PRAVILA BORDELA (5)

Ostroga mi

Kada bi odluka zapadne vojne alijanse mogla da se definiše kao usvajanje i doživotno zbrinjavanje Montenegrina, ne bi ni približno imali problema sa procentom podrške članstvu. Ne bi nam trebao ni Krsto Niklanović. Stari i mladi, male i female, Crnogorci i Srbi, hetero i homo, vjernici i nevjernici, Miraš i Risto - svi bi listom bili za članstvo. Ostroga mi
198 pregleda 66 komentar(a)
Manastir Ostrog, Foto: Shutterstock
Manastir Ostrog, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.09.2015. 05:49h

Ovih dana mi stiže poziv iz Brisela za treću Speak Up konferenciju. Već se radujem brojnoj delegaciji uglednih i kontroverznih farmera iz lijepe naše. Većina ih je sa onog spiska lakiranog VBP. U odnosu na posljednji skup, ozbiljno su oštećeni. Više nego Deripaska u poslu stoljeća sa našim premijerom. Faliće našoj ekspediciji vođa - ugledni Surčinac S.K., poznatiji u narodu kao Ekrem u Briselu. Na prošloj konferenciji, pred 500 novinara i urednika iz čitave regije, plus Pariz, Brisel, London, morali smo da se crvenimo kada ga je tadašnji EU komesar File uhvatio u laži i falsifikatu. I predstavio skupu kao sitnog lopova i manipulanta. E viva, Montenegro! Tada je i Evropa vidjela kako nastaju čuveni istraživački tekstovi iz laboratorije uglednog i kontroverznog Nikšićanina M. Đ. Otuda i nedavni feljton u crnogorskom Informeru (koji izlazi pod imenom D. N.) o zavjeri nejakog Igora i pomenutog Čeha Filea. Naravno, zavjera je bila skovana protiv kontroverznog premijera M.Đ. kako bi se već nakon 25 godina okončala njegova tek započeta vladavina. I na najgrublji način prekinula karijera u usponu koja tek treba da donese prave rezultate. I da nas najkasnije 2060. uvede u porodicu evropskih naroda. Nije to jedina zavjera koju je ugledni i kontroverzni Surčinac S. K. obznanio. Počeo je karijeru u domovini M.N.E. feljtonom o medijskoj mafiji koja ima političke ambicije i urušava finansijski sistem dežele. Uvaženi profesor matematike, Moračanin M.P. i kontroverzni pisac Pravila bordela, Vasojević Ž.I.

Tada je započeta operacija okretanja realnosti na glavu. Laž je krenula u svijet, istina je tek obuvala cipele. Kontroverzni S. K., Ekrem u Briselu, zatvorio je svoj krug kao što je i počeo - otkrićem nove zavjere. Kontroverzni Surčinac je, naime, obznanio da je tadašnji EU komesar File, u stvari Briselu podmetnuti i ubačeni ruski špijun! Koji je još tokom sovjetske okupacije Česke radio za ugledni K.G.B. Čak ni poslovično tolerantni i na svoje sluge bolećivi Nikšićanin M.Đ. nije mogao preći preko toga. Povukao je kontroverznog Surčinca S. K. na rezervni položaj. Iz kontorverzne Pobjede u uglednu Vladu CG. A na Ekremovo upražnjeno mjesto dvorske lutke, doveo lakiranog VBP. Sve zbog NATO i EU integracija.

Time su udareni temelji vladavini prava i slobodi govora u CG. Tigar od Singapura na brdovitom Balkanu je tako ispunio sve uslove da nas NATO u decembru ne samo pozove, već i usvoji. Zbilja, kada bi odluka zapadne vojne alijanse mogla da se definiše kao usvajanje i doživotno zbrinjavanje Montenegrina, ne bi ni približno imali problema sa procentom podrške članstvu. Ne bi nam trebao ni Krsto Niklanović. Stari i mladi, male i female, Crnogorci i Srbi, hetero i homo, vjernici i nevjernici, Miraš i Risto - svi bi listom bili za članstvo. Ostroga mi. Kada bi nam neko rekao da ćemo do kraja života primati iz Avijana 500-600 eura, svakog prvog u mjesecu, zaboravila bi se '99, beogradski mostovi, steltovi, Avala, bombe, slavni dani kada smo svi bili jedno - target! Šta čeka onda taj Bajden. Umjesto što traži od kontroverznog M. Đ. rezultate u borbi protiv svojih iz organizovanog kriminala i ništa slabije organizovane korupcije, neka spremi pare. Što je to za veliku Ameriku da svakog mjeseca pošalju na 200 hiljada kućnih adresa u naš MNE po hiljadarku. Sa likom Mime Karadžića na njoj. I da svi počinemo. Da oni više ne strepe za procenat podrške, a mi za budućnost naše djece i roditelja.

Od kako je ugledni i ništa manje kontroverzni Mojkovčanin D. M. stekao utisak, drugi put, da je na njega pao izbor za nasljednika velikog i uglednog Nikšićanina M. Đ., ne mogu da ga prepoznam. Kako progovori, tako nas nasmije. Što je afirmativno za bivšeg šefa našeg uglednog A.N.B., mlađeg brata kontroverznog K.G.B., jer u opisu njihovog posla je, uglavnom, da nekog zaplaču. A ne nasmiju. Bravo ti ga, ugledni potpredsjedniče i kontroverzni zamjeniče uglednog Predsjednika. Najnoviji biser D. M., najviđenijeg Mojkovčanina poslije Milovana Đilasa, glasio je: C.G. nema više problem sa organizovanim kriminalom! Pa neka sad neko kaže da nije u pravu. Tako nešto ne bi mogao da smisli ni avion od Daliborke, ni traktor od Simovića, ni brk od Roćena, ni osmi padež od gradonačelnika Miga, ni procenat od ministra Brana, ni mobilni telefon njegovog kolege Petra, ni disertacija od doktorke Sanje, ni tablice od Numanovića, čak niko od njih, Partiji i Vođi najvjernijih i najodanijih, ne bi imao snage i hrabrosti da tako nešto kaže. Za istinu treba imat' mudi, rekao bi osmi padež od gradonačelnika. A tek za laž. Bravo im ga.

To možda najbolje pokazuje ugledna i kontroverzna propaganda. Koja se, bez Ekrema, sprema za Brisel. U sklopu priprema svake nedjelje, našte srca, servira nam se neka nova zavjera. I neki novi zavjerenici. “Bomba” koja sve diže u vazduh. Tako nam se prije neko jutro ukazala ekskluziva o atentatu na premijera M.Đ., i to plastičnim eksplozivom velike razorne moći. Prvo su je obznanili istraživači uglednog Informera from Serbia, onda je preuzeo kontorverzni Informer M.N.E., da bi je na kraju, precizno kako samo on zna, razradio Grk Drale. Vodeći među brojnim poštolozima sa čuvenog spiska 70+. Kontroverzni Grk od Bjelopavlića D. Đ. se nakon nekoliko dana, međutim, povukao i odrekao uglednog svjedoka saradnika Mašana od Mataguža, da bi sve što je danima kuvao i miješao, tutnuo u ruke specijalnog Katnića. Da on sve otkrije, čak i tu sitnicu da li je zavjere bilo ili nije! Tako vam je to kad su farmeri posvećeni Kodeksu i prezumpciji nevinosti. Ostaje nam eto da Specijalni kaže da li je kontorverzni Riječanin (Rijeka Crnojevića a ne Fiume, prim. autora), A. J. terorista ili samo Srbin. Kao da tu ima razlike - rekao bi ugledni Grk sa Dubrovnika.

Nakon što smo, dakle, sa najvišeg mjesta, od potpredsjednika i zamjenika, objedinjenih u jednom bitku, uglednom Mojkovčaninu D. M., dobili namaz i postali svjesni činjenice da smo organizovanom kriminalu stali nogom za vrat, liše naočitog Riječanina A. J., ugledna i endemski proširena korupcija se sama predala. Desetine i stotine hiljada dobrovoljaca, koji su nekad na poziv istog ovog DPS subjekta fatali puške i tenkova jurišajući na naš Dubrovnik - sada su se prijavili da vrate mito i korupciju koju su primili tokom svojih uglednih karijera. Neko 20 eura, neko 100, pala je i neka hiljadarka (bez Mime), uglavnom pokupilo se tu blizu 300 miliona eura tako da kontroverzna Vlada CG neće morati da vrši rebalans budžeta i ponovo nas zadužuje. I zato je u pravu ugledni premijer M.Đ. - nije naš problem njegovo zaduživanje naše djece, već preduzetništvo. Kada bi Montenegrini bili manje lijeni onda bi nešto i radili, čime bi se punio naš ugledni budžet, pa on više ne bi, u naše ime i za svoje poslove, morao da nas zadužuje. Bravo ti ga, M.Đ. Svaka ti je ka Njegoševa. Nego kad smo kod zaduženja, šta je sa onim tvojim kreditom od tričavih 5 miliona eura kod Hipo banke? Oni ga ne smiju pomenut', a i ti se ne praviš vješt. A pustio si uglednog S. K., Ekrema iz Brisela, da godinama laže o davno vraćenim kreditima Vijesti, Miška i Željka. Bravo ti ga, M.Đ. Nije ti loša fora. Tebe ionako ne može oprati Nil, a kamoli Morača, ali zato ako sve umažeš tvojim kalom, ko će prepoznati razliku. Svi ćemo biti podjednako krivi, podjednako uprljani, podjednako zaduženi i podjednako sramotni. I jesmo. Kada smo, kako nedavno napisa kontroverzni Vasojević Ž.I., tražili državu a ne demokratiju. Kasna pamet, najgora pamet. Čudo su metafore. Bravo ti ga, Ž.I.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")