PISMA IZ GETA

Ko stoji iza Građanskog pokreta?

Ova naša zapitkivala čitavu sedmicu nakostriješeno nagađala: ko je gospodar Građanskog pokreta, a ne - što Građanski pokret hoće (!)
143 pregleda 107 komentar(a)
Građanski pokret, Foto: Savo Prelević
Građanski pokret, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.12.2014. 08:51h

Infantilna priroda našeg političkog bića potvrđuje da su komentatori aktuelne crnogorske političke zbilje mali Hitleri. Ovo bi se moglo objasniti jednom Nolteovom opservacijom o fireru - u svojoj studiji „Fašizam u svojoj epohi“ njemački istoričar crtajući Hitlerov karakter ističe da se Hitler prilikom komentarisanja društvenog aktivizma bilo koje vrste, uvijek pitao - Ko stoji iza njih, a ne - Što oni hoće!

Za primjer, Nolte je uzeo Hitlerovo viđenje štrajka bečkih radnika sa početka XX vijeka, dok je mladi Adolf radio kao nadničar na građevini. Ne samo da nije htio da se priključi štrajkačima, već je tokom protestá svojim drugovima konstantno i mrzovoljno postavljao pitanja - Ko je gospodar lutaka?! Čije ciljeve oni ispunjavaju?!

Tako su i ova naša zapitkivala čitavu sedmicu nakostriješeno nagađala: ko je gospodar Građanskog pokreta, a ne - što Građanski pokret hoće (!), pa je pored Gebelsa (Bebice P.) i Leni Rifenštal (vrhovne režiserke) oštancano i par Hitlerčića. Kako bi njihov put do senzacije i kakofonijskog pronošenja neistina bio olakšan, valja iznijeti par veoma interesantnih #reklakazala analiza.

Prvi čovjek Građanskog pokreta je Miško Perović! On ima sposobnost reinkarnacije. Ako medijima nije poznato, Miško je već dva put umro, ali je posredstvom crne magije oživio i vratio se da sa vrhovnim oligarhom pljačka Crnogorce. Željko Ivanović, Milka & Hugo Bosse su njegovi glavni asistenti.

Ivanović je kreator infrastrukturne politike pokreta, a inače je javnosti poznat po tome što je sam sebe pretukao u ulazu zgrade u kojoj živi, i što je nekoliko puta bacao bombu na novinsku kuću gdje obavlja funkciju direktora (pokušao je atentat na Jovovića, i bubnu mu opnu raznio kundakom od pištolja). Za finansijsko jačanje pokreta zadužene su Milka i Hugo Bosse, gospođe kojima Pink svakog dana posveti sat, dva medijskog prostora. Oslanjaće se na fondove CIA-e, Vatikana i Teherana.

Može se posumnjati da je pokret usko povezan sa masonskim organizacijama. Na takve pretpostavke navodi logo, glavnog organizatora pokreta - Vijesti. Ako slovo V okrenemo naopačke, vidjećemo piramidu i oko (onaj kružni zavojak), što asocira na masonski znak. Nego to nije jedini dokaz da iza GP-a stoji medijsko-masonska mafija. Član inicijativnog odbora pokreta je sinovac Hadži Miška, Miro Perović junior, koji nije slučajno i u upravnom odboru televizije Vijesti, pa je opravdana sumnja da će svi novinari te kuće istovremeno biti članovi pokreta i njegovi aktivisti, dakako.

Juniorova zaovična, ne ona što radi na benziskoj pumpi, nego ona što je za šalterom u Lovćen banci, ranije se zabavljala sa sinom od jetrve Rasmunsena, glavnog NATO zlikovca. Po toj liniji, lako se da zaključiti da pokret služi da agitaciono-propagandnim radom učestvuje u ratnim kampanjama Amerike na Bliskom istoku.

Nego, to nije sve. Ima ih još! Najveća misterija u čitavoj toj nomenklaturi je Brković Balša. Ne onaj Balša - najbolji književnik srednje generacije crnogorskih pisaca i britki kolumnista, nego onaj Balša, Jevremov sin, koji se jednom prilikom čak i rukovao sa premijerom. A dobro se zna ko je Jevrem. Pored Brkovića sporna je i Božena Jelušić. Ali ne, ne ona dama i cijenjena profesorica, već “frazeološki isprazna” Božena koja je ni manje ni više nego Šućko Baković ND Vijesti.

Ipak, okosnicu novog pokreta čini dvojac - Rakčević sleš Abazović. Ovaj čupavi nije ništa drugo do eksponent Ramine velikoalbanske politike, a Rakčević je imovinu koju je naslijedio od svojih predaka prepisao na sebe! Crnoj Gori takvi ljudi ne trebaU! Crnoj Gori trebaU Obrad Mišo Pijade Stanišić, Zoran Veliki majstor Jelić, red Milutin Simović bull, dr Migo Stijepović, emeritus Sanja Vlahović od Resave i njegova ekselencija Petar Ivanović lord od Ray Ban-ovine!

Da druga familija drži sve konce i igle u rukama, pa čak i sistemsku opoziciju, dokazuje skraćenica najjačeg opozicionog saveza DF - Druga Familija. Mada je to tako od referenduma - druga familija je stvorila PZP (Perović za Perovića), a potom i PCG (Perovića Crna Gora).

Pošto su im ti projekti propali, sada su osnovali GP - Galaksija Perović, a sve sa namjerom da se u Crnoj Gori glumi demokratija i održava aktuelni režim, a u našu državu uvede NATO. Nego, pošto im je cilj da se dalje šire, moguće je da će se udružiti sa Tomom Odlazi Čelebićem - Građevinsko Preduzeće, a ukoliko se pokretu priključi i Kvir Montenegro, moguće je da će se organizacija zvati - Gay Party.

Uz ljubičastu boju (“ljubičasta Pozitivna”), lagano državu mogu sprovesti u tekovine Evrope i Amerike - blud, pederluk i drogERaši (to svakako nijesu demokratija, kriticizam i sloboda mišljenja). I za kraj, ne biste vjerovali - sve ovo što vidimo, nije realno!

Čitav svijet je zavjera Miška Perovića - kao priznati matematičar Miško je napravio kompjuterski program gdje nas je sve instalirao, pa smo, plastično rečeno, u sistemu naučne fantastike - Scince Fiction. E zamislite samo kakav je Miško mačak, kad skraćenica SF potiče od Second Family!

*Autor je praunuk Miška Perovića i američki plaćenik

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")