stav

Hipernatoza

Osim promjene u imenima odgovornih, došlo je i do promjene uživalaca finansijske podrške. Sad su novi rođaci i prijatelji
51 pregleda 3 komentar(a)
Crna Gora, vojska, Foto: Shutterstock
Crna Gora, vojska, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.03.2014. 16:12h

Evoluiram. Evoluiram sporo.. Evoluiram sporo i kasno. Evoluiram sporo i kasno u našem virtualnom društvu. Čovjek bi pomislio da sam već odavno i potpuno imun ali se ovih dana plašim hipernatoze.

Jedno vrijeme sam mislio da su samo obične neznalice i neiskusni u trošenju novca namijenjenog da se objasni namjera pristupanja Aljansi. Brzo su me razuvjerili. Onda sam zaključio da je njihova nazovi „kampanja“ samo način da se na brzinu namakne novca rodbini i partijskim prijateljima. Bez obzira da li su u agencijama ili nevladinim organizacijama. I bez imalo brige o eventualnom članstvu u NATO-u. Poslije sam smatrao da nijesu baš sigurni u ispravnost svog nauma. Nestalo je bilo motiva. Ili su se pare istopile pa nije bilo interesa. Dugo sam smatrao da je to zbog ogromne količine putera na glavi koji bi topio paralelno sa približavanjem članstva Savezu.

Poslije drastičnog pada podrške, šest napornih godina upozoravanja, sugerisanja i opominjanja priznadoše greške i najaviše promjene. Nije bilo prijatno saznati da je neko naš, iz Nikšića cijelo vrijeme bio u pravu. I nikad se to neće glasno reći, jer nijesam njihov. Iako volim svoju državu i uredno plaćam sve račune. Smatram da sam tako patriota. Valjda je to patriotizam.

Osim promjene u imenima odgovornih, došlo je i do promjene uživalaca finansijske podrške. Sad su novi rođaci i prijatelji. U kampanju za novac su uključene i nevladine organizacije koje su prije samo tri godine imale jasno izražen negativan stav prema članstvu u NATO. Veliki je pomak napravljen i sa nekim medijima kojima je sugerisano, naređeno ili predloženo da pišu „o NATO“. Kao najbolji motivišući faktor u našem pro demokratskom društvu, usput su pomenute i pare. I eto napretka. Promjene se očituju i u objavljenim rezultatima istraživanja. Porast podrške iznenada dobija na vrijednosti.

I dalje je na sceni fingiranje i simulacija virtualnih aktivnosti. I virtualnih vrijednosti.

Okupljanja rođaka i kumova u info i partijskim centrima kako bi umorni snimatelj uz ogroman napor snimio puni kadar za virtualnu televiziju. Bez obzira na naručene i vješto snimljene i montirane priloge u kojima isti virtualni govornici izgovaraju godinama izgovarane iste fraze, sve to izleda tužno i sve više i više zamara gledaoce.i građane. Građane koji iako žive u virtualnom svijetu, vrlo su realno i objektivno nezadovoljni. I ljuti.

Evoluriam i dalje i smatram da je stanje upravo ovako zato što se šefu i dalje serviraju informacije koje on želi da čuje. Izmišljaju se i dostavljaju razlozi neuspjeha i uzaludnog trošenja novca. Od Krima, Kine i Murine. Traže se međunarodni, a mnogo više domaći, „krivci“ u pojedinicima, nevladinim organizacijama i medijima. Lična sujeta, ko zna čime napumpan ego i po svaku cijenu održavanje na položaju u Njegovoj blizini, našu će državu koštati mnogo vremena i mnogo novca na putu u moderne i civilizovane sisteme. Bahatost i arogancija u kombinaciji sa željom za neograničenim bogaćenjem preko grbače naroda će im jednom iskijati na nos.

O indikacijama, mjerama opreza, i neželjenim reakcijama na pretjerano pominjanje akronima NATO svakog dana i u svakoj prilici - posavjetujte se sa svojim građanima.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")