NEKO DRUGI

Delivery ubit

Škola dobro funkcioniše jer radi po novom sistemu koji se zove "delivery ubit", pravnom nasledniku sistema "delivery unit"
0 komentar(a)
škola, školstvo, Foto: Shutterstock
škola, školstvo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.03.2015. 11:04h

Srbija je retka država na zemaljskoj kugli gde nastavnici češće beže sa časova nego đaci. Za razliku od kragujevačkog profesora koji je pred streljačkim vodom rekao: "Pucajte, ja i dalje držim čas", savremeni prosvetni radnici, heroji modernog doba, stoje ispred zgrade Vlade Srbije i prkosno uzvikuju: "Pucajte, ja i dalje ne držim čas".

- Da vidimo, ko danas nije u školi? - naprave đaci svakog jutra prozivku, tek da utvrde ima li ikakvog razloga ostajati u obrazovnoj ustanovi samo zbog velikog odmora.

- Nastavnik geografije, je l' tu? - Zbris'o! Malopre sam ga video kako sa transparentom "Verbiću, ped..." preskače ogradu, da ga ne primeti direktor!

- Matematičar!? - I on zapalio! Prošunjao se četvoronoške pored direktorove kancelarije sa transparentom "Od kolevke pa do groba najlepše je 'Ledeno doba", treći nastavak".

- Nastavnica hemije, je l' tu? - Ona je još u kabinetu, ali kaže da nema vremena za časove, jer upravo sprema atentat na ministra prosvete po tajnoj hemijskoj formuli H2O!

- Nastavnik srpskog!? - On zapalio još sabajle prerušen u nastavnika fizičkog, sa transparentom "Verbiću, care, ne daj pare"!

- A nastavnik geografije? - On je još juče odneo celu tablu sa natpisom "Verbiću, pređi sa verbalnog na dela".

- Časove drži samo nastavnik istorije Vuk Branković - zaključe razočarano đaci na kraju prozivke i nastavniku Brankoviću nevoljno upišu plus u dnevnik. A ostali nastavnici mu skandiraju: "O Brankoviću Vuče, što te nije bilo na Kosovu, pardon, ispred vlade, juče".

Jedina vaspitno-obrazovna ustanova koja radi punom parom jeste Srednja dizajnerska škola "Kralj Aleksandar" u Nemanjinoj 11, zato što imaju opasnog direktora. Tu se školuju kadrovi za dizajniranje budućnosti. Nastavnici nose transparente "Od kolevke pa do groba najlepše je Acino doba", "Od kolevke pa do groba sa vama će biti Sloba", "Od kolevke pa do groba sa vama će biti Vulin" i "Od inkubatora pa do krematorijuma sa vama će biti Velja".

Direktor je neki opasan tip koji bi u svakoj drugoj školi odavno popio tužbu za mobing, ali ga ovde obožavaju. Najviše mobinguje kad nekom od nastavnika zazvoni mobilni na sednici nastavno-naučnog veća, pa su svi ubeđeni da je reč mobing nastala od reči mobilni telefon.

Ko god zakasni na čas biva kažnjen gostovanjem u Jutarnjem programu Pinka, termin od pola sedam. Sem što ih tera da gostuju na televiziji u terminima kad sav pošten svet spava, direktor im zabranjuje da gostuju u svim emisijama u kojima je prethodno gostovala rodbina Matije Bećkovića. Valjda ne voli poeziju.

Škola dobro funkcioniše jer radi po novom sistemu koji se zove "delivery ubit", pravnom nasledniku sistema "delivery unit". "Delivery ubit" je sistem nastao po staroj srpskoj uzrečici: "Ubiću boga u tebi", i garantuje savršenu disciplinu u svakom trenutku. Osmislio ga je direktor lično.

Zato bi taj sistem trebalo da počne da se primenjuje i u ostalim obrazovnim ustanovama, samo što nastavnici stalno beže iz škole, pa direktori ne znaju kako da ubiju boga u njima, na daljinu.

Iz tog razloga, u pripremi je sistem "delivery ubit na daljinu", izvesnog Tonija, koji je ekspert za tu oblast.

- Pa da onda vidim nekog nastavnika koji će da kaže: "Pucajte, ja i sada ne držim čas" - izjavio je tim povodom direktor Srednje dizajnerske "Kralj Aleksandar".

(danas.rs)

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")