NEKO DRUGI

Objektivno, mali je na mene

I tako, kao što je Milošević Sloba jednom prilikom rekao da mu je Šešelj omiljeni opozicionar, može uskoro da se desi da to postane opet. On je ionako dugo bio omiljeni lider, omiljeni glumac, omiljeni kolač, omiljeni književnik, omiljeni pevač - uopšte - bio je veoma omiljen među radnim, vrednim, pohlepnim i nepohlepnim
57 pregleda 5 komentar(a)
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 10.08.2015. 07:48h

Ima onih koji vole neke stvari i rado ih se sećaju, ali se među lokalnim življem pojavio jedan tip koji voli premijera i rado ga se seća. Takoreći - voli Vučića i priseća ga se kad god može.

U intervjuu prestižnom Informeru, doktor vojvoda Šešelj, skraćeno dr. vo. Šešelj, koga su uspešno proterali sa svih geografskih odrednica na kojima je branio Srbiju & srpski narod - iz Srpske Krajine, Republike Srpske, Kosova, Metohije, Haga, a umalo da ga proteraju i iz ugledne Centralne otadžbinske uprave - rekao je da Vučić nije pohlepan ko Toma, nego je jedna vrlo nepohlepna osoba. Ukratko: "Mali je na mene".

"Objektivno, on je radan i vredan, njemu nije cilj lično bogaćenje. Čak i za onaj stan na Novom Beogradu koji je 1999. dobio od države on nije hteo da podnese zahtev, to sam ja tada uradio za njega" - rekao je dr. vo. Šešelj za prestižni Informer, opisujući onog koga voli i rado ga se seća.

U intervjuu je falilo još nekoliko potpitanja, jerbo nema ljubavi bez bola, a posebno nema ljubavi bez dijabola.

- Pa je l' se uselio u taj stan? - Ma jok. Čak je tražio od mene da se uselim u taj stan koji je on dobio od države na moj zahtev! On nije hteo da se useli. Divan dečko! - Pa je l' otkupio taj stan? - Ma jok! Čak je od mene tražio da otkupim taj stan? - Pa otkud onda stan ostao njegov? - Nemam pojma! I meni je to interesantno! Ja predao zahtev, ja se uselio, ja otkupio, a stan njegov!? Ali, tvrdim, on nije pohlepan! - A kažite nam - otkud on radan i vredan kad se stiče dojam da ništa u životu nije digo teže od onog maloletnog lica u Feketiću? - Dizo je on! Umeo je da povuče. Verujte mi, ja sam lično video kada je digo pozajmicu da otkupi onaj stan što sam ja predao zahtev, ja se uselio, ja ga otkupio, ja vraćo kredit... - A stan njegov? - Nemam pojma. I meni je to interesantno! Ja predao zahtev, ja se uselio, ja ga otkupio, ja vraćo kredit... - Pa gde je on živeo otkad je dobio od države taj mali trosoban stan od 117 kvadrata za koji ste vi predali zahtev, vi se uselili, vi ga otkupili, vi vraćali kredit? - Kako gde je živeo? Pa u tom stanu! To je njegov stan! - Otkud sad njegov stan, kad on nije hteo ni da preda zahtev, ni da se useli, ni da ga otkupi, ni da vraća kredit... - E pa sad, ja ne znam tačno da vam kažem otkud to na kraju njegov stan. To vam je valjda ko ovaj Briselski sporazum: on pregovarao, on se slikao, on ležao na podu, a potpisao Dačić. I vidite, Briselski sporazum nije Dačićev, već njegov. - Aha, a na koga je on tako pametan? - Na mene! - A na koga je Vjerica Radeta? - Ona nije na mene. Ona je na Tomu. Njega ne volim i nerado ga se sećam.

I tako, kao što je Milošević Sloba jednom prilikom rekao da mu je Šešelj omiljeni opozicionar, može uskoro da se desi da to postane opet. On je ionako dugo bio omiljeni lider, omiljeni glumac, omiljeni kolač, omiljeni književnik, omiljeni pevač - uopšte - bio je veoma omiljen među radnim, vrednim, pohlepnim i nepohlepnim.

Vojvoda od povratka iz Haga izgleda ko Tarzan u Njujorku jer je spoznao da su mu u Srpskoj radikalnoj stranci ostavili uglavnom plejadu likova otpalih sa kastinga za Felinijeve filmove. Tako da nije isključeno da uskoro pročitate i naslov: "Šešelj prelazi u SNS". Samo im još on fali.

(Danas)

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")