NEKO DRUGI

Izvučen iz Konteksta

Premijer je, naime, juče rekao za Euronews da je u životu imao mnogo glupih izjava, što ne znači da je on povremeno bio glup, već su izjave jedna glupa stvorenja. Ali, dodao je u tom intervju, sve najgluplje izjave iz njegove bogate privatne kolekcije "Shit of the year", "Shit of the day" "Shit of the week", izvučene su iz tog Konteksta u kome je boravio skoro pola života
61 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 23.05.2015. 09:02h

Izgleda da je premijer Vučić još krajem dvadesetog veka upao u neku crnu rupu zvanu Kontekst, iz koje su ga, srećom, pre nekog vremena izvukli živog i zdravog zajedničkom akcijom Gorske službe spasavanja, vatrogasaca i Sektora za vanredne situacije.

Premijer je u tom Kontekstu boravio celih 15 godina, dakle, debelo je zaglibio, pa je "Spasavanje redova Rajana" bilo jedna ništavna romansa prema "Izvlačenju premijera Vučića iz Konteksta".

Bilo je i veoma pipavo, jer je izvlačenje Vučića iz Konteksta gori posao od izvlačenja pramenova folijom, izvlačenja vlage iz zidova, izvlačenje mača iz kamena, izvlačenja trepavica, a najviše liči na izvlačenje traktora iz blata.

Ali, kako to već biva u našoj zemlji, miš za macu, maca za kucu, kuca za kravu, krava za babu, baba za dedu, deda za premijera Vučića, povuci - potegni - izvukoše ga iz Konteksta.

Premijer je, naime, juče rekao za Euronews da je u životu imao mnogo glupih izjava, što ne znači da je on povremeno bio glup, već su izjave jedna glupa stvorenja. Ali, dodao je u tom intervju, sve najgluplje izjave iz njegove bogate privatne kolekcije "Shit of the year", "Shit of the day" & "Shit of the week", izvučene su iz tog Konteksta u kome je boravio skoro pola života.

Novinarka ga je, naime, pitala oko one njegove stare, simpatične & dražesne izjave: "Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana...", a on je naravno odmah pomenuo izvlačenje iz konteksta. - To je izvučeno iz Konteksta! Ja sam rekao: "Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana da vodimo na piće... Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana da vodimo na more... Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana da častimo sladoledom... Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana da češkamo po leđima".

- A ona vaša izjava: "Osvetiću se kad-tad Slavku Ćuruviji zbog laži koje o meni objavljuje u Dnevnom telegrafu"?

- I to je izvučeno iz konteksta. Ja sam zapravo rekao: "Osvetliću kad-tad ubistvo Slavka Ćuruvije iz zahvalnosti za laži koje o meni objavljuje u Dnevnom telegrafu".

- A ono kad ste izjavili: "Mnogi s podsmehom kažu - gde su vam danas Karlobag, Ogulin, Karlovac i Virovitica. To nam ova nesrpska fukara, ovi mučenici i jadnici što onima koji su ovu zemlju bombardovali skute ljube i ljube im ruke, hoće da kažu - gde ste vi danas, radikali, u tim srpskim mestima? Raduju se i seire tome što su ustaše okupirale srpsku zemlju... "

- A iz toga je, vidite, izvučen Kontekst! Ja sam zapravo govorio o liniji Karlobag, Ogulin, Kontekst, Karlovac, Virovitica! Uočavate da je neko perfidno izvukao baš Kontekst, koji je srpski grad!

- A ono kad ste lepili plakate Bulevar Ratka Mladića po zgradi B92?

- Uh, evo priznajem, to nije izvučeno iz Konteksta, nego sam tog dana imao PMS. Tačnije, imao sam SRS! To vam je, znate, velikosrpski PMS! Pretpostavljam da i vi imate te dane?

- Jeste, jeste, ali ja nikada nisam lepila plakate Bulevar Ratka Mladića po zgradi B92!

- Dobro, to niste, a jeste možda gađali muža tanjirom?

- To jesam! Više puta...

- E pa vidite, gospođo... To vam je isto! - rekao je premijer Vučić za Euronews. A možda i nije baš ovako rekao, ali je svakako bilo u tom kontekstu.

danas.rs

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")