OPASNE STVARI

DPS zamka

14 komentar(a)
Crna Gora i NATO, Foto: Vlada Crne Gore
Crna Gora i NATO, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 03.03.2015. 09:25h

Vladavina prava i poštovanje svih oblika sloboda, kamen je temeljac na kome počivaju države EU i NATO. To je dobro poznato DPS banditosima, pa javnu politiku uvijek prilagođavaju društveno-političkim procesima koji vladaju i u EU i u državama NATO. U tom kontekstu su potpuno prilagodili i utrenirali su se u korišćenju političkog vokabulara. Kao i u svemu drugome, problem je njihova iskrenost.

Polovina DPS članstva izgara u svojim radnim obavezama kako bi ostvarili javno proklamovani politički cilj njihove partije. Većina članstva SDP imaju iskreno opredjeljenje za ulazak Crne Gore u NATO alijansu. Većina NVO i dio građana su tog istog opredjeljenja. Nekoliko manjih partija su na tom istom putu, kao i većina manjinskih naroda. Kada se svi zajedno saberu, to ukupno doseže do 45% građana sa pravom glasa.

Ko su protivnici ulaska Crne Gore u NATO? Po uticaju na građane, najveći protivnik ulaska Crne Gore u NATO su DPS banditosi. To je onaj dio partije koji vedri i oblači ovom državom. Oni potpuno liče prodavačicama ljubavi po ćoškovima i sokacima. Spolja djeluju prefinjeno i namirisano, a iznutra su “one prave”. DPS banditosi su prava politička prostitucija. Od nastanka te partije oni su obermajstori za prevare, špekulacije, ćoškove i sokake. Ali su i veliki glumci.

Polovina DPS članstva i biračkog tijela su žrtve banditosa. Manji dio takozvane SDP elite dežura na mrtvoj straži DPS špekulanata. Rukovodstva manjinskih naroda su dio sunarodnika stavili u tu funkciju. DPS banditosima je poznato da ulaskom Crne Gore u NATO oni više nikada neće držati apsolutnu vlast. Jer, kada profunkcioniše pravna država, oni sigurno gube vlast, slobodu i većinu svoje imovine. Nekome od njih će biti ugrožen i život zbog njihovih međusobnih obračuna. Kada se saberu svi iz ove skupine, doći će se do 15% biračkog tijela u Crnoj Gori, kojima se u NATO ne ulazi. Oko 20% građana Crne Gore tvrdoglavo živi u panslavenskoj i ruskoj mitomaniji. Etnički Srbi i etnički Crnogorci čine većinu ove skupine. U njoj nije mali broj glasača DPS banditosa. SPC profiliše političko antinatovsko opredjeljenje u još oko 20% biračkog tijela. DPS banditosi su veoma vješto politiku uveli u zonu religije, a religiju u zonu politike. Neodoljivo to liči na Njemačku iz tridesetih godina prošlog vijeka, kada se teško moglo detektovati ko u državi ima presudan uticaj: politika, religija ili Gestapo. Svi su bili u službi Firera, a sudovi su bili samo njihov dekor. Crkve na ex-YU prostoru generišu visok procenat religijske isključivosti, nacionalizma i neofašizma. Da je Crna Gora stvarno sekularna država, prethodno ne bi moglo uticati na njen političko-pravni sistem. Ali!? Analizirajmo jedan slučaj. Policija protjeruje jednog paroha, sud presuđuje drugačije, a policija otvoreno kaže da neće poštovati odluku suda,jer je tako naredila Udba. Baš kao što je nekada Gestapo imao vrhovnu vlast u službi Firera .

Kada se svi koji su protiv ulaska Crne Gore u NATO zbroje, dolazi se do 55% biračkog tijela. DPS je ovo dobro procijenio, pa će, po ko zna koji put, primijeniti trik u fingiranju demokratije. Iniciraće referendum, kao najviši oblik demokratskog izjašnjavanja. Rezultat će biti 55% naspram 45% protiv ulaska u NATO, a oni će se pozivati na demokratski izraženu volju građana, što će im biti alibi za ostanak na vlasti. Njihova naredna politika će ići u pravcu stare-nove političke ideje, o jedinstvu “dva oka u glavi”. Logično, jer su nastali iz istog inkubatora, pa vjerno služe odbrani krhke slavjanske duše. Opet će nekome od njih puknuti pogibija.

Godinama javno upozoravam da nemamo partiju koja štiti interese radnika i seljaka. Podržavam radnike koji protestuju zbog svojih ugroženih prava. U Crnoj Gori se pojavljuje nov fenomen. Počinju se pojavljivati protesti radnika u kojima većinu čine Muslimani-Bošnjaci. Sluti na zlo, jer je na pomolu dvostruka igra. Upravo su to ti kolektivi koji su bili bastion odbrane DPS vlasti, pa oni nemaju moralno pravo iskazivati nezadovoljstvo protiv te iste vlasti. Muslimani-Bošnjaci se masovno učlanjuju u Bošnjačku stranku. Ta stranka, nažalost, sve više postaje vjerska sekta u kojoj se radnici počinju prepoznavati po religijskoj uniformi. Oni koji se prepoznaju po vjerskoj ili religijskoj odjeći, u suštini, nisu istinski vjernici, nego su pripadnici vjerske sekte. Muslimani sa naših prostora su vijekovima bili najemancipovaniji dio muslimanskog svijeta. Građanski koncept države bio im je u prioritetu. Nikada nisu bili “uniformisani”, a mnogi od njih su bili istinski vjernici. Bošnjačka stranka čak počinje uniformisati djecu i đake. Očekujem da će se u nekim narednim radničkim protestima pojaviti vjerski ili religijski simboli. To će DPS banditosima poslužiti kao izgovor da se vrate tamo odakle su i krenuli, tj. politici odbrane “dva oka u glavi”. Očigledno vuk dlaku mijenja, ali ne i ćud. SDP i pripadnici manjinskih naroda ne mogu se više folirati i pravdati se da sve ovo nisu znali. Godinama ih javno na ovo upozoravam. Oni uporno, za svekoliko crnogorsko zlo, održavaju DPS banditose na vlasti.

Manjinama je dobro poznato koliko sam rizikovao i žrtvovao u borbi protiv zle politike, a posebno u zaštiti manjina. Zato, sve ovo treba shvatiti kao savjet i upozorenje, iako će ih DPS banditosi pokušati nahuškati protiv mene. Ne vrijedi im, ostajem pri ovoj procjeni.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")