NEKO DRUGI

Placevi na Marsu

65 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Beograd na vodi, Foto: BETAPHOTO
Aleksandar Vučić, Beograd na vodi, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 21.03.2015. 09:25h

Stanovi u "Beogradu na vodi" prodaju se pod sloganom: "Nekretnine u koje verujemo". Za razliku od "budućnosti u koju verujemo", čija je maketa u fazi izrade, za nekretnine u koje verujemo postoji maketa, doduše - bez pristupnih saobraćajnica.

- Tim maketara i vidovnjaka upravo radi na izradi makete "Budućnosti u koju verujemo", ali je ta maketa znatno složenija i biće završena najkasnije do decembra sledeće godine - izjavio je glavni arhitekta "Budućnosti u koju verujemo", Al Ek Sandar Alal Vera.

I dok gospodin Alal Vera obećava da će svi zainteresovani moći veoma povoljno da pazare svoje mesto u budućnosti, u Agenciji "Nekretnine u koje verujemo" vlada odlična atmosfera. Takvo interesovanje nije vladalo još od kada su pre koju godinu prodavali placeve ne Marsu.

- Sve može da se proda uz osmeh - kaže glavni agent "Nekretnina u koje verujemo" odgovarajući na pitanje - koja je to budala spremna da kupi plac na Marsu?

- A koja je to bu... Pardon, a koja su to gospoda zainteresovana za stanove u "Beogradu na vodi"? - raspituju se novinari, osobe operisane od bilo kakve vizije, pa uvek postavljaju glupa pitanja.

- Pa vidite, među zainteresovanima je najviše ponosnih vlasnika placeva na raznim planetama, jedan od zainteresovanih je vlasnik čak četiri hektara na Marsu, čovek naprosto obožava svemir i vodu.

Međutim, od kada je kasno otkrio da na Marsu nema tekuće vode, spreman je da menja tri placa na Marsu za dva stana u "Beogradu na vodi" - objasnio je glavni agent "Nekretnina u koje verujemo".

Od kada je startovala prodaja, javilo se 1.000 zainteresovanih. Najviše je onih koji traže stanove s pogledom na vodu, dok ima dosta kupaca zainteresovanih za stanove s pogledom na vođu.

- Alo, dobar dan! Ja bih da rezervišem jedan stan s pogledom na vodu i dva stana s pogledom na vođu - rekao je prvi kupac.

- Dobro, upisujemo ovde... Jedan na vodu, dva na vođu.

- A koje su vaše garancije da će ti moji stanovi gledati baš na vođu...

- Pa vidite, kad krene izgradnja vođa će stalno biti na gradilištu, tako da praktično nećete moći da ga promašite! - rekli su ljubazni prodavci iz agencije "Nekretnine u koje verujemo".

Drugi kupac koji se javio bio je zainteresovan za celu maketu.

- Ja bih da pazarim komplet maketu sa sve pristupnim saobraćajnicama! Sin mi se popeo na glavu za dvanaesti rođendan...

- A, pa to ne može. Maketa nije na prodaju!

- Ja sam mislio da Kosovo nije na prodaju!

- Pa nije ni Kosovo na prodaju, ali ta maketa je mnogo skuplja. Maketa je još u našim rukama, a Kosovo baš i nije...

- Dobro, u redu, onda ništa - rekao je razočarani kupac.

Javljaju se i kupci koje brinu masovni protesti arhitekata koji tvrde da u "Beogradu na vodi" neće biti dovoljno parking mesta.

- Da, ali imaćete mesta za parkiranje čamaca koliko god hoćete.

- Ali ja nemam čamac!

- Pa kupite čamac! Čamac neće moći da vam odnese pauk i za razliku od kola radi i na vesla. Parking za čamce biće obezbeđen i u podzemnim garažama u koje zbog podzemnih voda nećete moći da parkirate kola, ali ćete moći da parkirate i čamce i podmornice!

- Ubedili ste me, upišite me tu za jedan stan i dva parking mesta u podvodnim garažama!

(danas.rs)

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")