PISMA UREDNIKU

Vlast nova, problemi stari

2 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.06.2015. 13:04h

Pola godine je prošlo od formiranja nove vlasti tj. koalicije u opštini Herceg Novi. Sudeći po izbornim rezultatima narod je jedva čekao formiranje nove vlasti. Pola godine kasnije, sve je mnogo drugačije. Nestala je euforija, početno polaganje nade da će se nešto promijeniti, da će grad krenuti naprijed. Predizborna obećanja tako glasno i optimistički izgovorena negdje su se izgubila. Da li stidljivo čekaju neke nove izbore da opet stupe na scenu?

Sezona počinje, a dočekujemo je kao i godinama unazad. Razorenih šetališta, raskopanih puteva, suvih slavina i povećanih cijena parking servisa. Da li je to turistička ponuda i tradicija koja se ne smije mijenjati? Ili samo vlast, kako jednom neko reče, ne želi da razmazi svoje birače odnosno građane?

Odgovorni će se pravdati da su našli sve zapušteno i da im treba vremena. Možda je to i tačno, ali oni ne čine ništa da to stanje promijene. A upravo zbog tih promjena narod im je dao povjerenje. Jedine promjene koje su se desile, a da su svima vidljive, jesu u imenu koalicije koja je na vlasti i ličnostima koje sada upravljaju našim gradom. Da li su sva ona predizborna obećanja imala za svrhu samo ove dvije promjene?

Ali oni ne moraju da brinu, narod će i onako sve zaboraviti do nekih tamo novih izbora i starih obećanja.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")