PRAVILA BORDELA (19)

Pajovićeve priganice

Nakon nove istorijske sjednice samozvanog GO Pozitivne, putešestvije u Vašington je dovedeno u pitanje. Jer, kako da PPP ode kod Obame i ostavi Mila na cjedilu, da ga opozicija čereči sastavljanjem nove iliti prelazne vlade
95 pregleda 91 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Boris Pejović
Darko Pajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.01.2016. 06:37h

Taman sam se poradovao da će PPP iliti Papagaj Pajović (Pozitivna) otići na doručak kod Obame kako bi, uoči neizvjesnog glasanja o povjerenju, Milo mogao malo da počine i uživa u Lidijinim priganicama. Međutim, nakon nove istorijske sjednice samozvanog GO PPP, pomenuto putešestvije je dovedeno u pitanje. Jer, kako da PPP ode kod Obame i ostavi Mila na cjedilu, da ga opozicija čereči sastavljanjem nove iliti prelazne vlade.

Razmišljam zato da napišem predsjedniku Amerike jedno pismo u kome bih ga zamolio da urgira kod Kongresa i pomjeri planirani doručak dok crnogorska opozicija ne razmotri predlog PPP, kako bi on mogao da glasa za Vladu i onda na miru odleti ka Vašingtonu. U pismu bih zamolio Baraka da se izvini Mišel ako je već zamijesila priganice za Pajovića (PZP), koje onda najbolje da stavi u zamrzivač dok se ugledni gost iz Makedonije ne pojavi u ovalnom kabinetu.

Kao dodatni razlog za odlaganje tradicionalnog doručka, pomenuo bih i nepravedno poništen gol u finalu evropskog vaterpolo prvenstva našoj reprezrentaciji, zbog čega je Filip Makedonski proglasio sedmodnevnu nacionalnu žalost. Takođe, dodao bih u pismu Obami, da sa PPP na priganice kod Mišel treba da dođe i PIS iliti Papagaj Ivan (Socijaldemokrate), koji samo što nije otvorio radove na kineskom autoputu, koji već na startu i ničim zasluženo - kasne.

Ako je sve to tarapana i problem za Mišel, evo ja Vam, predsjedniče Obama, garantujem da će sa pomenutom dvojkom u Vašington doletjeti i organizator puta Di Kej, iz gradske opštine Golubovci, što vam dođe kao Nju Džerzi ili Sent Etjen. Inače, Duško je majstor za palačinke, ali po potrebi može da odradi i priganice. Ako ne vjerujete, dragi predsjedniče, pitajte vašeg prethodnika Bila, koji preko Clinton Global Initiative dobro zna sve Duškove vještine. Povrh svega, razmišljamo da malim avionom, taman ima toliko mjesta, pošaljemo Purka i Dikija da za kraj umijese i posluže ruštule, čuveni slatkiš iz naših Paštrovića. Liče na priganice, ali nisu. Kao što Darko Pajović liči na Draga Đurovića, ali nije. Drago je bio bolji.

Naravno, da bih mogao poslati ovu zamolnicu predsjedniku Obami, moram imati garancije da će premijer prihvatiti ovaj ultimatum PPP, čime će zaslužiti njegovu bezgraničnu podršku. Kako je zamjenik premijera i zamjenik šefa DPS-a, neki će reći vječiti zamjenik, ili vazda drugi nikad prvi, potpredsjednik Marković, dakle kako je pomenuti Mojkovčanin isti predlog iznio tri dana prije samozvanog GO PPP, onda zaključujem da je stvar izvjesna. I očito dogovorena.

Dakle, Šef će popustiti PPP-u, što rijetko i nerado čini. Iako vjerujem PPP da se nije sreo i ovim povodom razgovarao sa Šefom. Još manje je to uradila njegova desna ruka Azra, koju nakon okončanja ove političke avanture čeka mjesto u Sudskom savjetu. Ili, na čelu Vrhovnog suda, kada Vesna postane predsjednik Crne Gore. Vesna Makedonska. Šef jednostavno nikog ne zaboravlja. Zato i Azra ne treba da brine za zasluge i odbranu državnih interesa. Dobiće minimum koliko i ugledni Bogojević D., za odbranu Podgorice od ruskih raketa srednjeg dometa S-300. I sve to i opet, preko leđa rektorke iz Kamelota koja se minut-dva lomila da hrabrog Dragana časti dekanatom.

Ali, da riješimo prethodni rebus: ako se PPP nije sreo sa Milom, a još manje Azra sa Duškom, ko je onda bio "veza" u odrađivanju očitog sparinga dvije sestrinske stranke. Prvo mi pada na pamet mali od Jasavića, đever Ekan, iz montirane afere S.Č. u čiju je mesaru iz ovalnog kabineta našeg premijera došao nekadašnji VDT i drug Bobo V. (ime i adresa poznati specijalnom Katniću), i preuzeo, zamotane u pekarskom papiru, kilo jagnjeće džigerice i šifrovanu poruku Šefu od Pozitivne u kojoj je kratko pisalo: "Prozor neće pasti"!

Kada su u vrhu vladajuće stranke pročitali mesidž, koju im je rastumačio kontroverzni Milan Roćen, mogli su mirno da okrenu džigericu na ploču i doručkuju. Da ne bi i oni išli kod Obame i Mišel. Kasnije je i Azra došla sa priganicama, dok je med obezbijedio Tuponjin školski drug Aco, kako bi se uz proslavu odbrane Prozora umočila i po jedna priganica za odbranu Limenke. Na kraju je, direktno sa aerodroma Tivat, gdje je sa "ajkulama" oplakao nepravednu srebrnu medalju, na doručak kod Mila, pod rotacijom i punom brzinom, stigao PIS i donio Šefu omiljeni šampanjac, “dom perinjon”. Za zasluženu zlatnu medalju i nezasluženu Limenku.

Tako se dostojno žalila ova dvostruka pobjeda nad budžetom Crne Gore. Jer, bojim se da će ovih desetak miliona za Braciku biti sitniš spram računa koji građani dosad plaćaju i posad će plaćati zaštitnicima državnog interesa iz crmničkog sela Krkobabići. Zato neka je sramota čuvenog britanskog pjesnika i leksikografa Semjuela Džonsona koji davno primijeti i zapisa kako je "patriotizam posljednje utočište hulja". Čudo su metafore. Bravo ti ga, Semjuele.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")