Blog

Šamaranje

Pomno ću pratiti sudski epilog svega i, ako se završi onako kako mislim da hoće, pozdraviću odluku suda
99 pregleda 25 komentar(a)
Veselin Pejović, Foto: Luka Zeković
Veselin Pejović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.02.2014. 08:33h

Ugledni biznismen Veselin Pejović, najbolji ponuđač za najveću fabriku u Crnoj Gori, opalio je šamarčinu poslaniku Skupštine zbog njegovih javno izrečenih stavova. “Šamarčinu“ - kako sa dozom ponosa to opisuje ovaj ugledni biznismen - opalio je poslaniku na beogradskom aerodromu, u prisustvu supruge poslanika. Pravo džentelmenski, kako i dolikuje branjenju njegovog ugleda.

Ugledni biznismen je ponudio 28 miliona eura za imovinu KAP-a. Nekada, kao dijete, krao je čokaladice - negdje je priznao, i da je to njegov najveći grijeh i krađa.

Na Youtube postoji snimak kako ovaj ugledni biznismen otvara rampu, valjda za svoj kamion. Rampu otvara opet kako mu doliči, upravo onako kako je branio svoj ugled na Beogradskom aerodromu.

Mogu zamisliti kakav je prema svojim radnicima ovaj ugledni biznismen, i kako rješava eventuelna sporove sa njima kada ih ovako rješava sa poslanikom u Skupštini. (Htjedoh napisati skupštini.)

Ne bih ulazio u to kako je ugledni biznismen za 20-ak godina od krađe čokoladica došao do 28 miliona da mi ne bi opalio metak. Kada poslaniku može šamarčinu, što meni ne bi mogao metak?

Mada, i poslanici su zaradili svoj mandat slično kao on svojih 28 miliona. Biznismen je moguće toga svjestan, stoga se prema njima odnosi kao prema sebi ravnima, što oni, u krajnjem slučaju, i jesu. Opozicionom poslaniku kojem je biznismen “opalio šamar“ ne smeta da sjedi u skupštini koja je konstituisana na osnovu krađe, pritisaka, ucjena. Kakav biznismen takva skupština i njeni poslanici.

Po nalogu istražnog sudije, biznismen Pejović je priveden, određen mu je 48-časovni pritvor. Čeka se odluka da li će mu pitvor biti produžen. Lično mislim da neće, da ćemo svi ubrzo zaboraviti ovaj mali incident i da će Pejoviću biti prodat KAP kao našem novom strateškom partneru.

Pomno ću kao građanin pratiti sudski epilog svega i, ako se završi onako kako mislim da hoće - prekršajnom prijavom i novačnom kaznom, pozdraviću takvu odluku suda.

Već godinama me jedan broj tzv. poslanika vrijeđa, nazivajući me: izdajnikom, neprijateljem države, nesposobnjakovićem koji se nije snašao kada se svako mogao snaći… Ti poslanici vodili su me u ratove, sankcije, uništili mi porodicu i prijatelje, svojim govorima i izjavama konstantno mi vrijeđaju intelekt. Stoga, dosta sam pisao i pokušavao na fino, kada ih vidim neđe na javnom mjestu ima tako da ih išamaram i sa takvim uživanjem, da vam to ne mogu opisati.

Vrijeme je i da ja vidim kako izgleda ta betonjerka na 48 sati, a par stotina eura kazne će mi platiti poznanici. Zakon je jednak za sve, a mi smo pravna država. Dakle, ako tako prođe biznismen Pejović - a mislim da hoće, pozivam sve one ogorčene sugrađane da počnemo šamarati poslanike, znate već koje!

(pcnen.com)

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")