PRAVILA BORDELA (14)

Moskva suzama ne vjeruje

Deklaracijom bi se spomeniku kralja Nikole, kao i njegovom konju, doživotno zabranio povratak u zemlju, tj. ispred Skupštine Crne Gore. A Milu i Svetu izlazak iz zatvora. Jer ako su zajedno bili u pobjedama DPS-a, pošteno je da zajedno budu i u porazima
101 pregleda 1 komentar(a)
Rusija i Crna Gora, Foto: Ruska ambasada
Rusija i Crna Gora, Foto: Ruska ambasada
Ažurirano: 09.12.2015. 08:44h

Demokratski front se umorio od protesta. Zato su odlučili da naprave intermeco. Ne od svih protesta, već od onih građanskih. Kojima se traži sloboda! A sloboda traži ljude. Po sistemu traži, traži pa ćeš naći, Predsjedništvo DF se namučilo pa su dali kratku pauzu. Sad Medo može komotno da ide u Egipat, Branko u Zagarač, Mladen Bojanić na berzu, Janko da se vrati u Željezaru, a Peđa sa štekom “marlbora” kod Sveta u Budvu. Čovjek je sam u kući, valja ga obići. U pauzi građanskih i mirnih protesta nastupiće nemirni reperi iz Nove. Plus motokultivator od Kneževića!

Osim preregistracije sa DF-a na Novu, protesti 12. decembra će morati da promijene slogan. Jer drugačiji je motiv - nije dobroćudna sloboda, već zloćudni NATO. Na zajedničkoj sjednici Predsjedništva Nove i kolegijuma Dume, plus motokultivator, utvrđena je lista finalnih 10 predloga za slogan novih protesta:

1. Nas i Rusa 300 miliona.

2. Podjele, a ne pobjede.

3. Slobodane, samo reci lećećemo kao meci.

4. Rat za mir.

5. Samo sloga DPS spasava.

6. Za dom spremni.

7. Sprem'te se, sprem'te.

8. Milo, sotono.

9. Risto, Turčine.

10. More, Marko, ne ori drumove.

Pošto očekujem impresivan skup, sa više desetina hiljada polaznika, da ih moj drug Andrija ne bi opet naveo na Skupštinu i SAJ, a on morao u zbjeg prema Kristalu, predlažem da se mirni i građanski nastup okonča ispred spomenika kralja Nikole usvajanjem zajedničke deklaracije poslanika Dume i Predsjedništva Nove. Plus motokultivator. Deklaracijom bi se spomeniku kralja Nikole, kao i njegovom konju, doživotno zabranio povratak u zemlju, to jest ispred Skupštine Crne Gore. A Milu i Svetu izlazak iz zatvora. Jer ako su zajedno bili u pobjedama DPS-a, pošteno je da zajedno budu i u porazima.

Ne moraju da dijele ćeliju, ali pastu za zube svakako. Uz to predlažem čitav niz sankcija jer Putin, a kamoli Mandić, ne mogu preći preko ove NATO provokacije. Evo spiska nepravednih i ničim izazvanih sankcija:

1. Brijanje brkova Roćenu, iako je on sam već to uradio.

2. Sto po turu Vujanoviću, što je izazvalo njegov nesnosni plač.

3. Trajna zabrana egzila Milošu Maroviću u Rusiju, iako majka Mira i sin Marko nemaju ništa protiv.

4. Da se na Deripaskinu palatu na Krimovici stavi Svetova fiducija.

5. Da se gradonačelniku Luškovu zabrani gradnja na Luštici, a njegova zemlja automatski zamijeni đedovinom gradonačelnika Mugoše u Donjoj Gorici.

6. Da se Marku Milačiću zabrani samospaljivanje ispred Skupštine Crne Gore.

7. Da se 10 hiljada Rusa stalno nastanjenih u Crnoj Gori bratski naoruža, kao oni u Ukrajini, kako ne bi goloruki dočekali refrendum o ulasku u NATO.

8. Da se za podjelu vodenih pištolja i gumenih tenkova ovlaste Andrija i Knežević, čime se stiču svi uslovi da Crna Gora dođe, kako reče Mandić, u politički vrtlog i na ivicu sukoba.

9. Kada smo već kod Ivice, da se on potvrdi i spasi Crnu Goru od sukoba, tako što će prije pomenutog epiloga Andriju spremiti u Kristal. Njegovo omiljeno mjesto.

10. Da se Knežević ne dira, jer sloboda traži ljude.

11. Da se po predlogu tovariša Kneževića po Crnoj Gori razmjeste trupe NATO-a i Crvene armije u proporciji 55-45. Za NATO.

12. Da se formira prelazna Vlada 3M - Milo, Mandić, Milić.

13. Da se profa Branko R. vrati u Zagarač i da mu se preko nanogice ograniči kretanje tj. onemogući povratak u ravnicu.

14. Da se Peđa Bulatović vrati u DPS koji nikad u suštini i nije napustio.

15. Da se Srđanu Miliću legalizuje treći sprat u Budvi i skine nanogica.

16. Da se DPS prinudi na rotaciju Krkobabića - Pajovića iz Pozitivne da stavi za lidera SD, a Brajovića iz SD postavi na čelo Pozitivne.

Šalu na stranu. Ipak i na sreću, daleko smo mi od Ukrajine, a kamoli Sirije. Sad tek kapiram šta je Mandić htio da kaže kada je prije godinu dana korio neke koji bi da "promijene Đukanovića, a da se ništa drugo ne promijeni”! On je očito za suštinske promjene. On i Milić u vladi nacionalnog jedinstva sa DPS-om. Bez Mila, ali uz njegovo pokroviteljstvo. Plus podrška naše braće i velikih prijatelja Montenegra Tarabića - Tome i Vučka. Ne zvuči loše...

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")