NEKO DRUGI

Pametniji od smatrfona

Smartfon nema ni opciju da ako krajem sledeće godine ne osetite boljitak, apdejtuje svoju izjavu i saopšti vam da se osećanje boljitka pomera za početak one tamo godine
1 komentar(a)
smartfon, Foto: Shutterstock.com
smartfon, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 31.10.2015. 13:34h

Naš premijer, kako pišu srpski mediji, bio je glavna atrakcija i najveća inovacija na Sajmu tehnologija "Open innovations 2015" u Moskvi. Na štandu naše zemlje bila je najveća gužva jer su svi navalili da vide tu atraktivnu inovaciju, pošto još od uređaja za uništavanje ambrozije u korenu nismo imali takav patent na svetskim pronalazačkim forumima.

- Posle uređaja za uništavanje ambrozije u korenu koji smo predstavili prošle godine u Hong Kongu, pred vama je uređaj za uništavanje opozicije u korenu - ponosno su rekli na našem štandu gde je stajao premijer Vučić u prirodnoj veličini.

E sad, možda posetioci nisu znali da uništavanje srpske opozicije u korenu i nije neka specijalna inovacija za ovdašnje prilike, jer je ta skupina ljudi stručno osposobljena za spontano samosagorevanje, još jedan epohalan pronalazak, ali ih nisu vodili na Sajam tehnologija "Open innovations 2015", da nam neko ne bi ukrao patent.

Pojava premijera na sajmu inovacija, međutim, bila je interesantna i zbog toga što su posetioci mogli da vide prvog čoveka na svetu koji još nije kupio smartfon.

- Moramo da se menjamo, ja još nemam ni smartfon - rekao je premijer Vučić.

Logično je da neko ko misli da je najpametniji na svetu vešto izbegava pametnije od sebe, mada je jasno od premijera Vučića pametniji ne može da bude ni pametan telefon. Premijer je, nema sumnje, pametniji i od pametnih telefona, jedino što, za razliku od smartfona, njega ne smeš ni da pipneš.

Iz tog razloga kod premijera još nije uvedena "touch" tehnologija, jer kad god ga neko pipne, to biva proglašeno za svetsku zaveru, kočenje reformi i Miškovićevu kujnu, dok smartfon možete da pipate koliko vam volja.

- Ajd pokušajte da pipnete premijera kažiprstom, a da vam on u sekundi saopšti kolika je trenutna temperatura i vlažnost vazduha u Albukerkiju! - tvrde oni koji misle da je smartfon, ipak, pametniji od premijera, a to su Samsung, DS, Apple, Sony i Pokret "Dosta je bilo". Koji deluju pod zajedničkim geslom: "Samo smartfon Srbiju spasava".

Mana Vučića u odnosu na smartfon je i ta što uz pomoć premijera ne možete da napravite selfi, čak ni ako posedujete štap za selfi. Štap za selfi isuviše liči na motku, pa bi i sam pokušaj pravljenja štapa za Vučića verovatno u startu bio proglašen za rušenje ustavnog poretka.

Stara narodna poslovica - "android nikad ne laže" - koju izgovarate kada je potrebno proveriti da li će u subotu padati kiša, istina, nije baš primenjiva u premijerovom slučaju, ali smartfon, za razliku od premijera, nema opciju da vam kaže ohrabrujuće vesti kako ćete već krajem sledeće godine osetiti boljitak. Smartfon nema ni opciju da ako krajem sledeće godine ne osetite boljitak, apdejtuje svoju izjavu i saopšti vam da se osećanje boljitka pomera za početak one tamo godine.

Tako da, braćo i sestre, držite se vi pametnijeg od smartfona.

(Danas)

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")