NEKO DRUGI

Kraj sezone

58 pregleda 3 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.07.2015. 09:43h

Vidite šta se sve dešava u svetu: grčki bankomati bankrotirali, razvode se Ben Aflek i Dženifer Garner i to baš sad kad je on postao Betmen, Anakin Skajvoker uhapšen zbog brze vožnje, šef letonske diplomatije otkrio da je gej, Inter prodaje Šaćirija, Čarli Šin završio u bolnici, umro Kristofer Li, Dejv Grol slomio nogu, a kod nas plate i penzije skaču do kraja godine!

To je, ukratko, izjavio naš premijer u preksinoćnoj emisiji poluteške kategorije, gde je poneo i neke papire koje je verovatno, pre snimanja, pokupio od one ženske što čita vremensku prognozu.

- Evo, vidite - ova krivulja opisuje naš privredni rast - pokazao je na krivulju koja pokazuje skok temperature u prvoj nedelji jula.

- A ova krivulja pokazuje smanjenje stope nezaposlenosti - pokazao je na krivulju koja pokazuje pad vlažnosti vazduha u septembru.

- Ova krivulja pokazuje rast oduševljenja sa mnom na zemaljskoj kugli - pokazao je na krivulju iz koje se vidi porast broja sunčanih dana u drugoj polovini avgusta.

Otkrio je i da direktore javnih preduzeća uopšte ne poznaje, kad ih sretne na ulici prolazi pored njih ko pored turskog groblja. Tačnije, prolazi kraj njih ko pored generalnog direktora Javnog preduzeća Tursko groblje i pogrebne usluge. Ne poznaje čak ni jednog od svojih najboljih prijatelja koji je generalni direktor Javnog preduzeća Elektromreže Srbije.

Nema pojma zašto se "Utisak nedelje" ne emituje tačno godinu dana, a novinare je uputio da pitaju onog Grka što je kupio B92 i uz B92 gratis dobio Verana Matića.

- Grčka je bankrotirala i zbog ogromnih honorara Olje Bećković, ali ja sam bankrot Srbije sprečio jer Olja Bećković više ne prima te ogromne honorare. Odnosno ne ja, nego taj Grk, koga isto ne poznajem iako B92 nije javno preduzeće - rekao je naš premijer.

Najbolji deo emisije bio je kad su do'vatili da se javljaju gledaoci koji su se svi redom - od čiče sa Kosmaja do babe sa Avale - zahvaljivali što im je smanjio penzije, kupovnu moć i razbio im vekovnu fobiju od susreta sa bankomatom.

Postoje samo dva obrazloženja ovog prirodnog fenomena - ili tu nacionalnu frekvenciju gleda isključivo s uma sišavši auditorijum ili su gledaoci birani po kriterijumu da pre uključenja moraju napamet da citiraju prva dva člana Statuta Srpske napredne stranke, da izrecituju kompletan Briselski sporazum, da otpevaju eksplanatorni skrining za poglavlje 27, te da uzdužno preplivaju jezero Gazivode.

Na kraju je voditelj rekao da je kraj sezone. Iste večeri bio je kraj sezone i u Jugoslovenskom dramskom, Narodnom pozorištu, Ateljeu 212, Bitef teatru...

Dakle, ako vam se gledaju dobri glumci, moraćete da sačekate septembar. A ako vam se gledaju loši glumci, biće neke predstave i tokom jula i avgusta.

(danas.rs)

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")