PRAVILA BORDELA (20)

Vitezovi opozicionog stola

Jedini uslov za ovo okupljanje je da se vitez Medo što duže zadrži u Venecueli, gdje na obali Atlantskog okeana učestvuje u tajnoj misiji spasavanja kitova i neutralisanja virusa Zika
70 pregleda 32 komentar(a)
Oleg Loktyev, Rusija;, Foto: Irancartoon.com
Oleg Loktyev, Rusija;, Foto: Irancartoon.com
Ažurirano: 01.02.2016. 06:59h

Nakon što je kralj Artur, uz pomoć Lanselota od Mojkovca, najvjernijeg i najpouzdanijeg prijatelja, poslao opoziciji ponudu koja se ne odbija - počelo je veselje. Vitezovi opozicionog stola, svjesni svih ranijih promašaja, neozbiljnosti, lutanja, odlučili su ovoga puta da prevaziđu sujete i pobijede strasti, kako bi Arturu i Lanselotu poslali odgovor kakav očekuje čitava Škotska. Ali, kako da im sastave pravi odgovor ako prvo ne dogovore pravo mjesto okupljanja? I pravog domaćina, koji bi, kako nalažu viteška pravila Škotske, sjedio u vrhu okrugle sofre.

Iz DF su odmah kandidovali svog lidera Andriju M., koji inače ima titulu vojvode što je kod anglosaksonskog plemstva približno zvanju viteza. Kako su istakli u saopštenju, DF nakon višemjesečnih protesta ima iskustva u organizaciji sličnih skupova, a posebno u obezbjeđivanju hrane i keteringa. Ovog puta DF, da ne bi povrijedio mediteranski senzibilitet većine opozicionih lidera, neće služiti omiljeni specijalitet prase sa ražnja, već će na meniju biti gambori, crni rižoto i bruskete. Za piće je zadužen vitez od Budve, Srđan M., dopisni član DF, koji će poslužiti vino i domaću lozovaču, a samo za Milana Kneževića i Strahinju Bulajića najbolju votku "Putin".

Nedugo nakon poziva DF, oglasio se vitez od Donje Morače, Goran D., koji je ekskluzivno otkrio pakleni plan Demosa - ako kralj Artur i vitez Lanselot, 1. februara, odbiju našu ponudu koja se ne odbija, onda je ljudski i pošteno da se svi vitezovi opozicionog stola okupe kod našeg lidera, Miodraga L., koji s obzirom na impresivnu diplomatsku karijeru ima najviše iskustva u priređivanju prijema sa tako visokim i uglednim gostima. Jedini uslov za ovo okupljanje je da se vitez Medo što duže zadrži u Venecueli, gdje na obali Atlantskog okeana učestvuje u tajnoj misiji spasavanja kitova i neutralisanja opasnog virusa Zika. Koga od milošte vitez Medo zove Žika, jer ga podsjeća na njegov omiljeni film iz mladićkih dana “Žikina dinastija”. Vitez Medo obeća da će nas o svemu izvijestiti krajem februara nakon što ga vidi sunce i na plažama Šri Lanke, gdje će zajedno sa svojom organizacijom, u kojoj je osim njegove supruge i ostala mnogobrojna rodbina, izvesti zaključke čitave misije.

Taman kada smo saznali da je crmnički vitez Koja pozitivan na virus Zika i da ne misli uzeti mandat svom sljedbeniku vitezu Srđanu Periću, stigla je ponuda iz URE da se opoziciono okupljanje održi kod viteza Žarka R., u njegovom motelu "Crnogorska kuća"! Koji će Žarko samo za ovu priliku, i da ne bi provocirao kolege iz DF, preimenovati u „Crnogorska kuća - srpskog porijekla“. URA u svom pozivu nudi vitezovima okruglog stola usluge wellness centra po sniženoj cijeni od 5 eura po osobi. Što bi im dobrodošlo nakon mukotrpnog rada na jedinstvenom odgovoru Arturu i Lanselotu.

Umalo da zaboravim i istine radi - ipak je prvu i jedinstvenu ponudu za okupljanje vitezova opozicionog stola poslao lider Demokrata i vitez Aleksa B. Zahvaljujući fudbalskoj karijeri on se još jednom pokazao kao najbrži i u opozicionim driblinzima najvještiji vitez. Ser Aleks (nije Ferguson) predložio je da se opozicioni lideri okupe na 30 različitih lokacija u gradu, kako bi zavarali trag Lanselotu i Informeru, izazivajući kod njih istovremeno i konfuziju sa 30 različitih odgovora. Koje bi kasnije, u prostorijama Demokrata, vitezovi Neven&Veljo pretočili u jedinstvenu opozicionu ponudu koja se ne odbija.

U večernjim satima se oglasio i novopečeni vitez opozicionog stola Ranko K. Po njegovom mišljenju, a sa čim se i ja slažem, Skupština je jedino mjesto za okupljanje vitezova, posebno nakon što su pozitivni vitez Koja i njegova pozitivna Azra, osveštali to zdanje nezapamćenom pobjedom nad kraljem Arturom i Zoranom Jelićem, što opoziciji nije pošlo za rukom proteklih 25 godina. Kako saznajemo u vrhu SDP, u znak dobrodišlice priganice i med će poslužiti upravo najveći opozicionari Koja&Azra čime će još jednom potvrditi svoju posvećenost promjenama i državnom interesu Škotske. Koji je ispred interesa klinike "Life" i mesare "Papak" na Koniku. Ipak, iz iskustva, preporučujem vitezovima opozicionog stola da povedu sa sobom oca Velibora Džomića koji bi prije njih probao priganice, a posebno med. Ne zato što je iz Crmnice, već zato što čašu meda još niko ne popi da je čašom žuči ne zagrči.

Pošto se, prema očekivanjima, vitezovi opoziconog stola nijesu mogli dogovoriti oko tako krucijalnog pitanja kao što je mjesto njihovog okupljanja, a sve u duhu kompromisa koji vodi ka slobodnim i fer izborima, imam pravo rješenje. Predlažem da se okupe u Beču, na Šviden placu b.b., u mom stanu koji je prvi otkrio, a onda i koristio vitez Ekrem Kusovac, iz Vlade Crne Gore. U stanu su, po sopstvenom priznanju, već boravili vitez Medo od Venecuele i vitez Skočko od Kamelota, tako da neće biti problema oko snalaženja u carskom gradu i pronalaženja adrese. Ključ vam je ispod otirača, frižider pun, takođe i bojler, kako bi nakon dugog puta mogli da se napojite i okupate. Još jedna prednost Beča je što bi poslije konačnog dolaska do jedinstvenog i pravog odgovora kralju Arturu i vitezu Lanselotu od Mojkovca, vitezovi opozicionog stola mogli skoknuti do 16. Becirka, takozvanog Otakringa, srpskog kvarta, gdje bi uživali u čorbastom pasulju (moguć i prebranac), brizlama, mućkalici i domaćoj šljivovici. Sve uz pjesmu naše Jami i Ace Lukasa i uz direktno uključenje sa lica mjesta, ugledne i zarobljene reporterke Ivane Š., sa Javnog RTCG servisa. Znam da bi se u Otakring štrase DF-ovci osjećali kao kod kuće, a ostatak ekspedicije neka se malo žrtvuje, da vide kako je jednu noć ispod šatora! A ne onih istorijskih 20 i kusur. Čudo su metafore. Bravo ti ga, Jami. Pardon, Ivana.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")