PRAVILA BORDELA (13)

DPS rijaliti

Za sav naš rijaliti kriv je, kao i uvijek, zvanični Beograd. Milošević, Koštunica, Tadić, Vučić - ima li razlike?
87 pregleda 14 komentar(a)
Beppe Giacobbe (novina), Foto: Workbook.com
Beppe Giacobbe (novina), Foto: Workbook.com
Ažurirano: 02.12.2015. 06:55h

Kontroverzni Beli Džafić, čije vam ime ništa ne znači, podjednako nepoznat kao i ugledni Filip Vujanović, odlučio je da lupi šakom o sto. I kaže - DOSTA! "Milo, dosta je bilo"! Viknuo je Beli, dok se Filip spremao da onom Joži, šefu kuhinje sa Pantovčaka, kaže kako je Toma njegov drug i da nije slučajno triput poljubio Kolindu.

Sloboda traži ljude, Filipe, rekao mu je Beli Džafić i predložio zabranu emitovanja rijaliti programa prije ponoći. To jest skoro do ponoći. Kao uvertiru za tako hrabar, pravovremen i istorijski potez, Beli je izbacio uramljenu Milovu sliku iz svoje kancelarije. A Coju iz predsoblja, gdje je inače analizirao moguća ali nikad konstatovana kršenja profi standarda i novinarske etike na TV Farma i Javnom RTCG servisu. Beli je, dakle, u prisustvu kompletnog Savjeta Agencije, na čelu sa Robinom Hudom koji se direktno i preko Skajpa uključio u prenos iz neke američke šume, rekao: ako ja ne mogu da gledam Mila, nećete ni vi Kristijana. Još manje Macu Diskreciju. Zahvaljujući, dakle, Belom, vaš ekran će uskoro da pocrni, dragi gledaoci! Sve do 23 h, svakog dana, uključujući i vikend, nećete moći da saznate da li je Stanija dobro pomuzla ili koga je Kristijan Forewer protekle večeri kresnuo, to jest ošamario (što učesnicima dođe na isto). Džaba ćete zvati Belog Džafića, Lakiranog, zarobljenu Ivanu, Tarzana i Džejn, ili bilo koga iz vrha DPS-a! Na svaki poziv dobijaćete isti odgovor - da je "korisnik koga ste pozvali trenutno nedostupan". To jest zamračen. I sve tako do 23 h. Ili dok Vučić ne naredi drugačije.

Sada pitate kakve veze ima glavna zvijezda srpskog rijalitija, premijer Vučić, zvani Aca Indiskrecija, kada mi imamo našeg premijera. Zar se ne sjećate Lakiranog V. B. Popovića koji je još davno saopštio da je Aca Indiskrecija šef Pinka i Informera. A da su njihova izdanja u Crnoj Gori samo rentirana za potrebe našeg premijera. Što znači da je za sav naš rijaliti kriv, kao i uvijek, zvanični Beograd. Milošević, Koštunica, Tadić, Vučić - ima li razlike? Zato vas, dragi gledaoci i glasači našeg DPS, molim za strpljenje. Čim u Beogradu bude donesena odluka da budete nagrađeni povećanjem najnižih penzija za čitavih 1,5 odsto kao i zabranom gledanja rijalitija i naših strateških partnera, po automatizmu će ista odluka biti implementirana i u Montenegru. Pa ko onda kaže da nijesmo dva oka u glavi. Zar opet?!

Neko će od dežurnih kritičara i lakiranih bubašvaba koje treba deratizovati, i u jednoj tako mudroj i istorijskoj odluci, naći mane i početi da zakera nebuloznim pitanjima. Recimo: zašto zabrana za Acu, Macu i Kristijana ne traje do ponoći već samo do 23 h? Ili zašto oglašivači u tim programima, zahvaljujući kojima oni i postoje, nijesu oporezovani? Ili, zašto ti programi nijesu potpuno zabranjeni za emitere sa nacionalnim frekvencijama i prebačeni na kablovske i to one pod režimom naplate? Ali lako vam je prozivati Džafića. Pitajte Vučića. Ako smete! Ili Vučićevića. Ili Lakiranog. To mu dođe na isto. Zahvaljujući njima, a ne Belom, Skočku, Milu, DPS i Vladi Crne Gore, mi imamo najbolje odnose sa Srbijom ever i u istoriji. I još bolju medijsku scenu. To znači, kada se na Dedinju, to jest u Kneza Miloša, odluči da se farma, braća i parovi potpuno i za vazda protjeraju sa malih ekrana, onda će, sljedećeg dana, takva odluka biti sprovedena i u našoj deželi. Pa ko onda može da dovede u pitanje nezavisnost Crne Gore i kontroverznog regulatora Džafića?!

Niko. Štaviše, baš povodom 10. godišnjice naše nezavisnosti, premijer se u Kini dogovorio sa velikim prijateljem Crne Gore i srpskim Primusom Aleksandrom, da mu za rođendan države preda Luku Bar. A fino sam rekao - Milo, ne idi u Kinu! Kao da sam znao da će "mali žuti", kako ih opisuju Tomini preci Tarabići, staviti nešto u čuveni kineski čaj Milu od Heishan Gongheguo.

To jest Crne Gore. Koja će svoju najveću i stratešku Luku predati bratu Aleksandru u koga nas premijer ima bezgranično povjerenje. A tek Cane. A šta ćemo onda sa Srbadijom iz Bara?! Taman se Luka dobro naslanja na njih, objasniće nam Grk Drale. Zato bih molio ugledni i Javni RTCG servis da nas više ne prepada Srbadijom iz Bara, jer bi to moglo da utiče na strateškog investitora Acu Indiskreciju da se predomisli i odustane. Mada mi je i Roćen sumnjiv. Još kad ga vidim onako prerušenog, bez brkova. Da nije on Šefu tutnuo nešto u veliki kineski čaj. A iza zida. Roćkov tovariš Putin ima veliko iskustvo u tome. To bi u stvari značilo da iza brata Vučka i Mace Diskrecije stoji lično Roćen. To jest Putin. I da preko njih izlazi na more. Ali, šta ćemo onda mi u NATO. Kada premijer hoće u Kinu. A lijepo sam ga savjetovao da ne ide. Dao im je autoput, sad će i hidropotencijal, zaobilaznice, ulaz u Zaliv, a raspoložen je da im ponudi i Luku. Ako Vučić to jest Putin ne izbroje dovoljno para. Za Olega, Miška i Crnu Goru. Čudo su metafore. Bravo ti ga, Beli.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")