BLOG

Dnevnik domaćice

Prije „Apostrofa“ ja i muž ćemo se „naduvati“ jer jedino tako mogu da gledam predstavljanje kandidate za poslanike u Parlamentu Republike Srpske
259 pregleda 1 komentar(a)
tablete, Foto: Shutterstock.com
tablete, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 26.09.2014. 09:26h

23. septembar 2014. godine

Dragi dnevniče, Ustala sam oko 9h i baš sam se naspavala. Ovaj Amitriplin (antidepresiv) je čudo od tablete. Popiješ ga i spavaš kao zaklan, kako kod nas vole da kažu. Muž me počeo zvati „uspavana ljepotica“, što je novi pupoljak romantike u našem braku. Naravno, od kada koristim Amitriplin (antidepresiv) i ne sanjam, a imati snove danas je postalo luksuz. Prije nego što su ustala djeca popila sam Moklobemid (antidepresiv) da bi poboljšala raspoloženje i psihomotorna aktivnost.

Za djecu moram biti nasmijana i aktivna, povećala sam dozu jer mi valja srediti kuću, napraviti ručak, uraditi zadaću za 2, 4 i 6 razred, oprati nešto na ruke, a nadam se da će malo raspoloženja preteći i za muža kad se oko 17h vrati sa posla. Danas je 5 godina od kako sam nezaposlena, ali uz Mirtazapin (antidepresiv) sve je lakše i nemam osjećaj krivice, kao ni osjećaj manje vrijednosti što sam magistrirala "Rodne studije" u Sarajevu. Od kada ne volontiram u nevladinom sektoru i ne vucaram se po seminarima i protestima, sve je nekako postalo bolje. Više sam sa djecom, muž je prestao da pije Persen (tablete za smirenje na biljnoj bazi) jer su ga prestali zajebavati na poslu, zavoljela me svekrva, a pozdravlja me i naš sveštenik.

Danas ću se vidjeti sa mojom kolegicom sa faksa Ivanom. To je ona što je završila fakultet kad sam ja magistrirala. Sada radi pri vladi i baš je krenulo u životu. Radi u nekom ministarstvu, kupila stan i auto, aktivna je u stranci, redovan seks. Mislim da joj malo zavidim. Kaže ona meni „Nije sve tako crno u Republici Srpskoj kao što se tebi čini. Ti si obrazovana i načitana, vidiš sta nam rade ovi stranci, balije i nevladin sektor. Pogledaj ponekad Dnevnik RTRS-a i ne slušaj ove naše mračnjake iz opozicije koji šire svoje crne deluzije i halucinacije među narodom. Ti si pametna žena, depresija je kod tebe nasljedna i organske prirode, nije ti blokirano preuzimanje noradrenalina, serotonina i dopamine kod neurotransmitera, a to dovodi do povećanja njihove koncentracije na spojevima nervnih ćelija.”

Hoće da idem sa njom na jogu, kaže da je to sada IN i da joj pomaže da pročisti čakre i pronađe svoj duševni mir. Ja njoj kažem draga Ivana znaš li ti onu onu poslovicu iz Kalnovika „Hvali jogu, drž se sedativa“. Oko 19h planiram da popijem Fluoksetin (antidepresiv) jer tada muž gleda dnevnike. Bolje spriječiti, nego liječiti, jel tako? Prije „Apostrofa“ ja i muž ćemo se „naduvati“ jer jedino tako mogu da gledam predstavljanje kandidate za poslanike u Parlamentu Republike Srpske. Muž ide i na predizborne mitinge, a ja ne mogu jer za to još nisam pronašla odgovarajuće tablete. Ćao. Kisić, hugić, smajlić.

PS. Danas sam pročitala da u odnosi na 2011. godinu u Republici Srpskoj se za 29% povećala potrošnja antidepresiva i za 30% lijekova za smirenje.

(6yka.com)