NEKO DRUGI

Južni šok ili Kaži da sam na sastanku

Osim premijerovom bratu, ukradena je lična karta i premijerovoj braći Rusima, na koju je registrovana fantomska firma za izgradnju Južnog toka
2 komentar(a)
Vladimir Putin i Tomislav Nikolić, Foto: Reuters
Vladimir Putin i Tomislav Nikolić, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.12.2014. 09:52h

Sekretarica Vladimira Vladimiroviča Putina rekla je sama sebi tog dana: „E, ima da podilkanim od ovog Nikolić Tomislava!“ Prema njenoj evidenciji, naime, neki Nikolić Tomislav zvao je tog dana 12 puta da pita da li je tu Putin i ona mu je svih 12 puta rekla da je na važnom sastanku. „Zvaćemo mi vas!“ - rekla mu je ukupno 12 puta, ali on nije odustajao.

- Dobri den, daragoj djevuška, gavarit Nikolić Tomislav - rekao je i trinaesti put. - Sačekajte samo trenutak - rekla je i ona trinaesti put, trinaesti put prekrila slušalicu šakom i trinaesti put šapatom rekla Vladimiru Vladimiroviču: „Opet Nikolić Tomislav.“ - Kaži da nisam tu. Da imam važan sastanak. I da ćemo ga mi zvati - rekao je Putin šapatom. Trinaesti put. - Halo, predsednik je na važnom sastanku. I zvaće prvo vas čim bude završio... - O čemu je sastanak, ako nije tajna? - pitao je predsednik Nikolić. - Nemam pojma. Nisam u toku - rekla je sekretarica. - O Južnom toku! Odlično! Shvatio sam poruku. Hvala puno - rekao je Nikolić Tomislav. I trinaesti put prekinuo vezu.

Onda je predsednika Nikolića trinaesti put pozvao dežurni novinar Slobodnih Nezavisnih Srpskih Televizija (skr. SNS TV) i on mu je trinaesti put rekao da su razgovori sa Putinom o Južnom toku u toku. „Predsednik Nikolić razgovarao je danas trinaest puta sa kabinetom Putina, što je dokaz prijateljstva i strateškog partnerstva dve zemlje. Kako ekskluzivno saznajemo, u Kremlju su u toku važni sastanci o Južnom toku i ruska strana je navela da će o rezultatima razgovora prvo obavestiti Srbiju.“ Četrnaesti put Vladimir Vladimirovič ipak je rekao sekretarici: „Dobro, davaj ga!“

- Ooo, Nikoliću, moje poštovanje. Dugo ste čekali, počnite! - rekao je Putin. - Hvala vam što me citirate! - rekao je predsednik Nikolić: „Hteo sam samo da vas pitam da li ja mogu one dve zavarene cevi kod Šajkaša da prenesem u Bajčetinu! Baš bi mi pasovale za onaj moj kazan!“ - Nosite ih u majčinu! - rekao je Putin, a zbog sličnosti u nazivima majčine i Bajčetine, predsednik Nikolić je to shvatio kao odobravanje. - Fala puno! Biće to mali korak za tečni gas, ali veliki za tečnu šljivovicu - rekao je predsednik Nikolić na tečnom ruskom, uz tradicionalan pozdrav: „Nas i Rusa 200 miliona, uključujući i NIS“. A Putin je odgovorio tradicionalnim pozdravom: „Nas, NIS i Srba 200 miliona. Dolara“.

U isto vreme na drugom kraju Kremlja, sekretarica Dmitrija Anatoljeviča Medvedeva rekla je sama sebi: „E od ovog Aleksandra imam da podilkanim. Zove već petnaesti put i priča da je u šoku.“ - Nesnosan je. Koliko sam shvatila njegov ruski, on je u potpunom južnom šoku i traži objašnjenje - rekla je sekretarica. „Kaži da sam na sastanku...“ - rekao je Dmitrij. - Dragi gledaoci, kako ekskluzivno saznajemo, osim premijerovom bratu Andreju, ukradena je lična karta i premijerovoj braći Rusima, na koju je registrovana fantomska firma za izgradnju Južnog toka - javile su Slobodne Nezavisne Srpske Televizije, koje, inače, redovno izveštavaju o svim telefonskim razgovorima i SMS prepiskama premijera Vučića & predsednika Nikolića sa Rusima, ali bi bilo daleko zanimljivije da počnu redovno da nas obaveštavaju i o svim razgovorima ministra Aleksandra Vulina sa ministrom Aleksandrom Vulinom. Prednost razgovora sa samim sobom jeste što preskačeš barijere zvane sekretarice. Zato ministar Vulin tokom svakodnevnih razgovora sa ministrom Vulinom nikada ne mora da čeka da ministar Vulin završi važan sastanak. Tako da možemo očekivati da uskoro i predsednik Nikolić i premijer Vučić počnu da razgovaraju sa samim sobom. Ali na ruskom.

(danas.rs)

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")