LOVAC NA ZMAJEVE

Pravila bordela (3)

Svake nedjelje imamo more novih priloga o pravilima bordela na kojima počiva naša ugledna zemlja, kandidat za članstvo u EU, sojska i čojska CG, tigar od Singapura, kolijevka tradicije i morala, mora i mornara...
27 komentar(a)
kosturi (Novina)
kosturi (Novina)
Ažurirano: 09.09.2015. 05:39h

Kontroverzna, dakle i ugledna, Kotoranka Ž. R. puštena je iz pritvora. Braniće se sa slobode i već poručuje - pošteno sam radila svoj posao!

Nedavno sam citirao pritvorenog turskog novinara koji je rekao da su “naš problem novinari na slobodi, a ne oni u zatvoru”. Tu spada onih 70 i kusur sa liste lakiranog VBP.

Kontroverzni Nikšićanin S.G.DŽ., vlasnik još uglednije TV 777, piše predsjedniku Komisije za praćenje istraga o napadima na novinare i medije i traži da Nikola Marković stavi u fokus napade na njegovo glasilo?! Kontroverzni Nikšićanin S.G.DŽ. smatra da je pošteno staviti u istu ravan žrtve i dželate. Metaforično rečeno, žrtve i dželate. Ubistvo Duška Jovanovića i desetine neistraženih slučajeva fizičkog nasilja nad nezavisnim medijima i novinarima, poravnati sa zasnovanim analizima i istraživanjima eventualnih nezakonitosti u registraciji i djelovanju kontroverzne TV 777. Vidio ugledni S.G.DŽ. od svog Šefa, kontroverznog i uglednog Nikšićanina M. Đ. Ako vi mene makar i sa činjenicama stavljate u mafijaški kontekst, onda ću i ja vas. Bez činjenica i bez pardona. Ako se vi dičite istraživačkim novinarstvom, onda ćete da vidite kako to ja i moji radimo. U Informeru, kod Statisa ili na Farmi. Ako nas Brisel zbog vas tjera da istražujemo napade na vaše medije, onda ćete i vi polagati račune za pominjanje nas i naših…

Pravila bordela su jasna - ili će svaki kritički medij, NVO, slobodni građanin, ućutati ili se bar svesti na papirnatog Robina Huda, ili vas neće biti.

Još je Mark Tven zapisao da istina tek obuva cipele dok laž obiđe svijet. U tome je startna pozicija uglednih i kontroverznih proizvođača kleveta i laži daleko ispred one “skupljača perja”. Makar na kratke staze.

Na to, kratko pamćenje, računa i ugledni turistički radnik Ž. R. koji još ne može da prežali kao smo izgubili ozbiljnog i kredibilnog investitora za Valdanos. Koga bi i Španija poželjela, kako reče ugledna Bjelopoljka I. Š. Sa čim se složio i kontroverzni Budvanin S. M. Pomenuti Kotranin Ž. R. zna i krivca za tjeranje uglednog investitora - za sad je to NN lice koje je dobilo na ruke 25.000 eura za organizaciju diverzije! Malo li je? Pitanje je, međutim, koliko je koštala demencija uglednog suvlasnika Splendida koji je od pokojnog policijskog inspektora Šćekića tražio spas od mafijaškog reketa da bi onda, kada je inspektor ubijen, zaboravio na opasne momke i njihove prijetnje. Bravo ti ga, Ž. R. Ali, nijesi jedini. Sličan je zaborav pao na čast i dostojanstvo Šćekićevog šefa, uglednog Baranina M. O. iz čuvene crmničke dinastije krkobabića. Bravo mu ga.

Krenulo je izbacivanje sa TV Farma. Njen direktor, ugledni Pećanac G. R., jedan iz posluge lakiranog VBP, prozvan je od strane Specijalnog zbog lažnog prijavljivanja. Iako mu je to profesija, da laže, prijavljuje i propagira, iako mu je, kako reče Suša, TV Bastiljica po zlu već premašila Bastilju, tek se sada neko od nadležnih institucija sjetio da procesuira kontroverznog i posebno uglednog Pećanca G. R. (neka oprosti na grešci ako mu je zadnja pošta u Zvečanu ili Suvoj Reci). Hajka tužilaštva na nezavisni TV Pink, izazvala je očekivani i još više opravdani revolt Bebine posluge i ostalih kursadžija. Jedino se ugledna Kotoranka Ž. R. još nije oglasila. Iako ne smunjam da je TV Farma i njen omiljeni kanal. Vijest da bi krivična prijava protiv kontroverznog Pećanca G. R. mogla dovesti do prekida emitovanja Farme izazvala je konsternaciju kod svih uglednih profesionalaca posvećenih Kodeksu i prezumpciji nevinosti. Šta će oni sad bez Farme, a mi bez Minut, dva. Osuđeni na duhovnu prazninu i informativni mrak, svi oni, dolje potpisani, apeluju na ambasadora Drobniča, komesara Hana i čitav diplomatski kor, da se progon uglednog Pećanca G. R. zaustavi kako bi lakirani VBP mogao u miru da nastavi sa informativnim programom.

Eto, svake nedjelje imamo more novih priloga o pravilima bordela na kojima počiva naša ugledna zemlja, kandidat za članstvo u EU, sojska i čojska CG, tigar od Singapura, kolijevka tradicije i morala, mora i mornara...

Zato je Ž. R. ugledna, poštena u poslu, brižna majka i dobra komšinica. Svako onaj ko to ne prizna i prihvati, ima da bude gori od nje. Za to će se pobrinuti besprizorna propaganda kontroveznog i samo tako uglednog Nikšićanina M. Đ. Ko nam je kriv kada nam je država bila važnija od demokratije. Ali, o tome će istorija. Krivi su, dakle, pobjednici a ne metafore.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")