PRAVILA BORDELA (22)

Mirko i Slavko

Upravo dok pišem ovaj tekst, stiže i zvanična potvrda da je, ipak, za ničim izazvanu promjenu mišljenja direktora Slavka najviše zaslužna povjerljiva informacija koju je dobio od Službe da je, prethodne večeri, štićena osoba Jasavić Azra imala tajni i žučni razgovor sa potpredsjednikom Markovićem gdje je uslovila spasavanje Vlade ukrajinskog premijera Jacenjuka imenovanjem Drogbe za vođu Murinjovog napada
82 pregleda 12 komentar(a)
Mirko i Slavko
Mirko i Slavko
Ažurirano: 24.02.2016. 08:49h

Razmišljajući šta je dugogodišnjeg šefa Saobraćajne Slavka Stojanovića, koji nikako da se navikne na novu funkciju direktora policije, natjeralo da u ponedjeljak promijeni mišljenje i nakon osam mjeseci izađe u susret Murinjovom zahtjevu da se Drogba imenuje za šefa napada, palo mi je na pamet više mogućnosti:

• Da je Slavka zvao Mirko i rekao mu: Slavko, pazi metak, na šta je Slavko odgovorio: Hvala, Mirko, spasio si mi život!

• Da je Slavka zvalo štićeno lice Pajović Darko i skrenulo mu pažnju na semafor kod Trgovinske, koji ni nakon 15 dana od kada je Pozitivna spasila Vladu MĐ, ne funkcioniše.

• Da je Slavka prethodne večeri, nedjelju na ponedjeljak, dakle, zaustavila Saobraćajna policija na uglu Moskovske i Vasa Raičkovića i, metodom duvanja u balon, konstatovala čak 3,2 promila alkohola u krvi o čemu je odmah obaviješten specijalni tužilac Katnić.

• Da je Slavka zvao Duško i rekao mu da nije trebalo da prije samo tri dana zajedno sa “Pobjedom” bruči Murinja i njegovog kandidata za vođu napada. “Hvala, Šefe, spasio si mi život”, uzvratio mu je Slavko.

• Da je nakon Duška, našeg Slavka zvao i Mirko, koga svi partizani od milošte zovu Milo, i rekao mu da se slaže sa Duškom. "Ono za Murinja i Drogbu", rekao je šifrovano Mirko Slavku jer zbog slabog wi-fi u Londonu nije mogao da ga zove na viber. Slavko je odmah shvatio i uzvratio u istom stilu: Hvala, Šefe, spasio si mi život.

• Da je Slavko na svoju ruku odlučio da prihvati i amortizuje Rankov napad na Mirka, u kome je za opstrukciju Murinja direktno prozvao Abramoviča! Hvala Slavko, spasio si mi život, reče Milo i ode na molitveni doručak sa Hojtom.

• Da je Slavku čitave prethodne noći, u betonjerki, Veljović recitovao Lorku i njegove čuvene stihove: Zeleno, volim te zeleno. To je kod bivšeg šefa Saobraćajne probudilo urođeni refleks i on je shvatio da je na najvišem mjestu pala odluka da se Murinju digne rampa. Hvala, Vesko.

• Da je Slavka direktno zvao Vesko, ali ne Veljović već Mujović, i rekao mu da mu za 800 hiljada nedjeljno može srediti kod Murinja da ne stavlja Drogbu u prvu postavu ili makar ne za vođu napada.

• Da je Slavka zvao nejaki Filip i prenio mu sadržaj telefonskog razgovora sa potpredsjednikom Bajdenom koji je rekao da će opstrukcija Murinja zaustaviti ratifikaciju sporazuma sa NATO. Nadam se da neće, ali bojim se da hoće, kazao je Filip Slavku.

• Da je Slavka zvao socijalista Mićo (Orlandić), bivši šef crnogorske policije i barskog Centra za kulturu, da bi mu na osnovu sopstvenog iskustva objasnio kako “za kulturu treba imati mudi”! A tek za Specijalnog, pomisli Slavko, ali ništa ne reče.

• Da je Slavka zvao Medo i obećao mu da će ga, krajem februara, umjesto na Šri Lanku, kako je najavio, povesti u tajnu misiju na Zagarač. Da obiđu Branka. Samo ako prethodno Slavko postavi Drogbu za centarfora.

• Da je Slavka zvao Vaso Mijović, dopisni član Udbe i čuveni lik iz predreferendumskog video zapisa "Mašan". Svjestan da dalja opstrukcija Specijalnog može aktivirati klauzulu balansa i zaustaviti naše pregovore sa EU, Vaso je kratko saopštio Slavku: Prelomi u mozak, Mašane!

Upravo dok pišem ovaj tekst, stiže i zvanična potvrda da je, ipak, za ničim izazvanu promjenu mišljenja direktora Slavka najviše zaslužna povjerljiva informacija koju je dobio od Službe da je, prethodne večeri, štićena osoba Jasavić Azra imala tajni i žučni razgovor sa potpredsjednikom Markovićem gdje je uslovila spasavanje Vlade ukrajinskog premijera Jacenjuka imenovanjem Drogbe za vođu Murinjovog napada. “Nama je interes Ukrajine uvijek bio ispred stranačkog ili ličnog interesa”, rekla je štićena osoba J.A. Duško je uzvratio kako je odbrana Jacenjukove vlade strateški interes Sjedinjenih Američkih Država, tako da će odmah zvati Mirka, Slavka i Hojta da riješi problem. Tako i bi.

U poznatom stripu na kome su se podigle generacije iz šezdeset i neke, Mirko i Slavko su dva hrabra dječaka, partizanska kurira u Drugom svjetskom ratu. Dok su Milo i Slavko dio naše realnosti. Prvi je šef DPS-a, a drugi direktor policije u pokušaju. Takođe, naša stvarnost su i Murinjo i Drogba. Prvi je Specijalni, drugi je centarfor. Centarfor je bio i Slobodan Santrač, na osnovu čijeg lika je nacrtan Slavko! Sve to, međutim, pokazuje kako je tanka nit između fikcije i stvarnosti. Čudo su metafore. Bravo ti ga, Slavko. Hvala, Mirko.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")