PRAVILA BORDELA (16)

Zašto ćutim

Ćutim jer ne vjerujem Marovićevom prijatelju i našem premijeru kada promoviše koncept države u kojoj niko ne može biti iznad institucija i izvan zakona. Slučajevi Telekom i Prva banka to najbolje ilustruju. A potpredsjednik Bajden najbolje zna
239 pregleda 41 komentar(a)
Svetozar Marović, Milo Đukanović, Foto: Vijesti online
Svetozar Marović, Milo Đukanović, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 23.12.2015. 06:45h

Ćutim jer vjerujem da se pohara Budve i Crne Gore ne može sanirati. Buduće generacije će vraćati ono što su za proteklih 25 godina pojeli skakavci.

Ćutim jer ne vjerujem da su Marović i njegovi najodgovorniji za propast grada i države. Koje, po Svetovom priznanju, iskreno vole. Zato su ih valjda tako strašno obljubili.

Ćutim jer vjerujem da je Crna Gora izgradila institucje koje su jače od bilo čije zavisti, inata i ljutnje. Reče Marović. A šta ćemo sa Đukanovićem?

Ćutim jer ne vjerujem da su DPS i Budvani nevini. Sve što govore jedni o drugima eliminiše takvu mogućnost.

Ćutim jer vjerujem da će se ispuniti Svetova želja - da zakon bude isti za sve, i za jake i za slabe. Slučaj grada Budve pokazuje da smo na dobrom putu. Možda tek zakoračili, ali da bi se došlo do cilja mora se krenuti ka njemu. Bravo ti ga, Murinjo.

Ćutim jer ne vjerujem Marovićevom prijatelju i našem premijeru kada promoviše koncept države u kojoj niko ne može biti iznad institucija i izvan zakona. Slučajevi Telekom i Prva banka to najbolje ilustruju. A potpredsjednik Bajden najbolje zna.

Ćutim jer vjerujem da je Sveto bio iskren kada je pisao kako je spremniji da istrpi nego da povrijedi. Takav je čitav DPS. Kaže Filip.

Ćutim jer ne vjerujem da je Migo gradonačelnik glavnog grada. A Filip predsjednik države. Da je Brnović smijenjen a Sveto uhapšen. Montenegro - wild beauty.

Ćutim jer vjerujem da je Marović kasno shvatio kako je život točak koji vas pritisne, ali i podigne. Da bi se podigao, mora da počne da govori. Speak up, Svetozare.

Ćutim jer ne vjerujem da je Sveto sjenka koja se šunja po Platonovim pećinama. Sada kad je pao, više mi liči na Alisu u DPS-ovoj zemlji čuda...

Ćutim jer vjerujem da ima dosta, kako je govorio najumniji Budvanin, lešinara bez unifrome, koji će se hraniti na mržnji, optužujući Svetozara za sve. I svima će biti lakše poslije toga. Osim Šefu. Njemu je uvijek najteže.

Ćutim jer ne vjerujem da je Marović u zatvoru, a Mugoša na slobodi. To je nepravda, rekao bi Koštunica.

Ćutim jer vjerujem da Sveto znao nešto što je morao znati. Naknadna pamet, najgora pamet.

Ćutim jer ne vjerujem da je Sveto pripremao bjekstvo. Samo je čovjek htio da se skloni. Dok najgore ne prođe.

Ćutim jer vjerujem da Marović ovih nedjelja i dana najbolje vidi kako su prijatelji najbolji svjedoci saradnici. Budi i ti to, Sveto.

Ćutim jer ne vjerujem advokatu Filipu kada se čudi svima koji povezuju DPS sa kriminalnim radnjama partijskih prvaka. Zar je Marović iznjedrio kriminalni DPS, a ne takav DPS ovakvog Sveta. Šefa organizovane kriminalne gupe, kaže Specijalni.

Ćutim jer vjerujem da je Marović prijetio ambicijom, tužbom, osvetom, funkcijom. Ali očito uzalud. Nije on Milo. Nije britva, već prazna puška.

Ćutim jer ne vjerujem Milu kada kaže da je Sveto njegov prijatelj i da se on prijatelja ne odriče. Marović nije posljednji koga će pustiti niz vodu. Da bi spasio sebe i najdraže.

Ćutim jer vjerujem da se Sveto sada kaje što nije vjerovao bratu koji je davno prorekao da se na njemu neće stati. Bravo ti ga, Dragane.

Ćutim jer ne vjerujem da ovo može proći bez posljedica i da DPS može ostati da vlada. Kao da se ništa nije desilo. Nije narod stoka.

Ćutim jer vjerujem da su u strahu velike oči. Vidio sam to na licu premijera kada je rekao da će i nakon narednih izbora biti na istoj poziciji. Daleko je sunce, Ivana.

Ćutim jer ne vjerujem da je nakon čitanja svih iskaza osumnjičenih za razne zavale, košljune, trejdjunike, moguće nešto smisleno reći.

Ćutim jer vjerujem da je Sveto umro negdje drugo, a ne kako nam je predstavio, na krstu između Grblja, Budve i Crne Gore koju iskreno voli.

Ćutim jer ne vjerujem da je Bog kaznio Marovića. Svako svoj krst nosi.

Vjerujem, ne vjerujem… Ne ljutite se, ljudi... Ni zato što ćutim. Kad Sveto zagrmi, onda će i muze da zaćute.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")