NEKO DRUGI

Umoran od humora

1 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta/AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.06.2015. 08:28h

Volim da pogledam Kesića, a u toj emisiji mi se najviše svidelo kad me pohvalio Miki Manojlović - rekao je, ukratko prepričano, srpski premijer odgovarajući nedavno na nezgodno novinarsko pitanje: "Da li gleda Kesića?" Što jes, jes, najbolja fora viđena u pedeset i kusur emisija "24 minuta" bila je kada se tamo pojavio Miki Manojlović i rekao da neke njegove predstave ne bi ni bilo da nije bilo Vučića. Tako da oni koji kažu da je premijer egomanijak, kao i obično greše. Premijer nije egomanijak, nego možda nema isti smisao za humor ko ostatak planete, što je legitimno. I još jedna njegova šarmantna specifičnost.

Sedne tako premijer svake nedelje u 23 sata ispred malog ekrana svoje plazme da gleda Kesića. Gleda on tako, gleda, vidi - ništa mu nije smešno ko onomad na sednicama vlade tokom poplava - tvitne nekoliko puta sa lažnog naloga: "Kesiću smaraš!", "Je l' samo meni ovo nije smešno?, ""Kesiću, dosadan si!", "Udavi Kesić!", a onda se pojavi Miki Manojlović i premijer počne da se valja od smeha.

"Car! Mikija u svaku emisiju" - tvitne premijer opet sa lažnog naloga. Pojavi se ujutru na radnom mestu, kao i svakog ponedeljka na sabajle svi ga pitaju: "Eee, jesi gledao sinoć Kesića?", i premijer prvi put ne razvali kvaku umesto odgovora nego razdragano kaže: "Oplakah! Miki objasnio!" I onda se u štampi pojavi informacija da je Miki Manojlović kandidat za ambasadora Srbije u Parizu. Što uzgred budi rečeno nije loša ideja, ali postoji bojazan da će se to odraziti na "24 minuta", jer će gosti sa diplomatskim i sličnim ambicijama, poučeni primerom, masovno početi da povlađuju smislu za humor onih koji nemaju baš istančan smisao za humor. I sviđa im se samo kad im neko ispriča vic: "Leteli avionom Dačić, Pajtić, Šešelj i Vučić. Nije bitno šta je u međuvremenu bilo, ali je na kraju pobedio Vučić". -A-ha-ha-ha, ovaj je odličan :)))) - reći će premijer i ostale osobe koje nemaju isti smisao za humor ko ostatak planete. Što je, naravno, legitimno.

Ili, znate onaj - pričaju Mujo i Haso:

- Joj, bolan, jarane, Fata mi je načisto polud'la za Amerikancima - kaže Mujo. - Ma pusti to, jarane, Ameri skroz polud'li za premijerom Vučićem - kaže Haso. - Auu, jarane, ovaj je antologijski. Obožavam viceve u kojima sam ja poenta. Do jaja su mi vicevi gde se bar dvaput pomenem ja u pozitivnom kontekstu - priznaće premijer Vučić kada ga sledeći put budu pitali: "Šta vas uvek oraspoloži?".

Premijer je, kad su ga pitali ono nezgodno pitanje "Da li gleda Kesića?", rekao još nešto: kako mu je žao što ta emisija nije išla pre tri godine, valjda zato što pre tri godine nije imalo šta da se gleda na TV-u. Od humorističkih emisija išle su samo popularne "Kursadžije", pa su njih naprednjaci morali da vodaju kao predgrupe na mitinzima, inače bi, umesto njih, sigurno izabrali "24 minuta", pod uslovom da gostuje samo onaj gost iz 49. epizode.

Rekao je i da se divi ljudima koji odu tamo u ta "24 minuta", te skupe hrabrost da njega pohvale, a ne samo da zajebavaju pošten svet.

- Ali, premijeru, to je humoristička emisija - šteta što ga neko nije pitao. - Umoran sam od humora - rekao bi on mrtav ozbiljan. - Ali, premijeru, smeh oslobađa.

- Baš zato! Rad treba da oslobađa. Ja radim 24 sata dnevno, a oni nedeljno samo 24 minuta! Ne uklapaju se u reforme! (danas.rs)

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")