PRAVILA BORDELA (4)

Zabranjeno pušenje

Šta čeka onih 70 i kusur potpisnika, uglednih i samo tako kontroverznih, zašto ne šalju novo pismo ambasadoru Drobniču, komesaru Hanu, papi Franji i Kim Kardašijan, u kome bi ih upoznali sa novim napadom institucija sitema na ugledni Pink 3
112 pregleda 60 komentar(a)
Željko kolumna (novina)
Željko kolumna (novina)
Ažurirano: 15.09.2015. 05:31h

Vidi se da ugledni ministar R. K. ima novinarski pedigre. Zna da postavi pravo pitanje: “Šta je sve moguće, pita nas on, da se desi nekom drugom ako se ovakva gnusna namještaljka pokušava napraviti ministru unutrašnjih poslova”. Ali, kao da radi kod kontroverznog Grka P. S. ili na uglednom Javnom servisu R.T.C.G., ministar R. K. samo zagrebe škakljivu temu i ne nastavlja sa potpitanjima. Kako bi došao do suštine. Zato bi novo pitanje koje je ministar R. K. izbjegao da postavi, moglo da glasi: “A šta JA, dobri i pošteni R.K., istinski borac protiv korupcije i mafije, radim u Vladi koja je odgovorna za ambijent koji sam prepoznajem i opisujem?! U kome mafija ima svoje medije, ljude u vrhu policije, sudstva, tužilaštva i drugih institucija?!”

Nakon ovog pitanja, novinarski nerv bi ponio uglednog ministra R. K. pa bi mu sinulo još jedno: “Kome, po imenu i prezimenu, u ovoj Vladi gdje ja sjedim, odgovara takav ambijent? Koga ta mafija, njihovi mediji, policijski zvaničnici, tužioci, sudovi, ne diraju i ne pominju, osim po dobru?! I uz želju da nas još dugo, dugo vodi!”

Nakon toga ni poslovično smireni i zakonu odani ministar R. K. ne bi mogao da se kontroliše. Nekadašnji novinar bi zgazio političara u sopstvenom biću i, kao rezultat te unutrašnje borbe, izletjelo bi finalno i ključno pitanje ponosnog ministra R. K.: “Gospodo ministri, da se ne lažemo, da li je naš Šef, kontroverzni M. Đ., najodgovornija ličnost što u Crnoj Gori danas, kada smo na pragu NATO i EU, imamo mafiju u vlasti, koja je ugledna i ponekad kontroverzna, medije koji su njen servis, policajce, tužioce, sudije i advokate, koji su na njenom platnom spisku?”

Da je ministar R. K. postavio sva ova pitanja, odmah bismo ga ponovo primili u Vijesti. Što bi rekao zaista ugledni britanski premijer Vinston Čerčil, novinarstvo je najbolja profesija ako je na vrijeme napustiš i ako joj se na vrijeme vratiš. Nije premijer Čerčil baš tako rekao, to je dodatak ministra R. K. Metafore su čudo. Bravo ti ga, Ministre.

Još jedno pitanje, međutim, mene muči. Zašto je policijsko-tužilačka akcija vezana za prostituciju u Budvi, gdje je trebalo da padne i uvaženi ministar R. K., nazvana po uglednom i kontroverznom Pinku? Pink 3?! Da li je u pitanju neki novi porno kanal, koji nam ugledni regulatori iz A.E.M.-a pripremaju? Kad može TV 777, zašto ne bi mogao Pink 3? Uz već postojeće Pink M i Pink 2. Da li bi i na tom novom kanalu Pink 3, koji bi se emitovao sa plovila po crnogorskom moru, lakirani V.B.P. uređivao informativni program? A kontroverzni Pećanac G.R. vodio menadžment i bio omiljeni gost uglednog Javnog servisa R.T.C.G. Šta čeka onih 70 i kusur potpisnika, uglednih i samo tako kontroverznih, zašto ne šalju novo pismo ambasadoru Drobniču, komesaru Hanu, papi Franji i Kim Kardašijan, u kome bi ih upoznali sa novim napadom institucija sitema na ugledni Pink 3? I sa akcijom protiv naših makroa i trafikanata u Budvi, koji su listom za nezavisnu Crnu Goru, autokefalnu crkvu, Mila i DPS? I koji, što donacijama, što radom na terenu, a posebno plovilima, daju značajan doprinos svakoj velikoj izbornoj pobjedi DPS-a.

Zar nam ugledni i pomalo kontroverzni i tek uhapšeni Nikšićanin R. R. nije lik baš iz te priče? Zar nije, u nedavnoj akciji za njegov DPS, njihov Nikšić, novi bazen, premijera M. Đ. i njegovog investitora, baš taj ugledni R. R. jurišao na radnike Boksita? Sa krstom u ruci i spiskom za likvidacije u džepu. Kažu da ga je ugledni gradonačelnik V. G. lično dovezao kolima pred rudare. Koliko ga poštuje. Epilog znamo: Rudnici su, kao i KAP, u rukama najuglednijeg investitora koga bi Španija poželjela, takođe kontroverznog Nikšićanina V. P. Ali razočarao me ugledni Nikšićanin R. R. Ja sam zaista mislio da je on mafijaš. Da ima muda. A on prijeti Ranku i Rašku. Umjesto da vikne: Neka mi M. Đ. puši k....!, on se baca na nejake socijaldemokrate.

Zbilja, ko prvi uzvikne na javnom mjestu ovo što smo očekivali od hrabrog i uglednog R. R., taj će ući u našu slavnu istoriju. To će biti naš Jan Palah. Nakon toga ništa više neće biti isto. Jednom za vazda kukavički i podanički narod Montenegra, lažno opjevan u narodnim pjesmama kao junački, postaće slobodan. Eto šta je propustio kontroverzni i krstu odani R. R.

Ne mogu na kraju da ne zabilježim boravak na plavom Jadranu omiljenog opozicionara D. P., inače komšije kontroverznog M. O. iz crmničkog sela krkobabići. Za razliku od uglednih novina (Pobjeda, D.N.), koje su na naslovnicama danima ružile lik i djelo uglednog i DUP-u posvećenog grčkog investitora P. S., kakvog Španija nema, ON, omiljeni opozicionar D. P., misli da je sa Grkom sve u redu. Nakon što mu je povadio sve nalaze, uzeo hormone i provjerio pokretljivost spermatozoida, kontroverzni krkobabić D. P. je zaključio da Aneks može da prođe uglednu Skupštinu. Ni Farma, ni Prva, ni R.T.C.G. nijesu zabilježile ekskluzivu da je ovaj dil uglednog Grka (nije Drale) sa omiljenim opozicionarom zaliven u omiljenom restoranu Konak, nadomak Cetinja, u prisustvu njihovog omiljenog Šefa, uglednog fratela A. Đ. Pitate se kakve veze kontroverzni A. Đ. ima sa Svetim Stefanom, Pobjedom i D.N., ali kod omiljenog opozicionara dileme nema. Sve je to naše. Domaće. Dobro Crne Gore. Bravo ti ga, krkobabiću.

Ali, da se vratim na Vođu. To jest na kontorverznog Radoja Domanovića. Šta je taj sve pisao i kakvom se satirom služio. Sram ga bilo. Sram te bilo, Radoje, od svih onih 70 i kusur uglednika koji se požališe ambasadoru Drobniču, komesaru Hanu, ombudsmanu Šućku i onom viđenom ministru koji preko noći mijenja registarske tablice, a čijeg imena, a kamoli inicijala, sada ne mogu da se sjetim. Koliko je ugledan i kontroverzan.

Da li bi ti, Radoje, danas zapisao kako nam sojski i čojski Montenegro sve više liči na bordel u kome čak i ministar policije, tihi i zakonu posvećeni R. K., umalo ne ispade žrtva mafije, makroa i institucija? Orevuar, Montenegro, rekao bi jedan drugi poeta.… Orevuar, Montenegro, velika pjesmo bačena u bordele…

“Zar je pjesnik kriv za metaforu? Ili vođa?”

To je već pitanje za tihog i uglednog ministra R. K.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")