DANAS, SJUTRA

Migo je pošten čovjek

Koliko nekretnina imaju sinovi Miomira Mugoše? Ko to računa? Mugoša i njegovi, javna je tajna, drže pola teritorije od Svetog Petra do Mareze, a neće ostati upamćeni po stanovima, zemlji i kućama, već po nepropisnom parkiranju. Stijepovići se parkiraju kako zakon nalaže. Tek su sjeli u fotelju, a već im sabiraju, jedan, drugi, treći stan….
257 pregleda 54 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Savo Prelević
Slavoljub Stijepović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.08.2015. 13:49h

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Sijepović je pošten čovjek. On nije kao Svetozar Marović, čiji su i ćerka i brat uhapšeni zbog sumnji da su nanijeli štetu Budvi. Maroviće, kao u španskoj seriji, svako malo hapse, obično pred istorijske događaje – otvaranje pregopvara sa EU, poziva u NATO. I na to smo se nekako navikli. Budva bi trebalo da plati za sve što je naopako u državi. A i svašta se radilo tamo.

Kod Miga u gradu je sve čisto. Samo mu je u prvim mjesecima mandata ćerka Dragana uknjižila dva stana – jedan u Budvi, a drugi u Podgorici. Dragana ima 26 godina i do juče je bila pripravnica. Sada prima nešto više od 500 eura. Radi, a gdje bi drugo, u Centralnoj banci gdje je mjesto djeci predsjednika države, ministara, ambasadora…

Kako je gradonačelnikova ćerka, sa platom nešto većom od prosječne, došla do dva stana čija je vrijednost na tržištu više stotina hiljada… Jedan je, kažu, dobila na poklon od oca, koji je djevojci pred udaju prepisao svoju nekretninu pod Malim brdom u Podgorici. A onaj vredniji na pjeni od mora, u Budvi, Dragana je dobila od rođaka iz inostranstva. Jer, Migo je pošten čovjek, a rođaci mu baš imaju.

Ipak, ako tako lako daruju rođaci, da ih gradonačelnik nije nečim zadužio? Čime se bave po inostranstvu kad mogu pokloniti sto, dvjesto hiljada onako? Ko su, kako se zovu i kakve su tačno njihove veze sa Stijepovićem? Kako su novac uplatili, preko banke, ili su izvukli iz slamarice?

Bilo bi posla oko ovih pitanja u svakoj pristonoj državi. Na njih bi tražili odgovore državni istražitelji. Ovdje -ništa. Jer, Migo je pošten čovjek. Građani mu vjeruju. Kad ga vide, gotovo da izaziva sasojećanje. Umoran je, puno radi, ofarbao je skoro sve zgrade po centru, sprema biciklističku stazu, raširio je orlove za državne praznike… Nikome ne prijeti: ne udara novinare, ne progoni Rome i slabovide, pristojno se ophodi prema zaposlenima, nema jahtu i račun u Švajcarskoj, sestra mu nije učestovala u privatizaciji Telekoma, a sin ne gradi male elektrane, niti pobjeđuje na državnim tenderima...

Migo je jedan od najboljih iz DPS-a. Pa,

ime je zaslužio da mu, kako sam kaže, diraju u porodicu, da mu nasrću na djecu?

Koliko nekretnina imaju sinovi bivšeg gradonačelnika Miomira Mugoše? Ko to računa? Mugoša i njegovi, javna je tajna, drže pola teritorije od Svetog Petra do Mareze, a neće ostati upamćeni po stanovima, zemlji i kućama, već po nepropisnom parkiranju. Stijepovići se parkiraju kako zakon nalaže. A, eto, kako prolaze. Tek su sjeli u fotelju, a već im sabiraju, jedan, drugi, treći, stan…

Što ne zavire u imovinu Branimara Gvozdenovića? I on je na vlasti, a nekako skriven. Sin mu slobodno cementira po plažama, pašenog zida po obali. Šuška se o njihovim nekretninama u evropskim metropolama, o firmama podmlatka po Londonu...

Na kraju, šta je sa Blažom, Edinom i ostalim nasljednicima familije Đukanović. Kako su oni došli do posjeda kojem je samo nebo granica? Prema pisanju američkog portal World, Đukanovići su jedan od najbogatijih vladajućih klanova u svijetu. “I mrva koja padne sa njihovog stola ogromna je,” navodi se u tekstu. “Najmanje dvoje od petoro mladih u Crnoj Gori je bez posla, a Đukanović sestrić Edin je kao student, kupio na Menhetnu stan od 900.000 dolara.”

I sad neko udara na Stijepovića. Zar za cijelu Crnu Goru nije dovoljna žrtva Svetozara Marovića. Migo je pošten čovjek. Najbolji u DPS-u.

(Monitor)

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")