NEKO DRUGI

Mačak Silvester

Druže Vulin, je li u vašoj političkoj karijeri bilo ludaka? - dođe vam da pitate druga Vulina kad god ga uočite u fokusu svog televizora
3 komentar(a)
Aleksandar Vulin, Foto: BETAPHOTO
Aleksandar Vulin, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 08.12.2014. 08:41h

Ima onaj crtać kada mačak Silvester i Gica Prasić zanoće u kući punoj duhova. Gica spava snom pravednika, a Silvester se štreca na svaki šum. I onda ga Gica na kraju dobronamerno pita: „Silvestre, je li u tvojoj porodici bilo ludaka?“

- Druže Vulin, je li u vašoj političkoj karijeri bilo ludaka? - dođe vam da pitate druga Vulina kad god ga uočite u fokusu svog televizora. Zato što drug Vulin neodoljivo podseća na Silvestera, mačka u čijoj familiji je verovatno bilo ludaka. Ali to nikada nećemo saznati jer onaj crtać, za razliku od karijere druga Vulina, nema nastavke.

- Druže Vulin, je li u vašoj stranci ima đaka prvaka? - drugo je pitanje za druga Vulina posle prošlonedeljnog saopštenja Pokreta socijalista, školskog primera vežbanke za prvi razred, gde se termini „finansijski“ i „partijski“ pišu bez slova J - dakle: finasiski i partiski. Što je dokaz da Pokret socijalista, sem sveobuhvatnih reformi države, predano radi i na reformi pravopisa.

- Da, da. Naš specijalni tim reformiše pravopis i zaključili smo da je slovo J apsolutno suvišno. A i meni je, pravo da vam kažem, pun kufer da me stalno podsećate na JUL. Što će ovim reformama pravopisa biti onemogućeno. Utvrdili smo, naime, da JUL ne može da se napiše bez slova J - objasniće drug Vulin, bivši portparol JUL-a, što najverovatnije nije bila skraćenica od Jugoslovenski udruženi ludaci, već Jugoslovenska udružena levica. Čiji su članovi uglavnom bili neki levaci, ubeđeni da ih to ideološki svrstava u levičare. Pa su posle masovno prešli u Pokret socijalista, stranku koja se reklamira kao „partija borbenih levičara“. Mada više liče na partiju borbenih levaka. Zajedno sa liderom deluju ko da su u permanentnom predmenstrualnom raspoloženju, tako da je greota što im je skraćenica PS, a ne PMS.

- Druže Vulin, ali u onom reformskom saopštenju Pokreta socijalista fale i zarezi na za to predviđenim mestima - primetićete vi. - I zareze ćemo da izbacimo iz pravopisa. Zarezi apsolutno koče reforme, jer čim imate zarez, to je neka pauza. A mi radimo bez pauze - objasniće drug Vulin, objašnjivi tumač neobjašnjivih pojava. - Ali po Vuku mi pišemo kao što govorimo - primetićete vi. - Po kome? - Po Vuku! - Ma ajte, molim vas! Vuk Drašković je apsolutno istrošena politička figura i ne može on da nam određuje kako ćemo šta da pišemo - kazaće drug Vulin. - Druže Vulin, a kako komentarišete izjavu Vojislava Šešelja koji vas je nazvao idiotom? - To je lepo! Ja obožavam Dostoevskog! - Mislite Dostojevskog? - Ne, ne. Dostoevski se po pravopisu stručnog tima Pokreta socialista piše bez J! - Ali Šešelj, znate, nije mislio na Dostojevskog... - Ma nemojte! A na koga je mislio? - Pa na vas je mislio? - Na mene! Znate šta, to su mu Amerikanci rekli da kaže! Ja sam ponosan što Amerikanci smatraju da sam ja idiot! I tu smo, primećujete, izbacili slovo J! - Kako to? - Pa lepo! Idijot se više ne piše sa J! Kao u prethodnom režimu. - Aaaaa!!! Pa vi stvarno, bre, druže Vulin reformišete Srbiju! - Naravno! Pa nismo mi tol’ki idijoti. Ili po novom idioti - zaključiće drug Vulin. (danas.rs)

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")