DOSTA? Da je iko vidio ili čuo djecu koja u pionirskim uniformama špartaju gradom, pita se svako normalno čeljade?

Hahahahaha, ima, ima. Ima i toga.

Namaškari me grešnog u crveno!

Vidite, zanimljiva je to štorija. Učenici pakračke srednje škole u Hrvatskoj, tokom maškara, odjenuli su pionirske odore, a bio je tu i Tito i Jovanka. Njih dvadesetak obukli su, elem, bijele košulje, crvene marame i "Titovku", te predvođeni 'Titom i Jovankom' prošetali su Pakracem. Hahahaha, do zla Boga zanimljivo, interesantno i zabavno! Ili možda nije?

Dabome da nije!

Ovakva antifašistička eskapada nije se nikako dopala stanovnicima malog Pakraca. Pljuštale su prijetnje i pojedinačne prijave pakračkoj policiji i sudu.

Evo jednog segmenta iz "dirljivog pisma pokude" hrvatskih branitelja, Evo kako oni gledaju na zle male pionire:

"...Niste toliko nezreli da ne bi razumjeli neke stvari, ali niste niti dovoljno zreli da bi razmislili o posljedicima vašeg čina. Razumijemo, treba se zabaviti, ali oni stariji koji su znali što pripremati trebali su vas upozoriti na nekoliko stvari: na državnu zastavu Republike Hrvatske, ne smije se stavljati ništa što bi je

izvrgnulo ruglu, a okretanjem zastave naopačke i stavljanjem zvijezde petokrake, to je nedopustivo...."

I šta će, kud će, djeca se izvinila. Doslovno.

"Isprika za Tita i male pionire,

S obzirom na to da smo prozvani na sva zvona kao grupa pakračkih učenika koja se povodom maškara u školi maskirala u male pionire, Tita i Jovanku, javno se ispričavamo svima koje je naša maska uvrijedila.

Nije nam bila namjera ikome stajati na žulj ili povrijediti ikoga. Nismo se nadali da će biti negativnih komentara kao ni to da je povorka kroz Pakrac prekršajno djelo.

Potaknuti pojedinačnim prijavama pakračkoj policiji kao i prekršajnom sudu, još jednom se ispričavamo svim građanima Pakraca i Hrvatske koje smo nenamjerno uvrijedili.

Hvala 5. b razred"

Hoće li se izviniti male ustaše, balije i četnici za svoje maškarade? Dabome da neće! Jer nemaju kome. Jer nemaju svijest da rade nešto loše, naprotiv. Jer nemaju jebene potrebe, niti osjećaja. Jer sredina misli jednako kako i njihova djeca i odora im.

Maškirna odora je uvijek na korak od maskirne.

I nemojmo se zavaravati, djeca su zaista vojska najjača, a sa ovom djecom TREBAMO se plašiti za svoju budućnost.

6yka.com

Preporučujemo za Vas