Stav

Zoopriča

Nije moje da sugerišem uredniku (kada već ima ovakvo pamćenje), ali bih volio da se pozabavio detaljčićem: ko bi mogao biti plaćen (isplaćen) milon eura
440 pregleda 10 komentar(a)
protest, Informer, Foto: Savo Prelević
protest, Informer, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.06.2014. 09:41h

Rokšed grupa osniva Tobacco S Press. „Naš kiosk - vaša reklama. Objekti na kojima postoji mogućnost za raznovrsne načine oglašavanja…”

Predjednik opštine Podgorica: Miomir Mugoša. Pomislih: napokon nešto da valja! Ruku na srce, ljepši su ovi kiosci nego mnoge zgrade po Budvi, Petrovcu, Podgorici…

Ali… Ne lezi vraže… Na svim kioscima - Informer. U specijalnim štipavicama, visi pred očima kupaca ili prolaznika - pitanje: “Licemeri, zašto ćutite o porniću?” (petak, 20. jun 2014)

Prodavačice (na kioscima) svjedoče da je ugovor za ovaj reklamni prostor sklopljen prije desetak dana. Naglašavaju: “Prolaze neki kolima svaki dan da vide da li ova novina (Informer) ovdje stoji. Posa' gubimo ako nije tu…”

Pomislih: kako kvalitetna Služba. O svemu vode računa. Čak i o ubistvima.

Evo dokaza: na stranama 2 i 3 (rezervisanim za udarne vijesti) u Informeru se nalazi “zooskandal”, a na strani 4, u nekoliko (jedva vidljivih) redaka : “Obnovljena nagrada od million eura za informacije… o ubistvu Duška Jovanovića.”

Na strani 5 - urednik Uskoković objašnjava čitaocima i direktoru lista Vijesti da … “nije ništa zapisivao dok je sjedio sa suvlasnikom Avale - Zoranom Bećirovićem.”

Gospodin Uskoković očigledno dobro pamti.

Nije moje da sugerišem uredniku (kada već ima ovakvo pamćenje), ali bih volio da se pozabavio detaljčićem: ko bi mogao biti plaćen (isplaćen) milon eura.

Na strani 6 istog Informera: …”plaćeni šest Đukanovićevih ministara … i kao ministri i kao predavači na fakultetu“.

Pomislićemo: Đukanović ima sjajnu logistiku…

Predlog: Čini mi se da bi jedino Milo Đukanović mogao dobiti ovih (svojih) milion eura! “Premijer Crne Gore Milo Đukanović kazao je da će se odazvati pozivu Vrhovnog državnog tužilaštva u sklopu istrage o ubistvu glavnog urednika dnevnog lista Dan Duška Jovanovića.” (Blic, 28.05.2014).

Ministri otpadaju… a ovaj predlog bi mogao na neku naslovnu stranu. Recimo: Informer.

Reakcije: „Iako ambasada SAD snažno podržava slobodu medija, izvještavanje Informera je neodgovorno i neumjesno…”

Dragan J. Vučićević - vlasnik informera (str. 4 i 5) odgovara Željku Ivanoviću: “… A američka ambasadorka koja sada, po vašem diktatu, piše saopštenja protiv Informera…”

Željko Ivanović kontroliše američku ambasadu? Da li zdrav čovjek, u civilnom društvu, može povjerovati ovu konstrukciju.

Ovakva izjava je zooskandal! Alo, Požega…

U istom saopštenju američke ambasade kaže se: “...Korišćenje novinarstva za zlonamjerno ometanje rada civilnog društva u suprotnosti je sa pozitivnom ulogom koju mediji treba da imaju i nema mjesta u zdravom demokratskom društvu“.

Dragan J. Vučićević - vlasnik informera, nakon kraćeg predstavljanja: … “Ja iz Ivanjice po ocu, iz Arilja po majci, a iz Požege po ženi…” dalje kaže: …”nemojte da lažete da Informer CG ima bilo kakve veze sa Milom Đukanovićem…”

Moram ovdje zastati …

Vesna Šofranac je u Pobjedi (19.04.2014.) vodila razgovor sa Stankom Subotićem. Gospodin Subotić kaže: “…Naravno, toga ne bi bilo kad diplomate koji sve o Ćalovićki i njenim nastranim sklonostima znaju, ne bi tu osobu držali u 'političkom životu'. Da se to dešava u njihovim zemljama, osoba takvih bolesnih sklonosti bila bi izopštena iz javnosti i smeštena u adekvatnu instituciju. Takve osobe, poput te nesrećne, bolesne Ćalovićke odlučuju o tome ko je u Crnoj Gori pošten, ko ispravan, ko loš. Zamislite taj stepen amoralnosti.”

Da li u ovom grmu leži zec? Stepen amoralnosti!

Zašto američka ambasada ne reaguje na pisanje Pobjede?

Američka ambasada je (ja tako mislim) trebalo da reaguje na izjavu Stanka Subotića: …da je posao preko Crne Gore organizovao kao vlasnik distribucijskih prava u Ženevi za prodaju cigareta na tržištu Balkana: “Moja odluka je bila da odaberem u kojoj ću zemlji da prodajem i preko koje zemlje i kompanije ću da isporučujem robu… (gliserima). Odlučio sam da pomognem Crnoj Gori tako što ću preko nje uvoziti i omogućavati joj da ubira takse od tog posla”.

Možete li reći, gospodine Subotiću, ako vam od ovakvih pitanja nije muka: Koja je to međunarodna luka Ulcinj, Zelenika ili Petrovac…

Italija je odgovorila vašim riječima upućenim Vanji Ćalović: “Da se to dešava u njihovim zemljama, osoba takvih bolesnih sklonosti bila bi izopštena iz javnosti i smeštena u adekvatnu instituciju.”

Da li je moguće da - Dragan J. Vučićević, vlasnik Informera - ne zna za pisanje Pobjede ili za izjavu gospodina Đukanovića: “Subotić je moj prijatelj.”

…Ili će ostati pri izjavi, gospodin vlasnik Informera, koji nema veze sa prijateljem njegovog prijatelja: ”Nemojte da lažete da Informer CG ima bilo kakve veze sa Milom Đukanovićem…”

Kada jednog dana Informer završi priču na medijskoj sceni Crne Gore, Dragan J. Vučićević će (pretpostavljam) izjaviti:

“Ja nisam odavle!“

Iako se “roba” ne može tranzitirati gliserima, neko će iz ove zoopriče izaći: “Pun ko gliser”.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")