PRAVILA BORDELA (10)

Brat Andrija i Pahomije

Apelujem na poslanike DPS-a da zadrže imunitet "crnoj trojki" DF-a jer je njihovo zadržavanje u opoziciji garant da će im partija ostati na vlasti i u narednih 26 godina
143 pregleda 123 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Twitter
Andrija Mandić, Foto: Twitter
Ažurirano: 09.11.2015. 08:46h

Stvarno je neiskren ovaj Mandić. Prvo nas je poveo u građansku šetnju za slobodu i poštene izbore, a onda nas naveo na Milove kordone. Dok su zloglasni policajci vraćali u život njegovu poslanicu Jelisavu K., koja inače nije ni znala da te večeri treba ući u Skupštinu, on je sa kaluđerom Jovanom P. već ćaskao na Pobrežju.

Inače, zanimljiv je taj lik, otac Jovan P. Iz crmničkog sela Krkobabići. Naime, zbog mlađih čitalaca važno je podsjetiti da je prije Božijih zapovijesti, kontroverzni J. Plamenac propagirao poslanice vladike Mila Čevskog. One o "dva oka u glavi" ili "ratu za mir". Iako Jovan P. u svom propagandom radu tokom 90-ih nije bio do koljena našim farmerima iz 21. vijeka, i on se sojski i čojski trudio da svoje čitaoce pravilno edukuje i usmjeri. U mrski bratoubilački rat. To vrijeme je porodilo poznatu kovanicu "Popovi pa topovi". Onda je, valjda zgrožen količinom prosute krvi i počinjenih zločina, Jovan P., ratni reporter, odlučio da sa topova pređe na popove. U tome mu je pomogao vladika Pahomije. Naime, on mu je savjetovao da potraži iskupljenje kod Boga. I bi u pravu. I bi dan i bi noć. I treći dan u podne Pahomije izvede Jovana iz Lipske pećine i reče da mu je Svevišnji oprostio. A kome nije?! Posebno kad Pahomije posreduje. Tako je otac Jovan počeo da umjesto rata širi bratoubilački mir. Mir, mir, mir - niko nije kriv.

I logično je da se obreo na mirnim i građanskim protestima brata Andrije M. Da bi te sudbinosne večeri zajedno završili u zbjegu, po sred kafane Kristal. Falila im je, što bi rekao brat Andrija, samo "heroina Nada L." i "hrabri profesor Momir B". Pa da repriziramo '89. Sad bez jogurta. Jer kažu da i "srnu" i "lazine", naš najbolji jogurt, kontroliše DPS, tako da su gazde odbile isporuku ove namirnice u dane protesta. Imlek je pod kontrolom Vučića, tako da ni "balans" i "kravica" nijesu došli u obzir. Zato je Andrija ove proteste proglasio građanskim, a ne narodnim. Da bi onda umjesto jogurta podijelio toljage i kamenice. Toga se bar može naći u šumi, da se ne zavisi od nekog DPS proizvođača. Bila je subota. Mandić je već širom diplomatskog kora najavio da Đukanović u nedjelju više neće biti premijer. Ali nije rekao koju nedjelju. Da je Andrija rekao: "Milo više neće biti premijer u nedjelju, 25. oktobra", onda bi ga strašni Ivica S., najbolji šef tužilaštva posle starog Božidara Vuksanovića, imao u šaci. Mogao bi ladno da ga procesuira za pokušaj puča. I u ćorku. Da počine i Andrija. A i mi. Da bar dočekamo promjene u opoziciji ako ne možemo u vlasti. Ispada da je jedini način da se u Crnoj Gori desi neka politička promjena da VDT uhapsi a sud osudi na zatvor nekog dugovječnog lidera. Kao što su braća Hrvati uradili sa bratom Ivom. Sad će Obrad Mišo Stanišić i Miško Obrad Vuković zapjeniti kako ja aludiram na njihovog šefa i zagovaram sanaderizaciju što mi neće proći. Iako je jasno da je ovdje riječ o Andriji, a ne Milu.

Dakle, pitanje je sad - ko je za skidanje imuniteta bratu Andriji? Rak ga raznio, ko digao ruku ZA. Jer, kako da ostavimo Mandića bez imuniteta ako je on samo rekao da Milo neće biti premijer u nedjelju. A svakih sedam dana imamo nedjelju. Posle subote. Dakle, ako bi časni Vesnin Sud Andriju strpao u ćorku zbog same najave da, ne daj Bože, Milo u nedjelju neće više biti premijer - bilo bi to kažnjavanje zbog verbalnog delikta. I tu je brat Andrija potpuno u pravu. Još je manje Slaven kriv, zato što je bez znanja Medojevića, a posebno Branke Bošnjak, saopštio da više ne vlada masom. Čime je istu (masu) isporučio na tacnu predatorima DPS-a. Ispada, u stvari, da bi umjesto skidanja imuniteta, Radunović trebalo da primi Filipov orden najvišeg reda, sa zlatnim zracima. Jer niko više nije zadužio Mila te večeri od Slavena. Jednom rečenicom predao mu je desetak hiljada duša. Svih nas koji smo, u stvari, ispali ovce.

Zato, apelujem na poslanike Obrada Miša Stanišića, Miška Obrada Vukovića i onog traktora od Milutina Miška Simovića, da zadrže imunitet "crnoj trojki" DF-a jer je njihovo zadržavanje u opoziciji garant vlasti njihovog DPS-a i u narednih 26 godina. Time bi i nama, naivnim i zanesenim, konačno pao mrak s očiju što bi nam omogućilo da spoznamo kako je DF samo drugo lice DPS. Braća po materi.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")